GRATTIS SAFIR!!!

Idag fyller Safir 6 år och efter vi har varit på kalas hos Julia ute i Kroksta ska vi nog ha kalas här hemma för Saffe-mannen med! =)

Ska strax bege mig till affären för att köpa ingredienser till hundarnas favorittårta. Tror jag måste köpa en tårta för tvåbenta också så ingen blir avis... ;)

Hur som helst- GRATTIS Funny Lass Face Off; Safir, Saffe, Affe, Hatte, Hasse, Hans!!!!?

Kärt barn har många namn!


Safir och Smilla myser i soffan och är lika saliga båda två! =)

Bandis


Kolla så vackert jag har det i stugan...

Kom dit en dag för att släppa ut hundarna och ta lite saker. Då kom Stefan som bor några stugor bort och sa att han råkat göra en snökant med sin traktor vid min nerfart. Ingen fara, tyckte jag, jag kan ändå inte köra ner bilen vintertid utan parkar hos grannarna. Han sa då att han skulle ta bort den så jag lättare kunde gå ner. Jag sprang ner och härjade med hundarna på tomten och gick in för att ta lite prylar. Jag tyckte att traktorn lät äldigt nära och att han hållt på länge för den där stackars kanten, så jag tittade ut och då hade han skottat ända fram till gäststugan!!!! =)Tack Stefan!!!


Min vackra snöpaj!
Drag

Men men men men!!!! Snacka om att äntligen få göra vad man vill!!!! =)Denna UNDERBARA släde köpte jag av Jossans pappa... 2004 tror jag det var! Trodde det skulle gå med bara Pajas och Pirat, men då får de verkligen dra, inte bara springa och ha kul. Men nu så med Drifwa i täten går det undan må ni tro!!! =)


Drifwa i topp och Pajas (till vänster) och Pirat.

Första flyttlasset avklarat...

När helgen var avklarad hade världens bästa Sofia lovat mig att ta soffan och sängen från stugan. Vi skulle hyra släp och jag hade kollat ut vilket jag skulle hyra osv. Så när jag hämtat henne åkte vi till OK i Timrå för att hämta det. Hasse följde med ut för att sätta fast det (HATAR ATT JAG INTE KAN SÅNT SJÄLV!!!) och kolla så allt skulle fungera. Lyset vägrade tändas bak på vagnen men blinkers fungerade. Vi provade även den andra vagnen; samma sak. SUCK!!!!

"Kan det vara en säkring?" frågade jag.
"Nej då skulle inget funka" sa han.

Så kom jag på det. Mitt monster till husky demolerade ju hela bagaget för inte så länge sedan. Tror varje liten sladd som ligger bakom inredningen är avtuggad!!! Där hade vi svaret!!! INGEN annan vi kände hade dragkrok på bilen så jag fick pengarna tillbaka. SURT!!! Ville ju verkligen få upp soffan och sängen iallafall så jag kan börja vara i huset!!! Vill helst inte sitta med mormors prylar...

Vi åkte till stugan och släppte lös alla hundarna i skogen. Full syra på alla utom Safir som bara måste tassa runt bakom sin tjej: Wilda. Han är så kär så det är synd om honom. Knepigt det där, det har han varit sedan hon var åtta veckor, heeeeelt galen!!! =)

Pajas och Pirat ränner mest för sig själv för att äta hästbajs eller spana in om nån ny hund kommit till området medan Drifwa leker med Wilda och leker actionman!!! Ni ska se hur hon far fram i skog och mark- GALEN! =)

Efter vi varit där så packade jag bilen knökfull med prylar och åkte direkt mot Övik!

Ska ta och kolla om jag har lite nya bilder att lägga upp, var ju ett tag sen nu.


Helgen

Ja så var ju helgen till ända. Anatomikursen var väldigt givande och Yvonne Brink var väldigt duktig på att förklara! Den del hon tyckte var viktigast var fronten vilket jag, som de flesta Svenssons, har mest problem med att hitta vinklarna på. Men hon lyckades lära ut så alla förstod. =)
På lördagen höll vi till på Västernorrland Kennelklubb ute i Birsta. Efter lite strul att hitta dit så satte teorin igång. Vi fick ett väldigt bra häfte att bläddra i och läsa och vi fick även titta på Lenas (kennel Imanlord) rottweilers, samt två irländska varghundar och två collies.
Lite pinsamt var det då Lena stack in näsan i rummen och sa till Yvonne att jag har världens vackraste hund och att jag bara MÅSTE ta med Drifwa på söndagen.

YEAH RIGHT!!!!! Paniken hann komma inombords då jag tänkte på att jag inte utställningstränat henne sen typ oktober, hon har fällt ur och ser helt glanslös i pälsen samt magrat och omusklad då jag haft tusen andra saker i skallen...

Men jag klämde ur mig ett litet "jaaaaaa, hon kan följa".

Yvonne pratade mycket om "hunden Fido". Alltså ren anatomi utan någon som helst rasstandard till så därför frågade jag om det i så fall inte vore bra om jag tog med mig Pajas också som är blandras. Det tyckte hon lät bra så sagt och gjort, på söndagen kom jag med en ylande Drifwa och en galen Pajas. Tur jag varit med på blandrasutställningar med Pajas, han vet precis vad han ska göra och skötte sig utmärkt. =)

På söndagen var vi på Saloon, på deras Boulebana för den praktiska delan. Tror det var drygt 15 hundar med.

Drifwa fick (som väntat) att hon var något tunn, samt outvecklat förbröst. Bra skulderplacering och goda vinklar fram. Var ju bara framdelen vi pratade om...
Pajas var helt igenom bra. =) Jag gillar att attityden kring blandraser förändrats. Jag älskar Pajas och Pirat lika mycket som alla andra!!! Varken Yvonne eller någon annan rynkade på näsan eller sa något utan alla var och klämde och kände lika mycket på alla hundarna som var där.

På måndagen åkte jag och pratade med världens bästa Gill på Granngården i Birsta angående Drifwas kropp och jag fick köpa B-vitaminer till henne som tydligen ska göra pälsen glansig igen och öka hennes knappa aptit.

Så nu råder operation GÖDNING här hemma inför Västernorrlandsmästaren!!! =D

ÄNGLAHÅR!!!!

TACK SOFFE!

Hade glömt bort det, eller inte glömt som i GLÖMT! Men tillfällig glömska!!!

När jag var liten fick jag flera kassar Starlet av mina äldre kusiner Camilla och Åsa. Så för en veckas tid var jag liiiiite inne bland de populära i skolan. ;) Som den nörd jag är plockade jag ut lite recept som jag faktiskt än idag använder! =) Bland annat fanns då detta änglahår som jag och Soffe gjorde väldigt ofta!

Som jag kommer ihåg det (rätta mig om jag har fel Soffe) så kokade man upp mjölk, mosade en banan och strödde på lite vaniljsocker på bananen och la den i en stor kopp, hällde på mjölken och toppade med lite kanel. MUMMA PÅ KVÄLLARNA!!! Måste nog åka och köpa bananer tror jag! =)

VAKEN HELG!

Jobbar i Sundsvall i helgen, natt, och har sedan anatomikurs på dagarna, HUR SKA DET GÅ?! Nån med tips kan väl höra av sig?! JISSES! Får pimlpa kaffe och Red Bull!

Missförstå mig inte, kommer bli kalaskul och ett liiiitet steg närmare min dröm om hunddomare! =)

Igår införskaffades MILJONER hundleksaker. Pajas var tvungen att få två gosedjur som Goa hade som han bara älskar!!! Eller de är inte precis likadana, men LÅTER lika. En av dem är ett får som verkligen låter som ett får om man biter den på rumpan. Den andra är en höna som man tippar upp och ner så låter den. Pajas ÄLSKAR dem!!! Han sover med dem i sin säng och använder dem som kudde om han ligger på golvet.
De fick även saker de kan ha dragkamp med och en STOR säck hundmat med sånt grejs i som de älskar. Så nu ligger de mätta och sover i en hög, mätta och utmattade av lek, precis som det ska vara! =)

Till salu

Hej!

Jag har 3 mobiler til salu: 2 st är använda men i bra skick.

Den tredje är oanvänd. Om ni är intresserade kan ni få dem jättebilligt.

I slutet av annonsen finns foton, om ni undrar något så kan ni alltid ringa mej.

Det är följande mobiltelefoner:

1. En ny Nokia med bra kamera och med megapixel.

2. En lite äldre Nokia med vibrator men även den med kamera.

3. En Ericsson med spel.

Om ni inte vill ha någon utav dem så gör det ingenting, vi kommer att vara lika goda vänner som vanligt.

Slutligen vill jag vara tacksam för att ni tog er tid.

Jag tar gärna cash, för jag behöver verkligen pengar just nu så här efter jul!

1. Nokia. Som ny, med kamera:
2. Nokia. Lite äldre modell, men har kamera och som vibrerar:

3. En Ericsson med spel.


Ser ni fåren?


SÅÅÅÅÅ SANT! =D

Efter en konferens om mikrokirurgi i New York satt de ledande kirurgerna i en bar och drack. När de så småningom började bli lite onyktra så kom dom in på deras största triumfer vid operationsbordet.


Den första, en australiensisk kirurg, berättade:

- Vi fick in en kille som hade klämt sig i en tryckpress. Allt som var kvar var lillfingret. Vårt lag av kirurger lyckades konstruera en ny hand, byggde en ny arm och en ny kropp, så att när han till slut gick till arbetet blev han så effektiv att han gjorde 5 personer arbetslösa.


- Det är väl ingenting, sa en amerikansk kirurg.

- Vi hade en arbetare som fastnade i en kärnreaktor.. Allt som blev kvar var håret. Vi konstruerade en ny skalle, en ny kropp och nya organ och skickade honom tillbaka till arbetslivet. Han blev så effektiv att han gjorde 50 personer arbetslösa.


Den svenske kirurgen som hade suttit tyst och lyssnat harklade sig och tog till orda:

- En dag när jag var ute och gick kände jag lukten av en fis. Jag tog fisen till sjukhuset i en skräppåse, släppte den på bordet och började jobba. Först slog vi in fisen i ett rövhål, byggde nya skinkor, satte fast en ny kropp på den ena änden och ben på den andra änden. Till slut blev det en man som vi döpte till Fredrik Reinfeldt och han har tamejfan snart gjort ett helt land arbetslöst...


DE DRABBADE!!!Åhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!! Vi är besatta tror jag!!! =D Jag följde serien när den gick på TV, antingen 2003 eller 2004. Helt gelen i den och köpte sen DVD-boxen som jag sett ett antal gånger. Nu är det alltså dags igen!!!! Känns som om vi suttit ett dygn och glott på dumburken!!! =DDe Drabbade är en svensk serie som fått på tok för lite publicitet!!! Några av eliten av svenska skådisar är med, såsom EVA RÖSE (gaaaaaaaaaaah ;) ) och Lia Boysen. Även en hel del, för mig, okända skådisar är med men alla spelar otroligt bra!!!

Tyvärr har jag ingen större lust att försöka förklara vad det handlar om då folk förmodligen tappar intresset då jag säger ljus och mörker- det goda  VS det onda. DEN SLUTGILTIGA PRÖVNINGEN!
Men det är såååååå jävla bra! Vi har bara två avsnitt kvar nu, men glöm att du för låna boxen sen, de finns att köpa på tex www.cdon.com så in där och köp och stöd SVENSK FILMINDUSTRI när den är som BÄST! =D


Lia Boysen spelar två roller- både mörker och ljus. Men vem bestämmer vad som är ont och gott? I krig anser båda parter att just DE har rätt och att de andra är onda!!!

Trailer för serien finns på www.svt.se

Må så gott!!

Flyttar hem...

Det har varit tyst från mig ett tag, det beror på att jag har tagit beslutet om att jag ska flytta tillbaka till Övik. Jag ska ta över mormors hus och renovera upp det.
Naturligtvis känns det jobbigt att lämna allt och alla nere i Sundsvall/Timrå men det är i Övik jag vill bo. Pirat stannar kvar nere med Krisse, resten av hundarna följer med mig.
Trist med brukshundklubben som jag tycker mycket om i Timrå. Väldigt bra folk med Helene i spetsen. Kanske kan jag vara kvar som medlem där ändå...?
Sofia, Martina och Pernilla; ni vet att det bara är att komma upp och hälsa på och stanna så länge ni vill!!! Jag har ju för tusan snart ett helt hus!!! =D
Gäller naturligtvis alla mina vänner, var ni än bor!!!

Kram på er!

Totem Tantra

1. Ge människor mer än vad de förväntar sej och gör det för att du tycker om det...
2. Tro inte på allt du hör, spendera inte allt du får och sov inte så mycket som du skulle vilja..
3. När du säger: ' Jag älskar dig', säg det på riktigt...
4. När du säger: 'Jag är ledsen', se personen i ögonen...
5. Tro på kärlek vid första ögonkastet...
6. Älska djupt och passionerat. Du kan bli sårad, men det är det enda sättet att leva livet komplett...
7. Förolämpa inte!
8. Tala långsamt men tänk snabbt...
9. Om någon ställer en fråga som du inte vill svara på, le och fråga istället: ' Varför vill du veta det?'
10. Säg prosit när du hör någon nysa...
11. Låt inte ett litet missförstånd förstöra en stor vänskap...
12. När du upptäcker att du gjort fel, rätta till det genast...
13. Le när du svarar i telefon, den som ringer hör att du ler :o)
14. Spendera lite tid ensam...
15. Öppna din famn för ombyten/förändringar, men släpp inte på dina värderingar...
16. Kom ihåg att tystnad ibland är bästa svaret...
17. Lev ett bra och värdigt liv...
18. När du blir gammal minns det som varit, då kan du njuta av det en andra gång...
19. Tro på människor, men lås alltid din bil...
20. Dela med dig av allt du vet... Det är ett sätt att uppnå odödlighet....
21. Avbryt aldrig någon som håller på att visa dej sin tillgivenhet...
22. En gång om året, åk till ett ställe du aldrig varit på....
23. Om du tjänar mycket pengar, placera dem för att hjälpa andra medan de fortfarande lever..
24. Lär dej alla regler, och bryt en del...
25. Närma dig köket och kärleken med djärvhet...

_____________________________________________________________________________

OKEJ!  Detta ska man alltså leva efter??? Få se hur jag ligger till då... 

1. Ger kanske inte mer än folk tror men gör inget jag inte skulle vilja göra.
2. Älskar ju att sova!!! Dålig att hålla koll på pengar och nej, jag tror inte allt jag hör.
3. Självklart!!! Annars säger jag inte det...
4. Lika självklart det, hatar att såra!
5. Haha SJÄLVKLART!!!! Har ju inträffat!!! (sjunger på Kylies Love at first sight)
6. Mmmm I do, men blir nog rädd ibland... Många nitar!
7. Brukar inte göra det, men blir jag irriterad på någon kan jag nog säga både det ena och det andra. Oftast är det sant, står aldrig och gafflar om osanningar...
8. Tänker lika snabbt som jag pratar! ;)
9. Heehee svarar på det mesta, vill jag inte svara kan svaret bli något luddigt dock och sen byter jag snabbt samtalsämne. ;)
10. I do!
11. Tyvärr har jag gjort det... But it takes two to tango!!!
12. Ja det brukar jag nog göra...
13. Beror väl helt och hållet på vem det är??
14. Mycket... =(
15. Mja, lite seg på det faktiskt. Skyller på mitt stjärntecken där, FISK. Är jag nöjd med något har jag svårt att släppa in förändringar, även om det kanske skulle göra saken ÄNNU bättre.
16. Varför?
17. NO COMMENTS!
18. Haha om jag blir senil då? ;) Annars lär man nog sitta mycket i sina minnen skulle jag tro.
19. Tror inte på människan längre... och JA bilen låses, men inbrott likt förbaskat!
20. "Lev som jag lär, men inte som jag lever själv!"
21. SÅKLART INTE!
22. Har inte ekonomin till det... Fast behöver ju inte vara nån romresa! Vart ska jag i år då tro?? Ifjol var jag ju till Drifwas uppfödare för att hämta hem henne. I Skåne, där har jag aldrig varit. Och trots att det låter som om de alltid äter gröt (när de pratar) så gjorde de inte det! Jag och Eduardo åt KEX! =D
23. I DON'T!
24. ALLA REGLER!? Omöjligt.. Finns ju regler för allt!
25 . Hihihi jaja... Jag brukar faktiskt låta andra hålla till i köket så diskar jag istället. ;)

Hur klarade jag mig då tro...?

Vad ser ni? ;)
* Undersökningar har visat att barn inte kan se eller förstå en erotisk bild. De har fortfarande inte utvecklat alla sinnen.


* Barn ser nio delfiner.


* Dock är sinnens hos vuxna människor rätt så utvecklade och i vissa fall på gränsen till "smutsiga", vilket innebär att de har stora svårigheter att upptäcka nio delfiner.


* Nu när ni vet att det är delfiner bör ni hitta dem inom sex sekunder.


SER NI DELFINERNA!!!?
Hundens bibel

*Mitt liv varar bara ca 15 år... Skild från dig betyder sorg för mig, tänk på det när du skaffar mig!

*Ge mig tid att förstå, vad det är du begär av mig!

*Gör mig tillitsfull, ty du är hela mitt liv!

*Va inte arg på mig för länge åt gången och spärra inte in mig som straff!

*Du har ditt arbete, dina vänner och nöjen, jag har bara dig!

*Tala till mig även om jag inte förstår dina ord, din stämma översätter allt!

*Vet du att jag aldrig glömmer hurdan man är mot mig!?

*När du slår på mig, tänk då på, att mina tänder med lätthet kan krossa din hand. men jag använder inte min makt!

*När du blir irriterad på mig för att du själv har brått, så tänk på att jag kanske har ont i magen, kanske låg för länge i solen eller bara är trött o ledsen på allt!!

*Ge mig tid då jag blir gammal, ty även du blir gammal en dag!

*Va hos mig då jag har det svårt, ty allt blir lättare för mig om jag har dig.. JAG ÄLSKAR DIG!!


KAN DU DIN BIBEL?

Laura Schlessingen är en känd radiopratare i USA som ger råd till personer som ringer in till programmet. För en kort tid sedan svarade hon en av de som ringde med en hänvisning till 3:e moseboken 18:22, att homosexualitet är en styggelse som inte under några omständigheter kan accepteras.

Nedan följer en översättning av ett öppet brev till dr. Laura skrivet av en amerikansk medborgare vars namn är okänt.

-:-

Kära dr. Laura

Tack för att du gör så mycket för att lära upp folk vad gäller guds bud. Jag har själv lärt mycket av dig och försöker dela med mig av dessa kunskaper till så många jag kan. Om någon till exempel försöker försvara homosexualitet så påminner jag dem bara om 3:e moseboken 18:22 där det klart och tydligt står att homosexualitet är en styggelse så är den saken färdigdiskuterad. Men nu måste jag erkänna att jag behöver några råd kring hur jag ska följa några andra av guds bud.

1. Varje gång jag bränner en oxe som offer vet jag att detta ger en doft som behagar herren (3:e moseboken 1:9). Problemet är att grannarna klagar.

2. Jag önskar sälja min dotter som slav (2:a moseboken 21:7). Med dagens prisnivå, vad anser du vara ett skäligt pris?

3. I 3:e Mosebok 24:44 står det klart och tydligt att jag får äga både manliga och kvinnliga slavar så länge de är köpta från ett grannland. En vän till mig hävdar att detta bara gäller mexikaner och inte kanadensare. Här behöver jag hjälp. Får jag äga kanadensare?

4. Jag har en granne som insisterar på att han ska arbeta på sabbaten. 2:a moseboken 35:2 är helt på det klara med att han måste dräpas. Är jag moraliskt ansvarig för att göra detta själv?

5. En av mina vänner menar att även om det är en styggelse att äta skaldjur (3:e moseboken 11:10), så är homosexualitet värre. Jag håller inte med. Vem av oss har rätt?

6. I 3:e moseboken 21:20 står det i klartext att jag inte får närma mig guds altare om jag ser dåligt. Jag måste erkänna att jag lider av viss närsynthet och använder glasögon. Måste synen vara helt perfekt eller kan vi acceptera ett viss svängrum i denna fråga?

7. De flesta av mina bekanta går till frisören. De klipper håret på sidorna och rakar skägget i kanterna. Detta är tydligen en synd enligt 3:e moseboken 19:27. Hur bör de straffas?

8. Jag har läst i 3:e moseboken 11:7-8 att jag inte ska röra vid några rester av en död gris eftersom det gör mig oren. Kan jag fortsätta spela amerikansk fotboll om jag använder handskar?

9. Min morbror har en gård. Han syndar mot 3:e moseboken 19:19 eftersom han planterar olika grödor på samma jord. Hans fru är inte mycket bättre eftersom hon går klädd i kläder som är gjorda av mer än ett tygmateriel, (vanligen en blandning av bomull och polyester). Han har också den fula ovanan att svära mycket. Är det verkligen helt nödvändigt att vi samlar HELA byn bara för att stena dem (3:e moseboken 24:10-16)? Är det inte lika lätt att bränna dem till döds på ett familjebål som vi brukar göra med människor som ligger med sina släktingar (3:e moseboken 20:14)? Jag vet att du gått på djupet med denna typ av problemställningar. Så jag är helt säker på att du kan hjälpa mig. Tack för att du ständigt påminner oss om att guds ord är evigt och oföränderligt.

Med vänliga hälsningar från en trofast lärjunge och tillbedjande fan


Irma!

Hihihi!!!! Söt eller söt???


Skönheten längst ner till vänster... Förmodligen kommer hon bli världens vackraste katt och Safir världens lyckligaste hund! =)

Cremefärgad och långhårig, kan inte bli finare!

...


RSS 2.0