Idag: Vecka 32+3!

Info om vecka 32:

Bebisen

I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

 Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.

 Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

 

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

 Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen. Om du inte redan har gjort det så kan det vara ide att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika.


Undra just hur vår lillprins ser ut?! =) Så nyfiken så jag spricker snart! Eller också spricker jag av annan anledning! =D Hihihi!!!
Mormor hade en grön massagegrej som man stoppar in i väggen som vi hittade igår! Jisses så bra den var för mina fogar!!!! Även under revbenen där jag har ont kändes det bra. Ont men bra liksom. Svårt att förklara. =)

Imorgon blir det barnmorskan för min del, Therese jobbar tyvärr... =( Så vi får veta om magen vuxit något, vilket jag nog vågar satsa 100.000:- på! =D Det blir ingen stick i fingret eller armen denna gången så jag slipper gruva mig så förbaskat. Hoppas på att få höra hans hjärtslag också!

I tisdags drog föräldragruppen igång. Känns skoj att sitta med andra med i princip lika stora magar då alla ska ha i januari och början på februari. =) Skönt att höra att iallafall en till kände av värken under revbenen. Av nån anledning känns det alltid skönt att veta att det är fler "i samma sits". =) Vi fick presentera oss, jag tror vi var sex par om jag nu inte missat något? Sedan lyssnade vi på när Törnrosa, ehhhh, Aurora... ÄHUM! ELEONORA berättade lite nyttig info för oss och till sist blev det en kort liten film. Var ett väldigt blandat gäng som var där, jag och Therese var enda samkönade paret där..

Nu ska jag väcka stumpan som försov sig i morse och jag låtit henne sova till... om ungefär fem minuter. ;) Sen ska jag måla lite dörrar en sista sväng hade jag tänkt. Så ikväll kommer de nya handtagen upp på ALLA dörrar hoppas jag. =) Blir så fint! Från mörka tråkiga -50talsdörrar med vita plasthandtag till vita, fräscha (så småningom också speglar, men det får vänta ett tag) med silverfärgade handtag som mer ser ut som ett liggande S än ett vanligt rakt. Blir superfint! Och igår var pappa här och slipade det sista på vardagsrumsväggen och bebisrumsväggen. Sen drog han på ett lager med färg innan vi ska tapetsera. =) TACK FÖR HJÄLPEN PAPPA!!! =) Jag får det liksom svårare och svårare att skutta upp och ner på stolar känner jag, det är inget jag vill göra heller, men det måste ju bli gjort. Nu är slipandet, fogandet, skruvandet och spacklandet klart så hädanefter kommer även jag befinna mig på marknivå. =) LÄNGTAR TILL BEBISRUMMET ÄR KLART!!!!

Vi hade tänkt köpa ett skötbord av min kompis Jossan ifall hon hade hunnit använda det klart, men det var inte riiiiktigt färdigt där så jag har hittat på Blocket. Det fanns typ två i Sundsvall så vem tror ni inte ska åka och hämta det åt mig och förvara det tills vi åker ner om inte VÄRLDENS BÄSTA HUCKELHÖCKERT!!!!! =D Nice, nice, nice och åter nice! Så då vet vi att vi har det också. Då har vi allt! Och lite till... ;)

Nej nu ska gumms väckas med en blötpuss på pannan! Får se om jag gör det eller om jag skickar Pajas! ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0