BIS-R!!!

Tillbaka från Ragunda och dagens utställning. Drifwa blev BIS-R! =) Och en liten rottis som vi umgicks med hela dagen blev BIS-2! Grattis!
Drifwas kritik:

"Mycket välproportionelig valp. Utmärkt huvud. Mycket bra öron och ögon. Korrekt bett. Mycket bra hals, rygg, kors och svans. Korrekt bröstkorg och underlinje. Utmärkt benstomme och tassar. Rör sig med utmärkt flyt och rastypiska rörelser. Vacker färg. Korrekt pälsstruktur men i fällning."

SYYYYYYYYND att inte samma domare- Kerstin Henriksson dömde själva BIS också... ;)

Du stjärna...

Du stjärna som lyser i natten så klar,
jag blundar och undrar om en önskan jag har.
Var finns mina drömmar, vad hoppas jag på?
Finns hemligheten som jag söker nå?
Du stjärna jag längtar så.

Lys en stund till för mig.
En sekund jag dig ber.
Innan dagen väcker världen- lys för mig.

Tanke...

Naturligtvis vill jag även hylla alla jag känt en längre tid, familjen som jag känt i hela mitt liv, vänner jag känt i evigheter... Mina bröder fanns för mig den dag jag föddes och nu får jag finnas för deras barn sedan den dag DE föddes! Älskar min familj och mina vänner!!! Tror inte att föräldrar kan välja sina barn men tror ta mig tusan barnen kan välja föräldrar och familj de vill till. Hur kan jag annars älska dem så?

DRIFWA BIS-2!Woho!!! Var ju på utställning i Kovland igår! =) Precis som i Härnösand skippade domarna BIG- finalerna på valparna. Vet inte hur många valpar det var i BIS, bara att Drifwa stod kvar när det var fem hundar kvar att placera! =) Hon kom tvåa!!! =) Domare Ulla Henrikson.

"En härlig ungdom med utmärkta proportioner. Vackert huvud. Bra ögonfärg. Tillräckligt stop. Välburna öron. Bra hals och överlinje. Utmärkt kors och svans. Kraftig benstomme. Välvinklad. Rör sig med utmärkt steglängd. Välpresenterad."

Nästa helg= Utställning Ragunda brukshundklubb! Det roliga är att jag inte ens hittar dit! =D Vet inte om det är norr, öster, söder eller väster om Sundsvall!!!! =/ Eller jo, inåt landet, men vet inte hur man kör... Måste kolla upp det innan jag sätter mig i bilen på söndag morgon!!!

En hyllning...

... till människor jag lärt känna i mitt vuxna liv:

Var och en av er kände jag igen första gången jag såg er. Har suttit och analyserat VARFÖR jag känner igen någon som jag aldrig sett förut och är helt övertygad om att när jag känner igen en människa jag aldrig sett förr så är det för jag ser deras själ. Ni är folk jag älskat i tidigare liv, och även i detta! Ni betyder mycket för mig...

Yours forever...

/Maria

"Min låt"

ÄLSKAR DENNA!!!

"Ordnar mitt hem. Jag målar och spacklar, alla sprickor spacklar jag igen. Sol kommer in, kom in, kom in, kom in.  Sol kommer in, kom in, kom in, kom in. Vem är du som stirrar på mig så där från andra sidan spegeln? Är det jag? Var kom den där rynkan ifrån? Är det charm? Är det jag...? Det kan inte va... Det kan det absolut inte va för jag mår bra. Jag mår bra.

Allting reder upp sig nu och livet rätar ut sig nu, jag mår bra, jag mår bra, jag mår bra. Bättre än nånsin- faktiskt. Bara jag får värme, vila och ljus. Värme vila och ljus. Ge mig värme vila och ljus.

Lagom liv, lagom rus. Inget får rucka mitt hus. Inte nu, inte nu, inte nu... Locket på, frid och fröjd. För jag är nöjd, jag är nöjd. Allting reder upp sig nu, livet rätar ut sig nu, jag mår bra, jag mår bra, jag mår bra. Bättre än nånsin, bättre än nånsin bara jag får värme, vila och ljus. Värme vila och ljus. Ge mig värme vila och ljus.

Ordnar mitt hem, ordnar mitt hem. Jag målar och spacklar, alla sprickor spacklar jag igen. Sol kommer in, kom in, kom in, kom in. Sol kommer in. Sol kommer in, kom in, kom in, kom in.

Jag gjorde rätt, absolut, jag kunde inte gjort på nåt annat sätt. Vi hade vår tid- låt oss vila i frid. Det finns ingenting, ingenting att undra över. Ingenting, ingenting, ingenting som jag behöver för jag mår bra, jag mår bra, jag mår bra. Allting reder upp sig nu, livet rätar ut sig nu och jag mår sååååå bra. Frågetecknen sträcker ut, sträcker ut sig i sol. Värme, vila och ljus. Värme, vila och ljus. Ge mig värme, vila och ljus.

Har jag inte gråtit nog nu? Tar detta mörker aldrig slut? Nu är det sol på min balkong. Hur kan natten, hur kan natten va så, hur kan natten va så lång? Så lång... Så lång... Såååååå lång..."

Vad säger man??? Irma Schultz- Keller!!!! Bättre låt än denna existerar inte, inte bättre skiva heller. Den är i sanning ett mästerverk utan dess like. Allt är perfekt. Låten heter "Värme, vila och ljus" och finns på Irmas skiva "Andas Fritt" från -95. Köp, njut, gråt.

GLAD JÄVLA MIDSOMMAR!

=( SUR?! Jajamensan!

Så här är det; jag ÄLSKAR midsommar!!! Det är det bästa på hela året. Man får göra god mat och har sina nära och kära intill sig. Härlig stämning och snaps till maten. Meeeeeeen, inte för mig! Midsommar har förvandlats till... Vet inte vad. Har ju de allra flesta i Övik.. Själv sitter man låst i Timrå. Har varit så mycket skit senaste midsomrarna med och i år är det inte bättre. Inte bara det jag tänker på, jobbar även till halv tre och sen har jag inte ett skit att göra! SUGER! Jag ska sitta i stugan och binda midsommarkransar till hundarna till midnatt och sen går jag och lägger mig och sover. Jag fattar verkligen varför folk mår dåligt runt jul. MIDSOMMAR ÄR MIN JUL! =(

Baaaaaaaaaaaaah!

Adjöken

Men åhhhh! En till! Sen ger jag upp för ikväll!

I want your world to turn

Fattar inte varför inte alla Heartlåtar har egen video? =/ Är de mest sönderspelade låtarna som "Alone" och "All I wanna do is make love to you" som har videos...
Well... Här kommer en som stämmer sååååååå bra.

Call it bad timing
But I call it destiny
It wouldn't have happened
If it wasn't meant to be
I felt your heart like a magnet
Your eyes were touching me
Touching me, touching me
I want your world to turn
Just for me
I want your fire to burn just for me
Like the moon affects the tide and the sea
I want your world to turn just for me
I won't share your love
No I want it all for my own
When you are in his arms
It really cuts me down to the bone
I felt your heart like a magnet
Your eyes were touching me
Touching me, touching me
I want your world to turn
Just for me yeah
I want your fire to burn just for me
Like the moon affects the tide and the sea
I want you world to turn just for me
I want your world to turn Just for me yeah
I want your fire to burn just for me
Like the moon affects the tide and the sea
I want you world to turn just for me
Just for me
Just for me

Heartfnatt!

Är verkligen inne i ett Heart- race!!! Hon är bra cool, Ann Wilson. När jag såg dem live stod jag naturligtvis allra längst fram. Hon hade såna där snowjoggingskor som man hade som barn, på vänster häl stod det "Rock ´n" och på höger häl "roll". Första gången i Hearts 30 år långa karriär som de kom till Sverige- och jag var där! Jag hoppas inte det var sista gången!!! UNDERBARA låtar!!! Nu ska vi se vilken låt vi tar... Humma humma... Brigadeskivan är det som går varm...

Blir kaxiga "Tall, Dark, Handsome Stranger"! Fast.. Ja... Man får naturligtvis göra om texten som man vill ha den eller som man tycker den passar. =) Jag vet ju vad jag sjunger på vissa ställen och så... HERE WE GO!

I'm so tired of these men trying to impress me with nothing
The same old routine and the smooth fancy talking
Now I know and believe that I found it for real
'Cos you're good and you're kind and you care how I feel
I had a tall dark handsome stranger
I've had the devil in disguise
I've been attracted to the danger
But I was never satisfied
And I know what I like
And I like what I see in your eyes
You're so beautiful
I've been pushed I've been pulled I've been put out and trod on
Just by taking my chances I finally caught on
When I see in your eyes all the love shining through
I'm so glad I held out for somebody like you
I had a tall dark handsome stranger
I've had the devil in disguise
I've been attracted to the danger
But I was never satisfied
And I know what I like
And I like what I see in your eyes
Heaven must have sent you I know
You're so good to me I feel good with you
I'd be such a fool to let you go
There's something about you I can't live without you
I've had fast talking good looking men at my door
Now I'm a wiser woman than I was before
I had a tall dark handsome stranger
I've had the devil in disguise
I've been attracted to the danger
But I was never satisfied
And I know what I like
And I like what I see in your eyes
I had a tall dark handsome stranger
I've had the devil in disguise
I've been attracted to the danger
But I was never satisfied
And I know what I like
And I like what I see in your eyes...

Glädje!

Åh jag är glad, all min skrivarglädje har äntligen kommit tillbaka. Och det syns- enligt mina vänner. Kul. kul! Jag har faktiskt skrivit klart nu till Timrå BHKs medlemstidning Revir. Känns huuuuuuur kul som helst! Får se om jag skriver till nästa nummer med... ;)
Mera brukshundklubb; jag och Pernilla från valpis jobbade där i söndags som domarsekreterare på bruksprov! Var första gången jag såg något dylikt och tur att domarna var väldigt tålmodiga, har en känsla av att Pernilla där på andra sidan hade lika många frågor som vad jag hade. =) Det var väldigt intressant iallafall och jag beslöt mig för att vända mig till SKK för att få tävlingslicens på Pajas. =) Hi hi, sen om jag startar är en annan femma. Ska även utbilda mig till mentalfigurant via Timrå brukshundklubb. Detta görs på måndag i Sättna. Tyvärr kan jag bara gå första delen då jag jobbar tisdag och onsdag... =(

Mera kuligt är att min mamma och pappa har köpt en sommarstuga! WIIIIIIIE!!!! LOVELY!

Vad mer har hänt då? Joooooo! Klippte Martinas golden Goa igår inför utställningen den 28/6. Hon åkte till uppfödaren sen och hon tyckte att jag klippt henne bra. Är alltid kul att höra. =) Sen ville Sofia att jag skulle gå med hennes Wilda på utställningen den 22/6. ROOOOOOOOOOOLIGT! =) Wilda och Drifwa tillsammans en hel dag, jag lär sova gott när natten kommer. =) Jamen och imorgon ska jag klippa Cenithas golden Nalle! Han ska vara med både den 22a och 28e. =) Mycket hundar nu, golden, inte alls mig emot! Är ju golden och siberian husky jag kommer satsa på framöver även om jag även kommer ha en gästspelande afghan i mina dar... Har provat mig fram i hundvärlden nu och vet vad jag vill ha. Är ju drag och utställning jag vill hålla på med och då är ju siberian det bästa- speciellt från Anglayzors! ;) Golden är otroligt vackra och snälla- älskar den rasen så såna kommer jag naturligtvis också ha! Vet ju redan varifrån min nästa skrutt ska komma, även om det kommer dröja tills dess. Och afghan... Vad ska man säga??? =) Roligare hund än Safir har jag aldrig haft. Han är smart, klok, väldigt egen. Han kan prata! "Whaaaaa?" kan han säga. ;) Believe me! Vet även där min nästa kennel och det valet är så självklart så där kan jag skriav ut kennelnamnet. Goldenvalet vill jag hålla lite hemligt... Men afghanen ska naturligtvis komma från Ewa Backman Azmindahs kennel.

Blandad kompott!

- "Här får man passa sig för det kan springa ut höns."
- "Varför det?"
- "För det bor höns där."

Ha ha ha ha ha ha!!! Såååååååå dåligt. Oftast säger man ju att man blir klokare om man slår ihop sina huvuden, men NEJ! Har aldrig känt mig så här korkad! Fast roligt har vi, det är huvudsaken!

"Lite mer åt höger."

"Vaaaaaaaa?"

"Man vet inte det."

Jisses... Har haft bra dagar igen! Tråkigt bara när dagarna tar slut. Känns som jag får feber, blir helt sänliggandes...


MITT FAVORITSPEL HITTADES OCH SPELADES MITT I NATTEN! Dummare och dummare blev vi, men vem FAAAAN kan komma på 7 militärer på 12 hysteriskt tickande sekunder?? INTE jag iallafall!!! Som sagt, dummare och dummare, här kommer en bild på självaste dumheten!


Moi efter fotbollsmatch. Vi åkte på Max för att försöka få i oss lite mat eller något. Hade INTE spelat med den bollen, I promise!!!

HEJA SVERIGE FÖRRESTEN!!!! 1-1 just nu mot Spanien! SKITBRA!!!!!!


Soffe har hämtat hem en ny valp! Kolla in hennes Blog för fler bilder, länk finns bland länkarna! Nähä??? Säkert? JA! Sigge heter han!


IMORGON FYLLER VÄRLDENS BÄSTA SOFIA 23!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Måste skriva grattis idag för imorgon kommer jag inte åt internet!!! GRATTIS!!!! GRATTIS!!! GRATTIS!!!


Utställning Matfors 7/6

Blandrasutställning. Pajas HP, Pirat HP BIS-3 Unghund. =)


Häftigt med svarta HPn, ovanligt! =)


Pajas


Pirat

Tack Marianne för att du gick med Pajas, är liiiite svårt att gå med båda samtidigt! ;)

Kritiker kommer senare...

Högt upp i det blå!Frihetskänlsa... Vill upp dit. Slippa tänka så förbaskat!!!

"Rätt att vara fria. Som molnen på himlen. Som det sjätte av sinnet."
/Irma. Förstås.

Sofia och Jörgen-

Vilka otroliga vänner!!! Love you!


Drifwa, Wilda, Sofia och Pajas för årets första dopp i Bandsjön 5/6!!! Var varmt och skönt, helt otroligt!


Sofia spelar luftbandy, Pajas är målis! ;)


Här är de tillsammans! De har ställt upp otroligt mycket för mig!! Ofattbart mycket. Är lycklig som har er!!


Drifwa i simmartagen.


Så går det när man bor med en retriever samt att bästa kompisen är en retriever. Min lilla vattenapportör.

HEART!!!!

Är inne i en Heart- period nu vilket säkert lär synas här på bloggen. Har de en musikvideo till nån låt jag lyssnar mycket på ligger den garanterat uppe på bloggen! Men till just denna hittade jag ingen... "Cruel Nights"

Every night without you is more than I can bear 
Moonlight can be torture
When your love isn't there
I see you in the shadows
I can hear you in the wind
Think of you and I can feel my world closing inI can't sleep I keep wishing I could touch you
I'd be fine if I could make it through
Through these

Cruel nights
Cruel nights
Missing you nights
What do I do nights
Cruel nights without your love
Counting every minute
Every minute feels like days
Feels like time is standing still since you've been away

Now it's been a lifetime since I held you near
Days crawl by, I keep wishing they'd be over
But I know they're only leading me to
To these
Cruel nights
Cruel nights
Missing you nights
What do I do nights
Cruel nights without your love
(Cruel nights) since we've been apart
(Cruel nights) it's been tearing up my heart
(What do I do nights) since you've been away baby
Cruel nights
Oh I just can't get through another night
Without you beside me
I need you beside me
I can't sleep I keep wishing I could touch you
I'd be fine if I could make it through
Through these cruel nights...
Cruel nights
Cruel nightsSååååå bra, den kan alla!!! ;)

ÖRNSKÖLDSVIK!!!

Så har man kommit tillbaka från en underbar vecka i Övik!!! Vad är det som gör Övik så underbart då kanske ni undrar?? Jo det ska jag berätta för er:

  • Folket- De flesta av mina vänner bor där. Hela familjen bor där!!! Mamma, pappa, mormor, Stefan, Helena, Julia, Alice, Sanna, Jörgen, Mona, Saga och Melker! Alla bekanta, såna man är uppväxta med. Att bara heja på en kompis lillasysters, pojkväns mammas pappa eller något liknande, bara för man vet vem det  är! De har funnits där medan man växt upp!
  • Miljön- Det är vackert i Övik, det kan ingen säga något om...
  • Hemmafakton- Jo, visst är Övik hemma alltid.

Säger som Irma Schultz Keller (fast Övik istället för Sthlm): "Jag ska resa hem till Övik. Har stämt möte med mig själv i Övik. Ska bygga upp ett hem i Övik. Hem i Övik igen..."


Well vad är det då som hänt denna vecka?? HÄNT MASSOR!!! Underbart sällskap varje dag. Kört Buick och kärat ner mig i den... Ha ha ha! Ska försöka dra veckan i både bild och text, here we go!


Kom ju som sagt upp på onsdagen, då var det fika med Jonna och Thera som gällde. Utomhus på UH. SOMMAR!!! =)

Torsdagen var jag och mamma hos busungarna i Kroksta.


Sanna och Alice. Julia var på dagis när jag knäppte kort.

Julia hittade ett vykort som farmor och faster skrivit, tog upp det ur brevlådan som de har på sin lekstuga, gick in och man hörde henne försöka läsa. "Julia, Alice" hörde man... Hon är sååååå söt min guddotter! =) Fem år gammal... Efter det handla inför en myspicnic vid en "brygga" eller vad man ska kalla det för vid Moälven. LÖVLI! Jordgubbar, cointreau, florsocker och grädde, det KAN inte bli fel! =)


Stället för picnic.

Efter det var det bara att gå och lägga sig eftersom fredagen skulle innehålla ganska mycket jobb! Thera skulle nämligen sjunga på en välgörenhetsgala där också Ken Ring skulle sjunga. =) Kul, kul! Jag hade lovat att hjälpa till vilket jag också gjorde. La golv och skjutsade prylar och folk hit och dit. =) Satt även vid serveringen.
 

Thera i mixartagen! ;)

Attans bananer vad Thera är duktig att sjunga, man blir helt matt och mamma satt och drog ne ögonlocken för hon var på väg att börja gråta när hon sjöng "You Got A fiend". Var kul också att hon fick lite mer att sjunga då karln som skulle sjungit en annan låt blev sjuk. Men dååååååligt att säga till endast två timmar före... Sen var det tänkt att vi skulle ut, men neeeej, det orkade vi inte. Har tyvärr ingen bild när hon sjunger, filmade båda låtarna istället... Tror mamma har. Hon får maila! =)


Ken Ring

Lördagen då???
 

Myyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyys!!!


Vevaxel?! *skrattattack*

Mystripp med goungar till Köpmanholmen och sen partaj hos Jonna!!! =) Trist som fasen att hon ska flytta tillbaka till Göteborg... =( Övernattade på Valla och jag, min idiot, trodde naturligtvis att det skulle gå någon form av buss en söndag i Övik? Men NEEEEEEEEEEEEJ! Inte en enda så vi började traska hemöver. Mina stackars fötter... Aj aj aj!!! När vi kom till gamla tågstationen, numera KY gav vi upp och ringde en taxi. Flirtnisse. Ha ha ha! Eftersom jag har körförbud på min Forrrd så fick jag låna brorsans Buick för att köra hem Thera.
 


Hee hee, me like! Blev helt kär i den stackars bilen! =) Minsta lilla man petar på gasen så är man hundra meter framför man var sekunden innan. HUH? Jo det blev rätt. Det kan ju låta farligt med tanke på att jag åkte fast för fortkörning för några veckor sedan... MEN ICKE! Jag körde heeeelt lagligt, till och med lite mindre.
 


Åkte inte ens på E4 för jag ville det skulle gå sakta. =) Efter jag lämnat av henne skulle jag lämna tillbaka bilen till Jörgen. Han tyckte då att jag skulle hämta min moder för en fika.
 


OCH JAG FICK EN KLÄNNING AV MONA!!! =)


Jag som dvärg i klänningen. Lägg märke till att fötterna fatiskt syns! ;) Ha ha ha!

Glad blev jag och tog på mig den direkt!


YES!!!! Brottade ner brollan! Sagas förtjänst!!! ;)


Mamma, bror, Melker och Mona.


Häääääääärlig bild på Saga!

Efter vi fikat och busat med Saga i poolen hoppade vi in i bussen (Nu ser säkert de med falköga att jag just skrev buss, och inga bussar gick ju på söndagar, men menar min brors minibuss!) och åkte iväg och kollade på naturen i Övik. Jaja, lite annat också. Banafjäl minsann. Det var en marknad där vi stannade på och jag och Saga hoppade studsmatta. =)


Härlig stil! ;)Min älskade storebor Jörgen!

Måndag fika på UH igen och sen gick jag och Drifwa från stan i värmen. Träffade Louize och hennes vänner först på torget. Trevligt. =) Drifwa fick en glass på kiosken och vatten som hon slukade. Sen sov hon gott ett tag.

Tisdagen innebar tillbaka söderöver då det var avslutning på valpkursen på kvällen. Hann hitta Köpmanhplmens havsbad före och det var huuur underbart som helst att ligga i klänning på stranden och lyssna på havet och känna sanden... Mmmm mmmm mmmm!!! =)Älskar att rita/skriva i sand, gör det hela tiden! =)

Kvällen erbjöd alltså valpkursavslutning. =( Trist, hade gärna sett att det var tio gånger till! Det var utdelning av Diplom och rallylydnad! =) Drifwa kom fyra den lilla räkan. ;) Vi tappade nog någon placering då hon vägrade sitta kvar medan jag gick ett varv runt henne... Men det var kul! Hennes första och förmodligen sista lydnadstävling. ;)


Det var min vecka!! =)


RSS 2.0