Sten

Drifwa var väldigt flåsig inatt så jag öppnade fönstret så det kom in kalluft. Det hjälpte inte heller så jag gick ut med henne en sväng, hon kissade lite men inte så det kan ha varit panik. När jag kom in hade jag blivit för pigg för att sov så jag satte mig med en kopp kaffe. Då kom hon till mig och hulkade. Hon kräktes upp en sten!!! Lilla hjärtat/dåren! Hoppas hon har lärt sig en läxa nu att stenar inte ÄR gott! Stenen var ganska så stor, som en tia och rund ungefär. Skönt att den kom upp iallafall. Sen blev hon väldigt mattig och skulle sova med mig i sängen en stund. Sötnosen...

Men nu är hon pigg och alert ska gudarna veta!!! ;) Glömt är detta trams med att ligga stilla i sängen och mysa, "varför ska man göra det när man kan busa?" . Hon hoppar och studsar på killarna som än så länge är VÄLDIGT morgontrötta och inte alls lika pigg på hennes upptåg som vad hon är. Hon har för övrigt kommit på att man kan leka att Pajas är en häst. Ligger han på mage så smyger hon upp bakom honom och hoppar på med bakbenen hängandes och tassarna runt hans hals. Pajas flyger upp i rena förskräckelsen och VIPS så han man en rodeo här hemma!!! Fattas gör baka cowboyhatten och sporrarna, men tro mig, Drifwa är en sporre i sig... =)

Bild på det kommer snart, tills dess, här kommer några andra!

image4
Rodeohästarna Pajas och Pirat i en något lugnare skepnad.

image5
Drifwa snödriva!

image6
King

image7
Safir!


Drag!

Den där maten blev inte alls dum... Jädrar anåda säger jag bara, är LÄTT med på min topplista!!! =) Och tomaterna som var till?!?! JISSES! *dregglar*

Idag har Drifwa fått spana på både min stora släde och lill-pulkan. Hon har även tassat runt och kollat på alla mina skakel. (Ja jag samlar på hundprylar) Hon var inte det minsta rädd, vilket får mig att småfnissa för mig själv angående min fråga i mitt första mail till Drifwas uppfödare. "Kan de dra trots att de är snygga?" Ha ha ha!!! Det ligger i BLODET!!! Just därför fick hon prova Pajas sele idag med, inte alls för att jag vill påskynda valpperioden... ;)

För övrigt gör hon väldigt sällan inne nu vilket är skönt som tusan! Vi tränar även en hel del utställning för tillfället. Har ju anmält till några och vill gärna att hon ska kunna bete sig någolunda i ringen... Sofia och Wilda ska vara med på utställningarna i Timrå och Härnösand, blir skitkul!!

Angående kennelnamn till skaran så har jag ett som känns VÄLDIGT, VÄLDIGT bra. Ska nog ta och skicka in det. =)
Mamma tyckte jag skulle försöka få till något som hade både med utställning och drag att göra eftersom det är det jag sysslar med. Jag satt och klurade lite och kom på Drag... Show. Dragshow! Men snabbt insåg jag mitt misstag och både jag och mamma bröt ut i skratt. =)

Tråkig nyhet, när halva flocken var hos veterinären så fick jag reda på att King har blåsljud på hjärtat. =( Dock väldigt svagt, men ändå! =( Veterinären sa att det inte behöver bero på det om han skulle ramla ihop, har är ju 14 år och alla organ har ju ett bäst före liksom. Usch. Mitt hjärta, bästa vän och mentor... Han blev ledsen idag när jag tog fram alla hundprylarna och insåg att han inte skulle få dra. Det har ju verklgen varit vår grej och han vet hur mycket glädje det betyder så han blev väldigt nere...


image2

King 2003
GLAD PÅSK PÅ ER!!!

Jag firar genom att jobba. ;) Gör inget då jag trivs väldigt bra på det här stället. Ikväll blir det dock påskmiddag innehållande något så komplicerat som kronärtkocksbottnar. Någon som vet vad det är kan ju maila mig med en grundlig förklaring. ;) Frågade på Ica och de hade inte riktigt kläm på det. De hittade lappen men inga produkter, så det fick bli kronärtshjärtan istället, jag hoppas det går lika bra och att ingen mästerkock läser detta. =)

På tal om Ica, de är alltför vänliga. Väldigt trevlig personal på "min" Icaaffär. Jag kom in med dunken och behövde påfyllning, och JA det är en sån som det ser ut som man har hembränt i vilken förmodligen alla kunderna också trodde med tanke på hur alla blängde på mig. Men det var bara vatten. Finns ju inget vintervatten i stugan så dunken får duga. Och nej, Angelica- en dunk behöver inte alltid betyda hembränt här uppe... Tsss! ;)

En jobbarkompis sa att Drifwa var så söt så man vill göra en kofta av henne!!! Hmm... Hur tolkar man det? Positivt eller negativt??

Nu ska jag fortsätta äta påskgodis!!!

KRAM!


Ny blogg!!!

Drifwa får en egen blogg, men naturligtvis kommer den även handla om mina andra älsklingar också! =)
Anledningen till att den heter Drifwa är för att det mest kommer handla m henne då hon är ny i flocken och som valp händer ju betydligt mer saker än när de är vuxna.

Faktum är att nu först förstår jag vad Angelica menade när hon sa att hon var väldigt busig. Hon hade ätit upp alla knappar på en byrå samt gnagt på skor och var alltid på G för bus. Själv har jag INTE haft problem med knappar och skor, däremot började hon för några dagar sedan visa ett stort intresse för blommor! "Kul", tänker ni "då kan nu ju plantera penséer tillsammans!" Men nej, så är inte fallet. Mitt intresse för blommor är för att det är vackert, hennes för att det kommer rolig jord ur dem! Så fort hon får chansen sliter hon ner en blomma, gärna två, och drar runt dem i alla vinklar och vrår! Man riktigt ser hornen växa i pannan på henne och busblicken när hon gör allt för att gömma sitt byte när jag kommer jagandes. Härom dagen var hon  med mig på jobbet och jag hade tvättstugan. Hon låg och sov så sött på sin fäll så jag tänkte att jag nog skulle hinna in och tillbaka utan att något rackartyg hade skett. Jag skulle bara ta ut tvätten och slänga in den i torktumlaren, det kan inte ha tagit längre än två minuter! Under den tiden hade madam bus vaknat, sträckt på sig, vecklat ut sina horn och sprungit ut på altanen för att slita ner en blomma, dra jorden runt hela altanen,  och springa in i vardagsrummet med den för att ligga där och gnaga. Behöver jag säga att jag hade städdag här sen?? ;)

Men annars går allt väldigt bra. Hon gör för det mesta ifrån sig utomhus. Hon är verkligen en i flocken nu och härjar  runt med killarna som om hon aldrig gjort annat. Alla som ser henne smälter totalt och många har aldrig sett en sötare valp! =)
Så fort jag kommit på riktigt hur den här bloggen fungerar kommer jag lägga ut bilder på henne i massor! =)

/Maria Näslund

RSS 2.0