Afghanen

Han är så rolig, nu när det är halt ute så åker han skridskor på vägen! Tar glädjeskutt och hoppar ivägg och glider på framtassarna och springer och puttar på men bakbenen. =D

Vem vill ha detta...?


Kapa beach....

istället för mysig snö???NÄ JUST DET SÅ KOM HEM SOFIA!!! DET SNÖAR I SUNDSVALL!!!!!!! Ingen röstar på första bilden ändå!!! ;)

HEART!!!


Ann Wilson!!!


Nancy Wilson!

Fatta att jag sett dem live!!!!!! =)

Dagens Heartlåt:Tall, dark, handsome stranger

I'm so tired of these men trying to impress me with nothing 
The same old routine and the smooth fancy talking
Now I know and believe that I found it for real
'Cos you're good and you're kind and you care how I feel
I had a tall dark handsome stranger
I've had the devil in disguise
I've been attracted to the danger
But I was never satisfied
And I know what I like
And I like what I see in your eyes
You're so beautiful
I've been pushed
I've been pulled
I've been put out and trod on
Just by taking my chances I finally caught on
When I see in your eyes all the love shining through
I'm so glad I held out for somebody like you
I had a tall dark handsome stranger
I've had the devil in disguise
I've been attracted to the danger
But I was never satisfied
And I know what I like
And I like what I see in your eyes
Heaven must have sent you I know
You're so good to me I feel good with you
I'd be such a fool to let you go
There's something about you
I can't live without you
I've had fast talking good looking girl at my door
Now I'm a wiser woman than I was before
I had a tall dark handsome stranger
I've had the devil in disguise
I've been attracted to the danger
But I was never satisfied
And I know what I like
And I like what I see in your eyes
I had a tall dark handsome stranger
I've had the devil in disguise
I've been attracted to the danger
But I was never satisfied
And I know what I like
And I like what I see in your eyes

Min älskade mormor!


Jag och mormor på hennes 80 årsdag -04.

Mormor Mary Emerald:
Jag älskar dig och det i mångfald!
Din och morfar Folkes kärlek har jag alltid fått,
från jag var nyfödd till alla år som nu gått.
Ni har alltid funnits i mitt hjärta,
varit med om både glädje och smärta.
Dina händer har uträttat underverk
i allt från dockor till mat och bakverk.
Love you!Vackra mormor -04


Mormor och jag töntar oss sist jag var upp... ;)

Mormor: Maria varför har du ingen pojkvän?
Jag: Men jag vill ju inte ha någon!
M: Nä det är sant, en redig kvinna klarar sig själv!
J: Stämmer!
M: Men du och Magnus Carlsson skulle vara ett sånt vackert par! Gudomliga barn!
J: Jaaadu mormor, vi har nog mer gemensamt än du kan tro... ;)

Safir kan konsten att njuta!


Detta är Safir- Funny Lass Face Off. Min alldeles egna afghan- taliban!

Affe afghan
Åkte till stan
Köpte en banan
Han var där hela dan
Konvertera och blev en taliban
Kapa nåra plan
Å åt nåra barn....

Hans egna låt... Han älskar även när man spelar piano på hans rygg, helst något med Mozart! ;) Då ställer han sig som en katt! Safir är ju en vinthund med knotor både här och där. Man förstår om han inte vill ligga på golv, det måste ju göra svinont! Så han får vara i både soffa och säng, han lossar ju inte hår så det är lugnt. Iallafall kan han konsten att njuta! I sängen slänger han sig på rygg så fort han kan!


Vad är mer avslappnat än detta?? =D


På utställningar satt han helst så här, dumt att få gräs i pälsen liksom! ;) Kolla så vacker han var som långhårig!!! Men då han kissar på frambenen gick det inte!!! =(


Uppställd! Gud nåde den som rörde hans päls!!! ;) Han morrade om någon kom inom en meter från honom. Rädd om sitt hår! Åkte håret ner i ögonen gjorde han något vi kallade för svanen; han slängde bak huvudet, skakade till lite så allt hår hamnade bakåt och tog sedan sakta tillbaka huvudet, så håret stannade kvar. =D Åhhhhhh Safir är den i särklass smartaste hund jag varit med om! I alla listor kommer ju afghaner på sista plats i smarthet- VILKET BULLSHIT! Testet gick ut på att lyfta en mugg och ta en godis. OINTRESSANT! tycker afghaner. Däremot hur man öppnar kökslådor för att hitta något ätbart, och sen stänga för det inte ska synas att de varit där eller öppna kylen, DET är tecken på intelligens. Att de sedan är svåra att lära konster kan man ju diskutera. Är en hund smart för att de lyder DIG? De är framavlade att tänka själva, de var själva tvungna att fälla sina byten tills jägarna kom. Då krävs både styrka, uthållighet och INTELLIGENS!

Jaja... Affe Afghanius är som sagt bra på att slappa...

Oavsett om det gäller att spana eller bara ligga och vila...


Nån som kan räkna hans ben??


"Vad är fram och vad är bak? Titta en sån konstig sak!"


Safir har en alldeles egen plats i mitt hjärta... En hund med denna personlighet kommer jag ALDRIG få igen! Folk har fördomar om afghaner. När jag lär känna nytt folk är det sällan de säger: "WOW! Har du en afghan, de är ju underbara!" Det är snarare: "Nej usch, de tycker jag inte om..." Men alla smälter som smör när de lär känna honom. Och nog smälter man väl när man ser denna bilden? Afghanvalpar är nog de sötaste valparna...

Inte alla kan se ut som olika saker i en och samma bild. Han är ju en afghan, så det är väl sak nummer ett... Vad ser ni mer i denna?


Haha! Själv ser jag en fraggel och rymdvarelsen Alf! =)

Afghaner får vara alla färger, Safir är Black And Tan. En av mina favoriter är Blå Domino, är helt kär i Tiara som bor på förmodligen världens bästa afghankennel- Kennel Azmindahs! Kolla på www.azmindahs.com så får ni se. Här är Tiara i en skön layback stil. =)


Pajas och PiratSmått blir stort...


Bästa vänner...

Småttingarna


Följde ju med Sofia till hennes uppfödare för att titta ut valp. Var sååååååååå sugen jag med då "Emil" var efter mig hela tiden. Jag visste inte då att i södra Sverige fanns det huskyvalpar, födda tre dagar före denna goldenkull. En husky som jag sökt ett år efter!!!

Naturligtvis blev jag otroligt glad när jag fann henne- lilla Drifwa. Världens lugnaste hund både på flygplanet och väntan på Arlanda. Vilket otroligt kanonpsyke på denna hunden!!!


Här ligger hon alltså däckad i gången på Arlanda medan de körde förbi med dånande vagnar från flygplanen... Kolla in benstommen!!! Älskar denna lilla fröken! =)


Finns inte ens ord.... Så lycklig hundägare!!! =)

Naturligtvis blev Drifwa och Wilda bästisar, de är såååå fina tillsammans!


Söta va??? =)

Anglayzors Crying Out Loud & Mysaks Dreams Came True

Hahahahahaha!

Lyssna på texten!!!!! Nån som hör vad "Sven-Allan" från Holland försöker sjunga?!?!? =D Satte kaffet i halsen jag!

Bästa låten nånsin!


Nu kan ni aknske förstå varför hennes texter är min bibel?? ;)

Fjällen...

Och Hamra i synnerhet, gör underverk för själen. Här snackar vi verkligen FRISK luft! Filuftsliv... Val att göra vad man vill! Skulle fan kunna bo på ett fjäll!


Heehee!!! Är de inte RELATIVT söta?? Ska jag få nån av dem att åka bräda är det fan Pajas! =) Gud vad Pirat var gullig innan hans öron rest sig helt! Nåväl, han är söt nu med förstås! Och Pajas, hans öron var så stora så yttersta tre cm var böjda bakåt!!! =D


Åka hundspann...


Åka bräda...


Slå vänner på käften... FÖRLÅT KICKI!!!!!!!


Äta torkat renkött på en paus med hund och längdskidor på fjället...


After Ski med vänner...


Bus i snön...

DET BLIR LIKSOM INTE BÄTTRE!!! Eller nja... Olyckan med Kicki hade vi ju kunnat vara utan... Hela den turen med för den delen! Jag tycker det är väldigt obehagligt att sitta med brädan på i en sittlift. Dels drar det som fan i höft och knä och sen är det obehagligt när man ska av. Jag brukar prata med liftskötarna om jag inte kan få hålla i brädan istället, det brukar inte vara några problem bara jag sätter fast spännet i armen. Sagt och gjort, satte fast den och vi började gå mot liften. Där var det för det första halt vilket gjorde att jag föll raklång baklänges. Fick skynda mig upp för att hinna med liften och i farten svingade jag till brädan över Kickis mun! Man skulle kunna säga att jag slagit mig in på piercingyrket, för det blev ett hål rakt igenom läppen och ett märke i tandköttet.. UÄH! Stackars Kicki...


Så här såg det mest ut för mig från början. Ha ha! Här var vi i Åre och jag blev så förbannad på detta helvete så jag tog av mig brädan och GICK nerför Åreskutan. =D De hade någon tävling där med storbildsskärm och de ZOOMADE in mig och sa "Å här har vi en förbannad åkare!" Jag gav dem fingret och promenerade vidare. Ha ha ha!!!


Nä numera hoppar jag till och med! I ryggsäcken hade vi diverse %-haltiga drycker och ju lättare väskan blev dessto mjukare blev jag i lederna och hoppade. Var så jävla roligt för jag är en FEGSKIT! Jag är rädd för allt som gör ont, höjdrädd och farträdd. Vad fan jag då gör på en bräda kan man fråga sig! Iallafall stod vi uppe på fjället och begrundade nerfarterna. Vi såg en backe som så  som ett liggande S, fast många S på raken, där tänkte jag att "Äh, va faan, jag testar!" Iväg åkte jag och insåg att jag inte kommer hinna bromsa! Snabbt gick det och i sista hoppet flög jag verkligen. Jag hann tänka "Fegar jag så ramlar jag= BIG AAAAAAAAAAAAAAJ" så bestämde mig för att jag fan skulle klara det, och gjorde det! Nöjd sa jag åt de andra att det inte var någon match, att de skulle åka, det gjorde de men alla bromsade. ;) Moahaha sopan kände sig för första och sista gången duktig på bräda! =D


LYCKA? Jajamensan! Ser ut som en tönt, ÄR en tönt! Åkte till Funäs och köpte en handsnidad kniv med fodral. Tyckte det kunde vara mysigt att ha med sig på turen!


Pajas var impad iallafall, det är huvudsaken. =)


Mina duktiga draghundar. =) Ska bli intressant att se hur det kommer gå för Drifwa! =) Hon är snygg i sele iallfall, en klar fördel. ;)

Herr Sedin!

Åhhhhh! Jag är ju besatt av Djurpoliserna på Animal Planet och önskar så jag kunde starta något liknade här i Sverige. ÄLSKAR att hjälpa djur. Som liten hade jag flugsjukhus. Samlade flugor i tändsticksaskar där de låt på bomull. Ofta fick jag dem att leva igen, höll dem i handen, andades och iväg flög de! =)

Sist jag var i Övik så hörde jag en duns från vardagsrumsfönstret, jag sprang dit , såg dun på fönstret och mina ögon sökte av gräsmattan. En bra bit ifrån huset låg det en fågel. De äter jästa bär och blir fulla och flyger in i rutor. Jag tog på mig ett par handskar och rusade ut. Mycket riktigt, på backen låg det en sidensvans. Jag närmade mig sakta och plockade upp honom. Förut har jag varit rädd för det, men på Animal Planet gör de det titt som tätt då måste ju jag också kunna?? =) Hade honom i ett bra grepp och tittade så han inte brutit något ben. Höll ut vingarna, ingen vinge bruten. Han var nog chockad... Bar försiktigt honom upp mot altanen så mamma fick komma och titta. Vi kom snabbt på att han måste heta Sedin (siden-svans), gillar att döpa djur jag hjälper. =) Andra gången jag försökte lägga min fria hand över honom vände han sig om och väste mot den= ett klart friskhetstecken! Han satt stilla på min hand och iakttog mig och mamma ett tag innan jag tänkte se om han var fit fot fight, så jag tog handen mot honom igen- DÅ FLÖG HAN!!! Vilken otrolig känsla det är att hjälpa!!! Just när de flyger från ens hand och man ser att de klarar det... WOOOOOOW!


Visst är han fin- Herr Sedin? =)


Hans flockkompisar satt i Björken där bakom och tittade på oss, han flög tillbaka dit sen. =)


Otroliga färger!!!

VAD SKA MAN GÖRA MED ALLA FULLA FÅGLAR??
Rädda dem från vägen eller backen och sätt dem i en mörk låda (fyllecell) tills de blir pigga igen. Tror inte Herr Sedin var jättefull utan han var nog bara chockad av smällen.

Huckelhöckert å ja, vi är goda vänner...

Sjunger den finfina Pollyreklamlåten.

KOM HEM FRÅN THAILAND!!!! MISS YOU! Behöver ju prata av mig en hejdundrade massa.. =(
Behöver dosen av asgarv också!!! Träningspassen vi har med Playstation är fan inte dåliga!!!

Här är det dansmattan som gäller, annars bukar det vara Eyetoy. Har tyvärr bara videosnuttar på det och jag tror inte man kan lähha upp dem?? Går det kommer Sofia betala mig en miljon för att jag inte ska lägga upp dem! ;) Heehee! Äntligen ser jag ett ljus i den finansiella krisen!!! ;) =p Hihi!Höger ben fram


Höger ben bak


Höger ben fram och skaka litegrann!

Hahaha!!! Vi kan hålla på i TIMMAR! =D

Tavlan som är bakom Sofias arm föll ner på mitt huvud sist och tjongade till kindbenet. FAN vad ont det gjorde! Sen föll den och krossade ett godishalsband, det gjorde ÄNNU ondare! Godiashalsband= kärlek! ;)


Känner ni smärtan i hjärtat??? ;)

Hundarna är busiga och i normala fall outtröttliga men till sist ger de upp, VI är uthålligare. Bästa kompisarna Drifwa och Wilda lägger sig så här och bara kollar på oss...


SÖTNOSAR!!!!!!!!!!!!!!

PUSS OCH KRAM!!!PUSS!!!

&

KRAM!!!


Mattes hjärta...

Drifwas CERT.


Jorå vi sprang så här snabbt! ;)


Svårt att hålla mig för skratt, var ju MITT första CERT också! =) Ville bara tjoa och tjimma och skrika rakt ut i lokalen, men den biten fick gaphalsen Drifwa stå för. =)


Man är ju liiiiite trött när man äntligen får åka hem efter en sån här dag...


Bildbevis. ;) CERT-pokal, första placering i klassen, CK, CERT och BIM. =D

Vill bara visa hur vackert jag har det...Finns ingen annan plats på denna jord där jag finner detta lugn. Jo ska vara Hamra då... Även om det är stojigt där med snowboard, partaj, skidåkning och grejer så är man ETT MED NATUREN! Löjlig, jag vet...

Min tassuering

När King fyllde 13 år gjorde jag hans tassavtryck på ett papper och jag fick den som tatuerig av min vän Martina!
Hon sa bara att hon hade en överraskning till mig och det visade sig att vi hamnade hos tatueraren. Vi skulle boka tid! Trodde det var det hon hade på lur då hon vet jag velat göra den, men så var inte fallet, jag fick även själva tatueringen av henne! =)


King och jag tass i hand. Min älskade jycke...


STOR var den. =)


Bilden innan den åkte in i tatuerarens dator!


Skräckens bord!! ;) Hihi nej är inte så farligt...


Ditritad!


Nu börjar det hända saker!


Arbete pågår...


Jorå, liiiiite ont gör det på fläsket!


KLAR!


Där sitter den....


Något år senare, helt läkt. =) Den läkte väldigt snabbt, men hittade inget kort förutom detta. =)

Så jag har King för alltid förevigad på min rygg!!! UNDERBART!

Båttur!

Min bror Jörgen hade en båt förra sommaren... Strax innan den skulle säljas fick jag en liten tur. Som jag tjatat att vi ska fiska som vi gjorde förr, nu var det dags! På med flytvästar och fiskegrejer- MOT MOÄLVEN!!! =D
Var en underbar kväll. Sist vi gjorde så här var jag 18 år gammal han åkte ut en bra bit, stängde motorn och pressade fram min läggning! :D

- "Vems tröja är det du har på dig?"
- "Emmas, hur så?"
- "Vad betyder Emma för dig?"

Ha ha ha! Det var mitt snack och hur jag outades för honom och hans tjej, för han berättade nog... På den tiden var det inte många som visste, var väl han och Mona, mamma, Jenkan, Soffe och Ankan skulle jag tro... Nu har jag anmält mig till att bli skolinformatör igen! Saker förändras! Oftast till det bättre tack och lov.

Så där satt vi i båten och njöt av sommarkvällen. Jag fick köra och gissa om jag var nervös!!!??


Den vita randen man ser till höger är Botniabanan.


Jörgen i koncentration.


Älskar dig min bror!!! Önskar Stefan (min andra bror) också hade varit med! Vet att ni alltid ställer upp, och jag kommer alltid finnas där för er!!!


Vackert va?!!! Moälven i Örnsköldsvik!!!! =)


Här handlar det om tillit! Han ser dock avslappnad ut medan jag kör! ;) TUR det var "öppet hav" och inget att krocka med, tro mig; jag hade lyckats! ;)


Här hade vi fiskar klart, dock utan resultat och Jörgen börjar tycka motorn lät konstig...


Japp! Nåt var fel, jag fick börja ro... TUR som vi hade var det någon skruv som lossnat, han HITTADE den! =) Så vi kunde köra tillbaka i lugn och ro. (Utan att ro rättare sagt ;) )


Jörgen alterego- Demon! ;) Den kommer fram när han sliter tag i mitt hår och säger HOPPLA! Ha ha ha! =D Jag var dock snabb med kameran... Rätt åt dig! =p

Men det fick man ju skit för sen istället... Tyckte folk tittade konstigt på mig på affären. Stirrade på min rumpa.
VET HUT! HAR ER MAMMA INTE LÄRT ERT NÅGOT HYFS?!?!?
Men de skrattade samtidigt vilket ALDRIG är lovande. Kom ihåg lappen jag fick av min käre bror... Han skickade Saga med den. "Pappa tycker du ska ha den här på rumpan."


Andrasortering
På grund av variationer utseende och vikt.

TACK KÄRE BROR! ;)

Saknas bilder i denna blogg!

Tror jag skapade den här bloggen i...? Maj? Så allt före maj -08 var är det liksom???

Kollade igenom min dator efter lite pics och la dem i en mapp för att blogga om! =)

Here we go! ;)


Jag på julafton med min favoritdocka Elin. Naturligtvis hette dockan Elin efter min supersöta kusin Elin som för övrig var ägare till denna hunden- gumman; en snäll liten pudel. =) Redan här var jag hundtokig och Gumman och den amerikanska cockerspanieln Lufsen var mina två absoluta favoriter!

På tal om barn; de här fem åren har varit berikande för min familj! Inte bara hundar har tillkommit, även otroligt efterlängtade goungar!!!
Min bror Stefan var först ut; Julia är född -03 och vem är gudmor om inte JAG! Stolt som en tupp!!!


Sötaste JULIA! =) Love you!

Bara ett år, en månad och en dag (fast dag åt fel håll) senare kom hennes busfrö till lillasyster- Alice!


Min älskade storebror Stefan håller i Alice medan hon döps. =) Älskar dig med Alice! Fasters rikedomar!


Tre månader efter Alice föddes kom ett nytt stjärnskott!!! Min andra bror och hans fru födde lilla Saga!!! Tror ni jag är stolt eller stolt?! =)

Sen var det lugn på barnfronten igen innan Stefan fick barn igen 2006. Lilla Sanna! =)

Här ska hon visa hur man ändrar låt på stereon! GOUNGE! Hon är en riktig spjuver! LOVE!

Sen i november -07 kom en liten pojke, Jörgens son!


Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaw! Lille Melker! Inte många karlar på min topplista, men han står överst!!! =)

GRATTIS ANGELICA OCH EDUARDO!!! =D

WOW! Äntligen har lillprinsen kommit!!! =) Blev så glad så jag grät av Angelicas sms. =) STORT GRATTIS!!!

KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM!

Angående mitt förra inlägg

Om sura pensionärer och annat oknytt!!!
En vanlig dag kan se ut på detta vis i Sundsvall...


Allt började med att jag la upp denna bilden angående min älskade cykel...
Men dagen efter var den ändå borta så jag skrev en ny:


Detta väckte STOR osämja i grannskapet och lapparnas återkomst var given!

Jag gick ut en kväll och hade skoj. FÖR skoj kanske. Vaknade i trappen, såg denna. Lika bra att skriva tillbaka!Glömde min kasse med necessär och handduk utanför trappen vilket också resulterade i en lapp...


Varför sååååå arg?!?!?! Och vadå SOPOR?! Ser ni inte skillnad på GUCCI och tomt mjölkpaket?!
Well inte bättre blev det att Safir bajsade häromdagen och jag inte hade påse. Skulle in och hämta, men när jag kom ut hade nån hunnit dit med en lapp! Inte vidare intelligent så jag svarade naturligtvis!


På tal om kiss och bajs... Pizzerian på hörnet borde anmälas!!!


Fräschingar! Dålig service är det där också, kolla in vad de säger till kunderna!!En yngre kompis hade fest för några kvällar sedan... Hennes mamma var INTE glad!

 
Kompisen sa att mycket konstigt hände den dagen och att hon skulle skriva till tidningen angående det.


Om du trodde det var nyckeln till hennes unga hjärta trodde du FEL! En kvinnas hjärta befinner sig INTE i tvättstugan tvärtemot vad många karlar tycks tro!!!

Jag tog hundarna för en promenad till affären, tänkte panta lite flaskor. Stannade till och hittade en mycket intressant annons, jag som behöver en WOK! Blir liksom inte bättre!!


Tog lappen och gick vidare mot maskinen som tar pant...


Okej... TACK TOMRA!

Fick gå hemöver igen, MED panten... Passade på att läsa på grannarnas dörrar. Vad har folk emot reklam??


Hade man vart brevbärare här hade man nog raskt vänt sig åt andra hålllet, inte bättre för det dock!


Eller jo, denna granne är ju positivvt inställd iallafall! ;)VAD VILL JAG SÄGA MED DETTA?!?! KOMMUNIKATION!!!! PRATA MED VARANDRA!!! SKIT i alla dessa förbenade lappar!!!


ÅÅÅÅÅHHHHHH!!! Underbara text!!!! Underbara låt!

UNDERBARA SONJA ALDÉN!


Du får inte knacka på min dörr, om du inte är beredd att komma in
Du får inte göra om mitt namn och börja kalla mig för din
Du får inte vandra på min väg, utan att visa mig ditt mål
Inte själa av min godhet, för att fylla upp ditt hål

Du får inte riva mina murar, som jag omsorgsfullt har byggt
Om du inte skyddar mina drömmar, så att jag kan somna tryggt
Å du får inte ha mig som en dröm
När, jag vill va din verklighet
Du får inte säga att du hoppas, om du inte tror du vet

Men du får ta den tid du behöver, för att förstå vad det är du vill
Du får be en bön att tiden du behöver räcker till
Och du får samla dina tankar, så att två själar kan få ro
Så att allting som vi lovade oss själva kan få gro

Du får inte andas på min panna
Och inte få mig falla med
Om du inte sen kan stå för all den oreda du ger
Och du får inte röra vid mitt hjärta, som om allt var uppenbart
Men jag önskar inget hellre än att du gör allting mot mig snart

Du får ta den tid du behöver för att förstå vad det är du vill
Du får be en bön att tiden du behöver räcker till
Och du får samla dina tankar så att två själar kan få ro
Så att allting som vi lovade oss själva kan få gro

Du får ta den tid du behöver för att förstå vad det är du vill
Du får be en bön att tiden du behöver räcker till
Och du får samla dina tankar så att två själar kan få ro
Så att allting som vi lovande oss själva kan få gro

Du får inte röra vid mitt hjärta, som om allt var uppenbart
Men jag önskar inget hellre än att du gör allting mot mig snart...

Idag är idag!

Och idag ska Angelica föda är det tänkt! =) Åååååååååååååhhhhh håller tummar och tår för er!!!!
Så himla spännande!!! KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM!

Det finns pensionärer och pensionärer!!!

Kring denna lägenhet har det varit ett jädra gnäll från folk och fä, INTE bara pensionärer bör tilläggas. Är väl förmodligen för att jag bor i Sundsvall också, aldrig sånt här gnäll i Övik medan jag bodde där!
Iallafall var det för någon vecka sedan, jag var precis på väg in med mina hundar och såg tre pensionärer stå och prata och peka på hundarna. Jag pinnade på och sprang in, orkade inte höra vad det var om. Idag på morgonprommisen var jag precis på väg in igen då jag såg två av dem komma gående.
-"Skynda dig nu!" sa den ena till den andra och de ökade stegen. Ont i hjärtat och en klump i magen kom som ett brev på posten! Men av ingen som helst anledning! De var bara snälla och trevliga och har sett oss sååååå många gånger men aldrig hunnit prata med oss! =)
Hundarna är sååå vackra! De är väl riktiga utställningshundar??! Åhhh den där är nog det tjusigaste jag någonsin sett! (syftade på Safir)
- Är det där en grönlandshund?
- Nej det är en siberian husky.
- Är det inte en sån som man åker hundspann med?
- Jo det är det.
- Ja jag sa ju det, en grönlandshund!

=D Hihihi

Här har du den! ;)


Måste fyllas i! Var som sagt 9 år sedan jag gjorde denna tatuering, så den är ganska blaskig numera. Den ska fyllas i. Sen har jag Kings tass på min rygg.


VILL HA:

* Vitt tribalhjärtat mellan skulderbladen.

* Texten "Värme, vila och ljus" på latin nere på utsidan vänster fot.

* En pussmun på vänstra höftbenet typ.


Sen är jag nog klar skulle jag tro! =) Eller någon som har något förslag? ;)

Nä nu ska jag ta och göra lite mat, magen skriker! Vill ha tacos!!! Får bli imorgon, idag står kycklingsallad på menyn!
Fattar ingenting, jag är verkligen sugen på all mat jag ser. Eller mat är en lögn- godsaker! OCH NEJ! JAG ÄR INTE GRAVID!!!! ;) Är en TOTAL omöjlighet! Troooooooooooooooooooo mig, ;)

Idag åkte Huckelhöckert utomlands. =( Kommer bli två lååååååååååååååånga veckor utan henne. SUCK!


Mjahaja...

Dags att kliva upp, sträcka på sig och springa in i duschen kanske?Har lite att stå i idag! ;)

TVÅNG!

Förlåt mig, men jag TVINGAR ER ALLA ATT TITTA PÅ DENNA VIDEO! Lyssna på texten... Inte alls min typ av musik, men man kan inte annat än älska den efter att sett videon och hört låten... Sorglig! Goosebumps varning!!!


UÄH!!! =.(..

Till Pernilla ;)


JÄVLIGT BRA TEXT! =)

AfroditeGREKISK GUDINNA I VIT MARMOR! ;)

Afrodite:

Afrodite, kärlekens och fruktbarhetens gudinna i den grekiska mytologin.

Afrodite var skönhetens, kärlekens och sexualitetens gudinna och motsvaras av Venus i romersk mytologi... Hon framställdes som en bländande vacker och mäktig gudinna och enligt myten ska hon ha haft en gördel som gjorde att hon kunde få vem som helst att bli förälskad i henne.


Jag har försvarat Timrå.

Länge och in i minsta detalj. MEN NU ÄR JAG LESS PÅ VANDALISERINGEN AV BILAR!!!! *morrar och skäller i princip som en STOR Zebbe* Och det ni, det är INTE illa!

I våras parkerade jag min Ford i Timrå för jag skulle till Sthlm över dagen, eller om jag skulle sova, kommer inte ihåg. När jag kom tillbaka var det mörkt ute och jag såg något mörkt ligga på backen. Trodde jag lämnat en hundbajspåse och tänkte att det var slarvigt av mig. Såg sen något svart på rutan och och hann precis tänka "varför har jag en hundbajspåse på fönstret" innan jag insåg att det INTE FANNS något fönster! Det svarta jag sett var solfilmen som skulle hindra solen komma in i bilen. Nu var det istället snö som tagit sig in i bilen. Snö och FULLT med glassplitter som jag kunde plocka fan ett halvår efteråt! Nån hade alltså tagit ett baseballträ och för skojs skull slagit sönder rutan på dörren bak. Safirs Canvasbur stod också där och tänk TÄNK om han suttit i?! I vilket fall fick jag inte ut ett skit på försäkringen för jag har bara halv och det täcker inte skadegörelse.

(Jag har ett väldigt välutvecklat sjätte sinne och kan ofta känna på mig att något är på gång. Har däremot svårigheter med just VAD som händer! Ska blogga mer om detta framöver så ni förstår vad jag menar.)

Så i tisdagsnatt var det dags igen; jag jobbade natten och på morgonen när jag kom ut till bilen såg jag att det varit inbrott. SUCK! Handtaget på förarsidan var helt trasigt. Eller det går att öppna och stänga, men inte låsa och låsa upp. De hade stulit några skivor. Nödvändigt. Är ju knappast så att jag är känd för min coola och hippa musiksmak! Snarare att den är udda. ;) Som fyraåring sprang jag runt hos grannarna i kortkort och högklackat med en mic och sjöng: "Vem är du, vem är jag, levande charader!" Idol då? JAJAMENSAN- ARJA SAIJONMAA!!! =D

BESTÄLLD! =D


HUH?!

Huuuuuur många gånger har man inte suttit och sjungt den här på SingStar då??? MÅNGA!
LOVE THIS SONG! Och tror ta mig tusan att jag vann över Animalin! ;) Det är hon och jag som gäller när det är SingStar. Vi sjöng ju som några jädra toka på Priden. Men nu tillbaka till The Pretenders! Den här filmsnutten är textad och hon sjunger om en kvinna?! Är hon lesbisk?? Nån som vet?

Men detta är ju också dom!

WOW VILKEN PIPA!!! Den här kommer man ju till och med ihåg från "då man var ung"!Och du...? I'll stand by you. Whatever!

OH HOLY MOSES!!!!!

Ja riktigt så här ser det kanske inte ut när jag spelar tyvärr... Känner att jag måste träna lite... GOTTA GO!!!!

The Pretenders

Oh yes, I'm the great pretender... Whoa whoa
SKOJAR!!! =D
Nä men gruppen The Pretenders är fan inte dåliga alltså!!! Blev tokkär i deras Tattooed love boys när jag spelade Guitarr hero som mest. Gillar hennes röst! Och gissa vad? JAG HAR HITTAT VIDEON! ;) Hee hee! Detta är ju en grupp från -80 talet med mängder med hits! MÅSTE MÅSTE MÅSTE köpa en Greatest Hits skiva med dem! =)


Lyssna och njut! =)

Viktnojor!

Alltså alltså... Måste bara ta upp en sak om vikt. En sak har en tendens att bli många saker när jag pratar, för jag spinner vidare från mitt nav, trådar åt alla håll och kanter liksom. Som i skolan när man fick göra Brainstorm eller var det hette. Brainstorm är för övrigt även ett svinroligt spel som... Ja, ni ser ju, spinna vidare... ;)

Vikt. Jag lever inte vidare hälsosamt kan jag erkänna. Jag äter det jag vill äta och när jag vill. Det jag vill äta är STORA mängder chips och godis. Varför kan man undra? FÖR DET ÄR GOTT!!! Däremot äter jag INTE choklad, pizza eller annan snabbmat. Eller jo, kycklingburgare, men det har sina naturliga orsaker. Vem kan neka Sibyllapersonalen liksom?? ;)

Folk säger till mig att "Du kan ju inte ha några komplex, du som är så smal!!!" SMAL?! Jag är INTE smal!!! Jag är det tråkiga ordet NORMAL! Och komplex sitter inte i kroppen  utan i huvudet!!! Har man varit mobbad större delen av skolgången så sitter det i även i vuxen ålder. Men det har kanske gjort mig ödmjuk när någon säger något snällt? Vill tro det... Komplex behöver inte vara TJOCK, det kan även vara SMAL! En mager människa vill ofta lägga på sig något kilo och de med fem kilos övervikt vill gå ner dessa stackars kilo. Jag är den senare av dem. Jag vill gärna gå ner fem kilo. Kan inte påstå att jag har någon övervikt, men vill ändå ner. Mår bättre när jag är lite tunnare, både fysiskt och psykiskt. Med det säger jag inte att det är det jag attraheras själv av. Jag attraheras av smala, "normala", mulliga och knubbiga kvinnor, bara de tycker om sig själva. Eller tycka om sig själv??? Hur många är det som gör det? Är väl mer attityd än tankegång skulle jag tro. Alla har säkert sina komplex för saker och ting. Saker som andra kanske tycker om!!! Som för mig, jag har verkligen mina kritiska områden men fick av en och samma människa höra att hon gillade just DESSA saker!!! Är en ständig fight mellan det svarta och vita. Onda och goda inom mig. Man vill tro på det hon säger, och vissa dagar gör jag även det, men vissa dagar skakar man ju bara på huvudet. Men alla har väl såna dagar; fuldagar.

Av allt dessa människor i skolan sa sitter en sak och knackar på mitt huvud varje dag jag har en ordentlig fuldag. Det var en dag på högstadiet, vi hade engelska och alla satt och läste. Det var knäpptyst i klassrummet. Då vänder sig tjejen som satt framför mig sig om mot mig och säger högt och tydligt:
- FY FAN VAD DU ÄR FUUUUUUUUL!!!
Sen ett skratt från alla andra.

Vissa hade säkert inte tagit åt sig, men jag är en sådan person som gör det utan att för den skullen kalla mig själv vek. Numera låter jag INGEN sätta sig på mig, mina föräldrar har gett mig talets gåva. Jag snackar bort vem som helst! Jag kanske skulle ha blivit politiker??? ;) Nej men skämt å sido. Nu kan man inte jävlas på det sättet mot mig längre. Jag biter av direkt och ger en verbal käftsmäll tillbaka utan att för den skullen säga något förolämpande. Ska vara om deras intelligens då. ;)

Ja som ni ser spann jag verkligen vidare... Svårt att hålla mig till en sak när tankarna väl sätter igång.

Vet inte om jag har så mycket mer att säga om vikt förutom att JAG bestämmer SJÄLV hur jag ska se ut. JAG måste få prata MIN vikt även bland mulliga/pinnsmala människor utan att de ska döma mig. Jag har mina komplex, och kan jag banta bort dem (även från mitt psyke) så är väl det bara bra?

Länge leve den fritt tänkande kvinnan!!!

Textprofessorn!

Lisa Ekdahl är ju en av mina husgudar... Hennes texter betyder otroligt mycket för mig och den här låten var till stor hjälp för något år sedan!!!!
Du sålde våra hjärtan
 
Du sålde mitt hjärta, på realisation
Och du sålde min stolthet, på närmaste auktion
Du sålde min värdighet och min innersta hemlighet
Av allt det jag gav har du ingenting kvar
Jag ger vad jag har
Men du ger ingenting tillbaks

Jag lämnar dig här
Jag måste gå nu
Ja, jag lämnar dig här
För jag vill aldrig, aldrig, aldrig bli som du

För du sålde ditt hjärta, du sålde din själ
Så inte känner du smärta, när jag tar mitt farväl
Inget smärtar en hjärtlös man, säg vad en man utan hjärta inte kan
Av allt det jag gav har du ingenting kvar
Jag ger vad jag har
Men du ger ingenting tillbaks

Så jag lämnar dig här
Jag måste gå nu
Ja, jag lämnar dig här
För jag vill aldrig, aldrig, aldrig bli som du

Du sålde mitt hjärta, och allt som var vårt
Jag undrar än hur du kunde, du sa det var inte svårt
Nej, inget smärtar en hjärtlös man, säg vad en man utan hjärta inte kan
Av allt det jag gav har du ingenting kvar
Jag ger vad jag har
Men du ger ingenting tillbaks

Så jag lämnar dig här
Jag måste gå nu
Ja, jag lämnar dig här
För jag vill aldrig, aldrig, aldrig bli som du

För du sålde våra hjärtan
Du sålde våra hjärtan
Ja, du sålde våra hjärtan
Du sålde våra hjärtan
Du sålde våra hjärtan
Du sålde våra hjärtan
Ja, du sålde våra hjärtan

Måste bara säga...

... att jag är sååååå himla otroligt nöjd med min uppfödare! Man kan verkligen inte ha en bättre! Jag vet att hon alltid ställer upp, lyssnar, kommer med råd och inte minst peppar en till max! Efter ett samtal med henne eller pratstund på MSN så är man fullproppad med självförtroende. Inte alla som lyckas säga saker till mig så det fastnar, men det gör HON!

Hur kunde jag ha denna tur kan man ju undra??? JO! Jag satt nämligen och tittade och sökte efter den perfekta siberian huskyn i över ett års tid. För en gångs skulle visste jag PRECIS vad jag ville ha. En tik efter utställningslinjer, helst röd men inte ett måste. Och en bra uppfödare naturligtvis. Väntade och väntade och väntade... Visst kom det upp de som var okej, men vid någon mail med uppfödaren kändes det inte riiiiiiiktigt bra. Jag väntade lite till och där kom hon upp på internet! Kände direkt att det var "min" hund och mailade med viss oro till uppfödaren Angelica Rothoff; rädd att hon redan var såld! Såg direkt att Drifwa (eller Luna som hon hette då) hade de linjer jag ville ha och färgen, HON VAR JU RÖD!!!! =) Kollade på Anglayzors hemsida och insåg att Angelica lät precis som mig, vi har precis samma syn på hunderiet. Fröken Rothoff svarade på mitt mail och sa att hon fanns kvar, jag mailade nåt fånigt tillbaka och sen var det telefonkontakt och där bestämdes det nog, utan att jag sett Drifwa live att hon mer eller mindre skulle bo hos mig. Bara några dagar senare åkte jag ner för att köpa henne. ALLT KÄNDES HEEEEEEEEEEEEEEEEEEELT RÄTT!

Så mitt råd till er som vill köpa hund. Vänta, vänta och vänta tills ni ser precis vad ni vill ha! Köp inte en hund i all hast. Kolla vilka linjer som finns bakom, kolla upp föräldrarna. Vad vill du ha hunden till? De flesta raser är ju numera tyvärr uppdelade efter sällskap/utställning/arbete. Vilken av typerna passar dig bäst? Och framför allt; hur känns uppfödaren????

Vill bara säga att jag håller tummarna för dig Angelica när det är dags för lille Liam att titta ut. Nä se på fan, jag håller tummarna redan nu! =) Pekfingervalsen försvårades genast, men det gör ingenting! =)

Hoppas vi ses i Göteborg!!!! Du, hundar, utställning, partaj, det kan liksom inte bli så mycket bättre!!! =)Angelica och Drifwas syster Maya på utställning.
Attans bananer att vi bor sååååååååååå långt ifrån varandra! Hade såååå gärna hjälpt dig med valparna!!!

Förklaring...

Såg att många kommenterat om Drifwas CERT, jättekul att läsa! =)
En liten parvel visste dock inte vad CERT var och då slog det mig att alla inte vet vad hundutställning är och vad man gör där. Kollade min statistik här och i snitt är det 50 personer per dag som läser min blogg. Skulle tro att hälften av dem sitter som ett frågetecken kring HP, CK, CERT, BIM, BIR, BIG och BIS så jag tänkte förklara lite...

Det finns olika typer av hundutställning, som är en ren skönhetsutställning där domaren tittar på rörelser och hundens anatomi. Den vanligaste och oftast förekommande är INOFFICIELL utställning. En utställning som vilken hundklubb som helst kan anordna med resultaten räknas inte av SKK (Svenska kennelklubben) och du kan inte ta CERT (certifikat) och bli champion.

För att ta CERT måste du åka på en OFFICIELL utställning. Internationell, Nationell. På en internetionell kan du även ta CACIB och bli internationell utställningschampion!

Hur gör man då?

Jo, efter förberedelser såsom kloklippning, bad, föning och tränat hunden springa fint vid din vänstra sida och stå stilla när du begär det så  är det dags att ställa ut! Du får en nummerlapp och man går in i nummerordning. Hundraserna är indelade i 10 olika grupper och man går in gruppvis.

Grupp 1- Vall-, boskaps- och herdehundar Tex collie och schäfer
Grupp 2- Schnauzer och pinscher, molosser och bergshundar samt sennenhundar Tex boxer och newfoundland
Grupp 3- Terrier Tex bullterrier och cairnterrier
Grupp 4- Taxar
Grupp 5- Spetsar och raser av urhundstyp Tex siberian husky och gråhund
Grupp 6- Drivande hundar samt sök- och spårhundar Tex dalmatiner och beagle
Grupp 7- Stående fågelhundar Tex vorsteh och irländsk setter
Grupp 8- Stötande hundar, apporterande hundar och vattenhundar Tex golden retriever och cocker spaniel
Grupp 9- Sällskapshundar Tex pudel och mops
Grupp 10-  Vinthundar Tex afghan och greyhound

(Tog de vanligaste raserna, som de som inte är såååå hundvana kanske ändå vet vilka de är.)

Så om vi tar tex Drifwa då, hon går i grupp 5. Då ska hon in i ringen och visa upp sig för domaren. Först får alla i klassen springa tillsammans innan man är inne en och en.
Klasserna är uppdelade efter ålder.
Valpklass I 4-6 månader
Valpklass II 6-9 månader
Juniorklass 9-15 månader
Unghundsklass 15-24 månader
Öppenklass 24 månader- 7 år
Veteranklass 7 år -

På officiella finns även bruksklass och championklass.

Domaren klämmer och känner på hela kroppen och tittar på tänderna sen får man springa ett eller två varv i ringen och sen antingen fram och tillbaka eller i en triangel så somaren även ser framifrån och bakifrån. Sen ställer man upp hunden så den står fördelaktigt. Den ska stå stilla medan domaren sitter vid sitt bord och berättar för sekreteraren vad denne ska skriva. Sen kliver domaren upp och kommer förhoppningsvis fram med ett lila band som betyder HP eller på officiella CK. Då går du vidare, annars är det slut för dagen. Drifwa ska alltså sedan möta alla tikar som fått HP/CK (CK står för certifikatkvalité) för att bestämma vem som blir bästa tik. Vinner hon då kan hon få CERT om det är en officiell utställning och har hon tre sådana så är hon fullcertad för att bli champion, men en siberian husky måste även ha dragmeriter. Nu vann hon ju bästa tik och då gör alla hanhundar samma sak för att hitta bästa hanen. Drifwa och hanen möts och tävlar om BIR och BIM. Bäst är att få BIR som betyder Bäst I Rasen. Den som står som tvåa får BIM som betyder Bäst I Motsatt. Får man BIM har man tävlat klart. Vi låtsas alltså att Drifwa vunnit i just den här utställningen vi skriver om idag som går av stapeln i Ankeborg! ;) Bara så alla fattar hur man kommer till toppen liksom. =) Så gör man alltså i ALLA raser som är med på utställningen; plockar fram den allra bästa.

Man möter då ALLA som blivit BIR (Bäst I Rasen) i just sin grupp. I Drifwas grupp finns det över 60 raser!!! Men det är ju inte alls säkert att alla är med, det har nog aldrig hänt skulle jag tro. Möjligtvis på någon världsvinnarutställning. Här tävlar man om BIG- Bäst I Gruppen. Så gör alltså ALLA tio grupper och placerar man sig som nummer ett här går man vidare till den stor BIS- finalen; BEST IN SHOW! Där kan det alltså som mest vara tio raser med, eftersom det finns tio grupper och en ska ju vara representerad från varje grupp. Domaren placerar bara fem, och tackar de övriga för dagen. Naturligtvis är ju målet att bli etta!!! =)

Så ut och träna med era hundar så synd vi på nästa hundutställning!!! =D

Hoppas det jag skrivit var läsligt och att ni förstår nu på ett ungefär hur det går till?

/Marre

Var köper man denna??


Har bara EN önskan- KLADDKAKA!!! Utan hundhår. ;)
Har i och för sig min Sofia som bakar åt mig. ;)
Love you Huckelhöckert!!!
Kommer sakna dig som FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN medan du är bortrest! =(

Joråsåatte

Kära dagbok, förra året bytte jag ut mina mina
fönster mot dyra tre-glas-lågenergi-fönster.
Den här veckan ringde en man från firman som
installerat fönstren.
Han påpekade att dom gjort jobbet för ett
helt år sedan,men ännu inte fått betalt.
Ok, bara för att jag är blondin så betyder det
inte att jag automatiskt är dum.
Så jag berättade för karl´n vad hans snack-
salige försäljare sagt för ett år sedan,
nämligen att efter ett år så har de här fönstren
betalt sig själva.
Och hallå det har gått ett år nu!
Det blev tyst i andra ändan av tråden så jag
la på. Han ringde inte upp igen.
Han kände sig väl dum!

VAD ÄNDA IN I...? =D Ha ha ha!


Just när man sitter och är lite nere över alla minnen hittar man detta på Youtube. Har aldrig sett den men ett TYDLIGT tecken på att han fortfarande kan få mig att skratta!!! =D
Sååååååå lik pappa så man skrattar av bara det! =)

Saknar dig Totta!Totta då han sjöng i Nationalteatern.
Tänker ofta på dig och allt bus vi hade!

Ett stycke Heart-låt!

Nu när jag vet hur skiten fungerar! ;)


I över 30 år har de hållt igång! WOOOOOOOW säger jag bara! OCH JAG HAR SETT DEM LIVE!!!! =D Hade ju ett linne på mig med en strof från den här texten:
"Theres nothing left to tonight but go crazy on you"

JAG DÖÖÖÖÖÖÖR!!!! =D

Svensk-engelsk parlör

Skriv ut, vik ihop, stoppa i fickan och åk till England. I början kanske engelsmännen blir litet förvånade. Om de inte förstår är det bara att höja rösten och tala tydligt..


 
GåskorGoose cows
KassaskåpssäkerSafe safe
Det är inte farten som dödar, det är smällen.It´s not the fart that kills, it´s the smell.
Är det frukost i matsalen?

Is it wife fare in the food hall?

Dra åt helvete!Pull to whole wheat!
Luta er inte ut.Lute you not out.
Dålig väderlek.Bad weatherplay
Den är sönderslagen.It is brokenbeaten
Välkommen till smörgåsbordet!Welcome to the buttergoosetable!
TackjärnThank you iron.
Jag är medlem i en domkyrkokör.I am withmember in a judgement church drive
Grattis i förskott!Congratulations in beforeshooting!
Stockholm har en vacker skärgård.Stockholm har a beautiful pinkyard.
Får jag köra om dig?Sheep I drive if you?
Vart tog vägen vägen?Where took the road the road?
Behåll växeln, det är jämnt.Keep the gear, it is level.

Än sen, då?

Than then, then?
Det har gått en propp i köket.A plug has walked in the kitchen.
Det killar!It boys!
Jag vill gärna ha mer paj.I want brain have more broken.
Kan du se knölvalarna?Can you see the bastard-elections?
Jag har fått sendrag i min vad..I have got latepull in my what
Min svåger bor vid Östersjön.My swearbrother lives by the Eastersea.
Har ni revbensspjäll?Do you have fox bone ventilation?
Har du varit med om det förut?Have you been with if that before?
Jag anar ugglor i mossen

I suppose owls in the swamp
[alternativt]
I suspect owls in the bog

Han är bortrövadHe's away-assed
Ingen fara på taket. No danger on the roof.
Hur mycket är klockan?

How plenty is the bell?

Är det överhuvudtaget möjligt?Is it overheadtaken possible?
Jag har aldrig hört på maken!I have never heard on the husband!
Hur står det till? Det knallar och går!How stands it to? It's banging and walking!
Att hoppa i galen tunnaTo jump into a crazy barrel.
Det ger jag sjutton i!I give seventeen in that!
Hur mycket är jag skyldig?How much am I guilty?
En snuskhummerA filthy lobster.
Oj, min tunga slant!Oops, my heavy coin!
Vill du ha kaffe på maten?Would you have coffee on the food?
Sköt om dig!Shot around yourself!
Se dig inte om!Look you not if!
Ta dig i brasan!Take yourself in the fire!
Lugn i stormen.Calm in the storm.
Slå dig ner och ta för dig av kakorna.Hit you down and take for you of the cookies.
Nära ögat skjuter ingen hare.Close to the eye shoots no rabbit.
Vad är du för en, jag känner inte igen dig!What are you for a one, I don't feel again you!
Gör inte om det!Do not if it!
Vill ni har påtår?Do you want on toes?
Och nu tar vi oss en bensträckare!And now we will have some bone streching!
Jag har soppatorsk.I have soup cod.
Klockan är bara barnet.The time is only the baby.
Har du bytt om?Have you changed about?
Nu går skam på torra land.Now walks shame on dry land.
Det är medvind.It's withwind.
Får jag låna en liten hovtång?Sheep I borrow a small court seaweed?
Har du fler verktyg?Have you plentier ache-cloths?
Tomtar på loftet.Santa Clauses in the attic.
Var inte för het på gröten.Don't be too hot on the porridge.
Han är så blåst!He's so blown!
Det ska du inte dra för många växlar på.That you should not pull too many gears on.
Sluta driva med mig.Stop drifting with me.
Du är avskedad.You are offspooned.
GångjärnWalking iron
Slå upp ett glas mjölk!Beat up a glass of milk!
Vad tror du om detta?What do you believe around this?
Jag ska bara slå en sjua!I just have to strike a seven!
Att ge igen för gammal ost!To give again for old cheese!
Nä, du! Den gubben gick inte!No you! That man didn't walk!
Katten låg och spann.The cat low and bucket.
Varför lämnar du din väska här vind för våg?How come you leave your bag here wind by wave?
BakfullBack drunk.
Överdriv inte.Don't overdrive.
Säkert!Safe!
MotvindAgainst attic
Skicka mot postförskott.Send against mailbeforeshot.
Var god skriv under den förtryckta blanketten.Please write under the tyrannized blanket.
Jävlar i min lilla låda!Devils in my little box!
KroppkakorBody cakes
Han tar igen sig.He takes again himself.
Gammal som gatan.Old as the street.
På det hela taget.On the whole taken.
Friskt vågat hälften vunnet.Freshly dared, the half won.
Huvudet på skaft.The head on shaft.
Det är sådant man får ta.That's such a thing you have to take.
Det var det, det.That was that, that.
I bara mässingen.In the bare brass.
SkärtorsdagCut Thursday or Pink Thursday
Kom hit ögonaböj!Come here eyesbent!
Hör du du du!Hear you you you!
Höger omRight if
Kör inte om på ett övergångställeDon't drive if on an overwalk place
SkenheligShineholy
PiltavlaArrow painting
Dra mig baklängesPull me backwards
Se upp i backenWatch up in the hill
Känn dig blåstFeel you blown
Den har pajatIt has pied
Det är lätt att vara efterklokIt's light to be aftersensed
Dra åt skogen!Pull to the forest!
Nu går jagNow I'm walking
Var håller de hus?Where are they holding house?
Vad håller de på med?What are they holding on with?
Vid det här lagetBeside this team
MatlagningFood repairing
Slå upp det i uppslagsverket.Beat it up in the upbeatswork.
Slå in julklappen.Beat in the christmas-pat.
Huvudsaken var utflyktenThe head thing was the out escape
ÖgontjänareEye servant
Det körde ihop sig liteIt drove together itself tiny
Ett ögonblickAn eyelook
Stora förväntningarBig before-waitings.
LångsöktLong searched
Håll käften!Hold jaw!
Raka sig.Straight oneself.
Jag vred om kranen på honom!I turned his tap around!
Ta dig i dalen!Take yourself in the valley!
Rensa rabatten.Clean the discount.
Far åt helvete!Father to hell!
Ge järnet!Give the iron!
Kors i taket!Cross in the roof!
Det var som katten! That was like the cat!
Skärp dig!Belt yourself
Han är envis som en getHe is onewise like a goat
Det går som en dans på rosor It walks like a dance on roses
Det är en annan femmaThat's another five
Finns det ett vandrarhem i närheten?Is there a walking home near by?
Upp med hakan!Up with the hake!
Man lever på hoppet.One lives on the jump.
Var tusan håller du hus?

Where in the thousand are you holding houses?


CERT & BIM!!! =)

Jag som varit såååååååååååååååååå himla nervös, ont i magen och mardrömmar inför denna utställning... Västernorrlands Kennelklubb håller en INTERNATIONELL utställning på Nordic i helgen och som rubriken lyder tog Drifwa CERT!!! =) Hon är för ung för CACIB, annars hade det varit vårt... Attans! Men CERT!!! =D Helt överlycklig över min lilla tokfia!!!
Hennes överdrivet snygga farfar var anmäld, men han dök aldrig upp. Synd, jag hade velat se honom i verkligheten!

SKK INTERNATIONELL 11/10-08
Domare: Peter Machetanz från Tyskland.
"10 månader. Feminint uttryck. Korrekt huvud. Korrekt pigment och bett. Korrekt kropp. Mycket god front. Korrekta muskler och vinklar. Utmärkt päls och färg. Korrekta rörelser."

Homofobi

Mina älskade vänner Malin och Eva var på Boppers i helgen på Södra berget. Hela dagen hade varit mys, det var en överraskning för Malin som Eva ordnat! Malin visste ingenting om att de skulle till Sundsvall (de bor i Övik) på kvällen för att se ett klassiskt band de gillar.
De satte sig bredvid varandra och Malin höll om Eva. Naturligtvis. De är ett par for God´s sake!!! När de sjön "When A Man Loves A Woman" sjöng, ursäkta mig, den störda KÄRRINGEN bakom dem högt lutades fram till dem med betoning på MAN och WOMAN.
De hörde naturligtvis detta men lät det vara. Då tog idioten tag i Malins hand och slet bort den från Eva! Vad är det frågan om?!?!?!? Det hade fan brunnit om det var mig det handlade om. Eller om jag ens sett detta! Malin blev naturligtvis förbannad och vände sig om och stirrade på kärringen. Hon vågade inte ens möta hennes blick! Har man en sån jävla stark åsikt i saker och ting måste man väl för fan kunna säga något öga till öga! Kan garantera att hon är en sån skvallerkärring som sprider osämja runt sig. På jobbet, i grannskapet...
När Malin och Eva sen ställde sig upp, vet inte om det var slut på konserten eller varför de ställde sig upp så sparkade kärringen stolen rakt in i Malins ben.
VAD ÄR DET MED FOLK?!
Rädda för att älska??? Att se andra lyckliga när man själv lever i en misär? Vad är det som är sååååå fel med att en kvinna älskar en annan kvinna? Eller en man älskar en man för den delen. INGET! ALL kärlek är vacker!

Det här är såååååå jävla sjukt. Fram till -79, och då pratar jag om 1979, inte 1879, var homosexualitet klassat som en sjukdom. Vi fanns alltså intill förkylning i läkarboken. Till slut gjorde alla uppror och la in sig på sjukhus och önskade att bli botade. Med behandling eller medicin. WHATEVER bara de blev friska! Naturligtvis gick inte det och läkarkåren och högre insåg att det INTE var en sjukdom. Vi avskrevs från listan. Detta är alltså bara drygt 30 år sedan. Sen dess har allt gått i slow motion. Vi få fortfarande inte gifta oss. Hur romantiskt låter det med "Älskling vill du ingå partnerskap med mig?" NÄÄÄÄÄ precis. Värdelöst. Vi måste alltså "gifta" oss i en domstol för att sedan KANSKE få en välsignelse av en präst. Var är romantiken??? I DO, ska det svaras genom att skriva under ett papper? 
Mina vänner Jannika och Mia gifte sig för två somrar sedan. Ursäkta, ingick partnerskap. De gjorde det på ett fint sätt, med allt pappersarbete en dag, utan folk och en ceremoni med vänner någon dag senare där de hade en präst som välsignade dem. Men de var alltså redan "gifta". Lagligt sett. Ähhhhhh orkar inte tänka på den här skiten mer,har tusen andra saker i mitt huvud.

Dagens MINUS är alla homofober i detta avlånga land. Politiker, kyrkan till viss del och vissa Svenssons. 

Fullt ös- soplös?

Härom kvällen när jag jobbade skulle jag hämta en sak i bilen. Klockan var runt 22 så det var mörkt ute. Jag har bilen parkerad på Icas parkering och när jag kom fram till bilen hörde jag röster vid Ica. Vid deras lastbrygga har de soptunnor, där stod två män och rotade. De tog gammal yoghurt och annat och kastade in i en bil. Jag bara tittade på dem med en halvt dömande min men de bara flinade tillbaka. Strax därefter svängade en polisbil in på parkeringen och frågade vad de sysslade med. Då de sen kollade på mig var det jag som stod med ett flin. Hee hee! Fattar inte hur man kan sjunka såååå lågt att leta i sopor??? Har man inte prader willis syndom så finns det ingen ursäkt liksom!

Likaså blev jag LIVRÄDD i våras när jag åkte till conainrarna vid Göteburgarn för att kasta kartonger och dylikt. När jag öppnade en lucka såg jag två ögon som tittade på mig. Hjärtat hoppade upp ur kroppen på mig, sprang ett varv runt jorden för att sen återvända till en hysteriskt IRRITERAD Marre-kropp! Mest rädd-irriterad, ni vet när man blivit så skrämd att man blir förbannad av det liksom. Skrek rakt ut och skällde ut karln. Jo, för tänk, det var en karl!

Kanske den NÄST snyggaste bruden just nu! =D

GAAAAAAAAAAAAH!!!!


Hon som sjunger refrängen alltså, nån som vet vem hon är?! Svensk?? Har ju fått vissa teorier om att de är svenska...

DET FUNGERAR!!!

TACK, TACK, TACK!!!

http://procardia.blogg.se/

Var hon som hjälpte så nu får ni banne mig gå in på hennes blogg också! ;)

Nu då??

Fick ju tips om hur man ska göra, så jag testar! =)


Blir man inte glad av denna så kalla mig gärna Kurt!!!
Jag har nog en liiiiten, liten crush på Miss Li... ;)
Galet, glatt, UNDERART!!!! =D

Laguppställning!

Igår var vi ju ut med laget, sju tappra kom och det är ju faktiskt en laguppställning inom Korpen! =) Det var jag, Bettan, Lena, Lina, Nina, Mari och Janet. Vi åt på O´learys. Var grymt sugen på rödvin men körde samt jobbar idag så det sket sig kan man lugnt säga... Hade ingen kolla på tabellen men vi kom tydligen trea i år! Nice, vi har spelat två år, silver första, brons i år. Blir guld nästa år!!! =D Sååå... Jag försöker härmed värva lite folk! Det har droppat av några spelare och några fler kommer att försvinna till våren mest troligt. =( Så kom igen, bor du i Sundsvall/Timrå så häng med!!! =)

Insåg igår till min fasa

att det är fara och färde med min kropp!!!
Igår skulle vi träna drag på brukshundklubben, och nej, INTE DRAGSHOW! Om det vore så väl... Nej här var det ut i regnet och springa på ett urkasst spår vid Skönviksbacken. Mörkt, regnigt, halt och inte slätt där man sprang. Ingen kondis för fem öre...

Är det inte det ultimata sättet att inse att man börjar bli gammal när man vägrar springa nerför med rädsla att ramla???

TUR som tusan jag har en dragvillig Drifwa i min ägo. Hon fick sitta med selen på redan i bilen så hon satt och laddade med finfin huskysång och på slutet skrek hon verkligen ut sin iver. Sen var linan sträckt från första springsteget- till sista. Tack och lov...

Nej nu jädrar måste jag göra ett ryck, måste få upp kondisen inför vintern med all skidåkning som kommer bli!!!

Inte världens uppladdning då jag imorgon ska ut med laget på avslutning... Middag, öl och grejer.. Jaja! Men sen så! ;)

GRATTIS IRMA!!! =D


Foto: www.junia.nu

Den bästa av de bästa fyller år idag!!!

http://www.youtube.com/watch?v=l5-RHvXj-U4
Precis Som Du

Efter den här musikvideon var jag såld. Året var -91 och sen dess spelas hennes skivor väldigt ofta. Alla hennes skivor betyder olika saker för mig. Är jag på sprallhumör blir det hennes första skiva. Tänkarhumör- Andas Fritt, den i särklass bästa skiva som nånsin gjorts!

Ska lägga in en länk till en av låtarna på den skivan (vet att jag länkat tidigare till samma låt). Den är såååååå bra!!!

http://www.youtube.com/watch?v=Bs-yR7NDqfE
Andas Fritt

Är förbaskad att jag inte lyckas lägga in videorna direkt!!! Hur kan man klara det en gång och sen inte igen?

http://www.youtube.com/watch?v=IlzFSSJGONk
Kom Ner (Lämna Vingarna Kvar)

Hi hi till denna video som är från hennes tredje album "Tröst för stygga barn" så försvann mammas folie helt plötsligt. Pappas vita skjorta med. Konstigt!!! ;) Folie var det nämaste guld jag kunde komma... Ha ha ha!!! Så där sprang jag omkring med en microfon i handen på mitt tonårsrum och sjöng för fulla muggar. Nu försökte jag här bevisa att jag var ung, men det vore en lögn om jag inte skulle påstå att jag fortfarande springer runt och sjunger, kanske inte med en microfon men det närmaste tänkbara tillhygge! ;) HAR DOCK INTE FOLIEBRALLOR LÄNGRE!!!!

Nu när ni sett dessa videos på Irma förstår jag om ni fastnat och vill se flera så för Sveriges befolkning lägger jag in några länkar till!! =D

http://www.youtube.com/watch?v=y8iZJUQbM58
Min Räddning

http://www.youtube.com/watch?v=3bQ1BA2AMXs
Decembersnö

GRATTIS IGEN!


RSS 2.0