Fortsättning på bilder...

... från utställningen! Med start dagen före. =)

image49
Jag huserade alltså hos mina föräldrar...image50
Det gjorde även Safir och Pajas...image51
Så här snällt ska man stå när man fönas.image52
Och så här kul ska man tycka det är!image53
Men pärlan var inte övertygad.image54
Gizmo kämpade med att försöka övertala henne och till slut stod hon ganska stilla och snällt.Nu dags för dagens fråga!
image56
Vad är detta?? Rätt svar får en färgradio!!!image57
Rätt svar! Drifwa och hennes nya vän Wilda. Hon samlar på Wildor! Wilda blev BIS-2! Hon ska även vara med i helgen, KUL! =)image58
Pärlan framför priserna...image59
Skruttunge...image60
Skönt med bärbar lya tycker Drifwa. Bakom henne står Diamond som vi lärde känna. Han blev BIS på den officiella delen! =) GRATTIS!
image62
Tjusig va?!image63
Hee hee, Melker, mitt brorsbarn- BIG-valp! ;)

Kort nummer 1

image48
Här var vi inne i BIG. Mamma hade dåligt batteri och det blev endast ett kort, men filmer! =) Kul att se att hon verkligen skötte sig och att man inte kommer ihåg fel... ;)

Lägger in fler kort från mobilen när jag kommer hem! =)
Känner mig enormt laddad inför nästa helgs utställningar! =)

Mycket hund i veckan- Måndag: drag. Tisdag: valpkurs. Torsdag: lydnad. Lördag: uställning. Söndag: utställning. Me like.

Nu har det även torkat upp ute så jag ska ta och plocka fram min Björkisvagn!!! =) Blir väl vårpremiär imorgon skulle jag tro! ;)


BIG-2!!!

Wiiiie! Är nöjd över dagens resultat, men mer än nöjd över Drifwas beteende i ringen!!! Min lilla pärla fick först och främst HP och domaren blev allt lite kär... ;) Hon sa också att hon kände att hon var efter de rätta linjerna! Drifwa var som ett ljus och gjorde precis som jag ville. Hon hoppade väl nån gång bara, men hallå? Hon är ju bara en fyra månaders valp! =) Nöjd, nöjd, nöjd. När även hon som vann blev BIS valp och domaren sa att det var hugget som stucket mellan dem känns det ännu bättre. ;) 
 
Roligt var också att jag redan när jag kom in pekade ut de två hundarna som skulle bli BIS- valp och BIS på den officiella delen.. Hade fel på vanliga BIS, den jag hejade på blev BIS-2. ;) Innan alla var inne alltså... Kanske hög tid för mig att ta tag i exteriörutbildningen??? =)

Här kommer kritiken!
"4 månaders tikvalp med utmärkta proportioner. Mycket vackert feminint huvud med välansatta öron. Snygg och stram överlinje stående och i rörelse. Utmärkt pälskvalité för åldern. Rör sig med ett vägvinnande steg. En tik som verkligen vill och kan visa sig. Lycka till! Välvisad."


Domare: Maria Hansson


Nöööööjd över kritiken med! =)


Snart ska jag och Soffe ut och fota hennes Gizmo och Drifwa. Hoppas på bra bilder nu! =)

Bilder från tidigare idag och de vi ska knäppa läggs in så fort det går!


FÖRKYLD!!!

Skit, skit och åter skit!!! Skulle inte förvåna mig om jag har feber imorgon så det inte blir någon utställning. =( Är helt hängig nu och snart ska jag ändå bada hundar och föna. Tur jag har som har Soffe!

Drifwa har tappat en tand idag! Alla fram är utbytta, men idag lossnade en från överkäken, ganska långt bak. Hon spottade ut den så jag fick den! =) Fånigt att bli glad över en sån sak kanske...

Well, skriver jag här imorgon vet ni att jag är nöjd över Drifwas resultat och att hon skötte sig väl. Skriver jag inte är det för att jag antingen A) har feber och ligger nerbäddad. B) det gick åt skogen på utställningen. C) jag är på krogen med mina kära Öviksvänner! Hee hee!

Well klockan är fem nu, Soffe skulle anlända till Hörnett nu, bäst jag håller utkik!
Örnsköldsvik!

Nu är jag här!!! =) Har suttit lite på MSN och insåg då att mamma och pappa har ett gäng bilder på jyckarna, dags att publicera!! =)
Idag ska jag vi vara barnvakt till Stefan och Helenas barn; Julia, Alice och Sanna, de dyker nog upp när som helst skulle jag tro. Mysigt!

image33
Moi á la desperate housewives! ;)

image34
Dessa är barnen som kommer! =) Gammalt foto dock...

image35
Den ohyggligt vackra fen Safir!

image36
Här fyllde man tydligen år... Saga och pappa inspekterar så tårtan räcker till alla. ;)

image37
Ha ha någon som dött?!

image38
Mina troll... Safir och Pajas myser hos mormor och morfar.

image39
Här var det tydligen roliagre... ;)

image40
Ha ha! Helena och jag på julafton, vi sjunger Singstar! Hellre än bra tycks mamma tycka! =D

image41
Jag och Alice på hennes för-födelsedag!

image42
Safir och jag pratar politik. Eller är det bara tik?

image43
Liten Drifwa!

image44
Ett trött hjärta...

image45
Suger på tummen! Nu ser jag även hur stor hon blivit! =) Jag som tyckt/trott hon stannat i växten. =)

image46
Rodeo!!!!!!

image47
Mamma och pappas coola Opel Capitain var också tvungen att vara med!

Och där knackar det på dörren!!! Tjohoo!

Adjöken!

Nervös....

Snart bär det av mot Övik och utställningspremiären... Har en klubb på QX som heter hundutställningar och där la jag upp en bild på Drifwa för att höra vad folket där tycker. Två kommentarer hittills angående denna bild:

image32

"Husky-valpen Javisst ser hon väl jättebra ut din Husky-valp! Hon är ju ännu snyggare, om du får henne att sträcka fram huvudet lite! då får hon genast en bättre resning:)
Lycka till i sommar på utställningarna!"

Och:

"Sträcka fram huvudet lite????? Jag tycker bilden är jättefin, ser lovande ut! Resningen är ju fantastisk! Ni kommer att göra succé i ringarna! Grattis! =)"

Hi hi! Gör mig inte alls mer nervös... ;)

Ikväll är det dags för valpkursen och imorgon åker vi till Övik. Igår var vi på draghundsträning. Drifwa promenixade i skogen med en ny vän- dobermannen Simba. Vi försökte släppa dem, men då simba är halvåret äldre och en STOR jycke som leker på dobermannvis var vi tvungna att koppla dem igen, Drifwa flög som ett löv och det påminde om en katt och råtta! Bara det att Drifwa inte blev uppäten då... ;)

Madame har även kommit på att om inte stolarna är intryckta till köksbordet kan man ju faktiskt hoppa upp på bordet och passa på att äta upp allt som är ätbart däruppe. Trevligt. NO. Det ska jag nog klura ut hur jag ska få bort. Men hon är lite lustig för hon vet precis när hon gör fel, då springer hon iväg från det hon höll på med när jag kommer. Rackarns busunge! =)

Wilda Drifwa!

Sådär ja... Hade jag varit skolfröken hade jag haft två damer som stod i skamvrån just nu för extremt busigt uppförande! Drifwa har sin bästa kompis Wilda här och de är helt, HEEEELT galna. =) Fattar inte när i hela friden ägarna kunde knäppa och skicka iväg de där mys- mms:en på dessa vildar tillsammans? Just nu ligger inte en matta där den ska, vattenskålen uttippad flertalet gånger, och storhundarna översprungna. Än en gång kan de tacka sin lyckliga stjärna för att de är så oerhört söta så man inte kan bli irriterad! ;) King har flytt sin kos från sin plats i hallen och de övriga ligger under bordet och ger mig menande blickar. Ha ha ha!!! =D

För övrigt; ett filmtips: Eight below. Usch så sorglig. Handlar om siberian huskys som måste klara sig själva. Baserat på en sann historia. Hade jag sett filmen innan jag åkte och köpte Drifwa så hade både min och uppfödarens valp hetat Maya. Vilken tik!!! Kul att Deamon också var med, eller Max, som han hette i denna filmen. Var några fler jag också kände igen från filmen Snow Dogs, även den handlar om siberian huskys men man slipper gråta. ;)

image30

image31

Ny lek! Simon says!!!

Fast tvärtom, eller vad man ska säga. Drifwa har egna regler. Matte säger något, jag gör tvärtom! Klart tecken på det är på valpkursen, å hujedamig. Hon får nog pluspoäng ändå av ledarna då hon är så gullig, tack och lov.

Matte säger:                                     Drifwa säger:
* Ät inte småsten!                              * Va? Är det inte strössel?!
* Sitt!                                                  * Sitt rimmar på mitt och mitt jag säger att jag ska stå!
* Fot!                                                    * FFF!!! (Full fart framåt!)

Mja, detta är alltså delar ur leken. ;) Låter som om hon är en odåga, men det är hon ICKE! Hon är stans sötaste valp och världens bästa! =)

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
image29
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Min nosvisa jycke!!!

Hemma från Hamra!

Hemma igen från en skön semester. Vi har åkt längd med hundarna, åkt bräda, åkt till Röros i Norge, varit på after ski, partajat mm. =)

På tisdagen och fredagen var vi vid Ramundberget och åkte längd. Killarna är superduktiga!! Martinas hund Goa var också med för att lära sig, och attans vad hon lärde sig! =) Hon ville inte vara sämre än killarna utan sprang på som en liten toka. Inga ben brutna tack och lov. =)

image20

På fredagen spelade ett band som hette Fejk på after skin och Martina känner en i bandet. De skulle även spela på kvällen så vi beslöt oss för att åka tillbaka efter vi duschat. Jag hade helt hysteriskt roligt den kvällen!! =)


Saknaden av övriga i flocken var stor, saknaden av Drifwa var nog allra störst då hon bara är valp. Men jag fick (en del) lugnade mess av Sofia och Jörgen. Fast hon hade varit ganska busig då Jörgen hade sagt åt henne när hon satt och gnällde: "Du saknar Marre va? Det gör jag OCKSÅ!" Ha ha ha!! Här är några söta mms jag fick:


image21

image22

image23 
Jag dör, de är sååå söta! =) Det där lillburet är för litet för bara Drifwa, kan inte fatta att båda ville/kunde sova där. Men var är pyjamaserna jag bad Jörgen sy?? ;)

Hade även sett att Drifwas kullbror bor i Tänndalen som inte ligger långt från Hamra. Jag åkte dit och frågade på hotellet om ägarna brukar vara där, det brukade de eftersom de tydligen BOR där! =) Tony och Louisa hette de och var väldigt trevliga. De äger äventyrsföretaget Red Fox! Jag fick följa med upp till dem och hälsa på lilla Ginger, eller lilla och lilla?! STOR som ett hus var han! =) Kul när han är samma färg som Drifwa med. Nästa år ska hon hänga med så de kan busa lite. =)

Bilder på Anglayzors Red Sugar, Ginger:

image24

image25

Ginger och Martina.

image26

17 kilo, svårt att tro att han var minst i kullen! =)

Dagen efter jag kom hem var det dags för Övik och dop av brorssonen Melker. Han var som ett litet ljus i kyrkan, så duktig. =) Och prästen är bara helt underbar...

image27
Mona, Saga, Jörgen, Melker, prästen och min fader.

image28
Alla mina syskonbarn, mamma, pappa och mormor. =)


Lite bilder som utlovat!

Idag åker gänget upp till Övik. Jag hoppas hinna få min bil lagad innan fredag för på lördag åker vi till fjälls!!! =) Mitt minsta lilla hjärta ska vara hos Wilda och ha pyjamasparty en vecka. Hur jag ska klara mig utan henne en vecka är ett STORT frågetecken!!! Vi som är kloss 24 timmar om dygnet. Hon ligger bredvid mig i sängen och mitt i natten vaknar jag av att hon flåsar som om hon är på väg att dö, men hon hoppar inte ner, hon vill vara nära. =) Jag får lyfta ner henne, oftast är hon så trött så hon somnar om så fort hon når golvet men ibland märker hn vad som sker och skyndar sig att hoppa upp igen och andas frenetiskt genom nosen istället, som om jag inte skulle höra att hon har det jobbigt då. =)
Hon pratar VÄLDIGT mycket och det är så gulligt. Härmar man henne så säger hon flera meningar. =)

Här kommer bilder på gänget!


image8

Drifwa hos mormor och morfar.image9

Delar av flocken; Safir, Pajas, King och rumpan på Drifwa. Hos mormor och morfar även det!image11

Drifwa provar storebrors sele...image12

Rodeo! YiiiiHaaaa!!!image13

Polis- Pajas övervakar buset.image14

Drifwa och bästa kompisen Wilda, skiljer bara tre dagar på dem. Här är de 14 veckor unga. =)image15

Drifwa in action!image16
Safirenimage17

14 år och 14 veckor... =/image18

Drifwa i ännu en sele... Ha ha! Kolla hur det hänger under magen! =) Skruttplutten har faktiskt i dagens läge fått en egen sele att träna att ha på sig. En spårsele som passade perfekt. Jag samlar ju som ni kanske vet på selar... ;)

Dags att packa!!

RSS 2.0