Tack Anna!

Anna på länken jag skrev i förrförra inlägget sa att det är okej att jag använder bilderna, så här kommer de! =)


Drifwa ger matte Thera en liten puss!


Ilska med matte Malin.


Dodge!


Gimme, gimme, gimme!!!! =D


Mysstund i mattes famn... Gogumman min.


Lille Wilson med matte Ida kom och pratade, hon hade ÄNTLIGEN fått en efterlängtad LP1 på Wilson! GRATTIS IDA!!!! 


BIS-RKom på att Mittlabben kanske hade lagt ut resultat från förra helgen och mycket riktigt, där fanns en bild då Drifwa blev BIS-R! =)
Bild alltså tagen från www.mittlabben.se

Hoppas Öviks brukshundklubb också lägger ut lite bilder. =)

Nu ska jag och gums skicka iväg ett viktigt och roligt mail, kaka marshmallows och spana i våran "trälåda" igen för hundrade gången. ;)

Hundutställning igår igen! =)

Jag, gumman, barnen, Malla, Jörgen och Agneta med son och dennes tjej var på utställning med våra uppåtörade vänner Drifwa, Ilska och Dodge igår.

Först ut var Malin och Ilska som gjorde ett strålande jobb och visade exemplariskt! Det var Ilskas andra utställning någonsin och Malins första! =) Samma domare dock så det var roligt. Ilska slutade som BIG3.

Några nummer senare var det Agneta och Dodges tur. Hon visade också jätteduktigt och Dodge skötte sig utmärkt! =) Dodge slutade som BIG-2!

Nu var det Drifwas tur som förmodligen blivit galen av den hysteriska blåsten.  Strax före hon skulle in satt hon och ylade och levde rövare. Jag gick iväg en liten bit och då kissade hon, så trodde allt var lugnt. Vi gick mot ringen och stod och väntade och då bajsade hon. Ringskräck tro? ;) Väl inne galopperade hon till och från och skötte sig inte alls bra. Domaren (som dömt Drifwa förut) sa att hon var slarvig fram och att det berodde på att hon tittade mycket på mig. Hon fick iallafall ett HP och blev BIR. I BIGet skötte hon sig bättre. Det var sex hundar med så domaren tackade en och placerade ut reserven, fyran och trean. Det stod mellan en jämthund och Drifwa. Domaren sa att "jag skiljer dem åt på rörelserna". NU JÄDRAR DRIFWA, tänkte jag, NU SKÖTER DU DIG! Och det gjorde hon och blev BIG! Nu blev det en lång väntan. Kallt och blåsigt som bara den!!! Jag och gums gick in och värmde oss medan barnen fann nya vänner ute och de andra åkte hem och värmde sig. När det så blev dags för BIS var det väldigt stressigt för mig för jag skulle börja jobba!! Nämnde det för en i styrelsen så hon var snäll och tog vårt BIS före valp-BISet. Åtta hundar inne, hon tackade tre och Drifwa stod kvar. Placerade återigen reserven, fyran och trean. Kvar var Drifwa och en Shetland Sheepdog med en superduktig handler som var cirka 9 år! De vann och jag kunde inte annat än att gratulera!!!! =D Kände igen mig sen då jag var sju år och fick gå för första gången med Kings mamma; Ici. Drifwa slutade alltså som BIS-2.

Domaren var den skickliga och omtyckta Maria Hansson som jag tycker många domare ska lära sig av. Hon har allt som oftast öppen kritik och behandlar ALLA lika. Kunnig dessutom. Hoppas jag får sitta sekreterare hos henne innan jag ger mig ut och blir domare jag med.

Iallafall, här kommer infon:

Inofficiell utställning.
Örnsköldsviks Brukshundklubb, Hundtorpet.
Domare: Maria Hansson
Kritik: "1,5 årig tik med utmärkt uttryck och pigment. Utmärkt hals, rygg och kors. Utmärkta vinklar bak, tillräckliga fram. Utmärkt bröstkorg, tillräckligt förbröst. Härlig pälsstruktur och kvalitet. Rör sig effektivt, dock något löst/slarvigt fram. Trevligt temperament. Välvisad."

Tack ni som var där för en trevlig dag! =)

På kvällen fick jag höra av Ida att hon sett bilder på oss på internet- här är adressen! www.wildartnet.com/ovikshund

Nästa helg är det dags för INTERNATIONELL i Sundsvall. Gruvar mig. =(

Bilder kommer strax, håller på att titta på Nokias hemsida om det finns något program för min telefon, men verkar inte finnas...


Svenska Brukskarlsklubben

En rekommendation från Svenska Brukskarlsklubben! 

Brukskarlar 

Ursprung 
Den tama mannen har funnits som sällskap och bruksman till kvinnor så långt tillbaka i tiden som vi kan minnas.  Användningsområdena har givetvis växlat, allt från jakt och jordbruk till dagens rena sällskaps- och avelskarlar. 

När du bestämt dig för att skaffa karl vill vi ge dig lite tips och råd för att förenkla din vardag med mannen. 


Det första du behöver tänka på är om du verkligen har tid med en karl. En karl är ingenting man lättvindligt kan
 lämna bort till vänner och bekanta. Ännu finns inga godkända pensionat i Sverige. Lyckligtvis är karlar idag accepterade i de flesta offentliga miljöer. Det är dock ej tillrådigt att ta med karlar överallt. Exempelvis boutiquer brukar framkalla nervositet och i vissa fall aggressioner. Det är inte ovanligt att man ser oroliga och gnällande karlar väntandes vid kassan. 

Även om du anser dig ha tid över till både en och två och kanske tre karlar vill vi inte rekommendera mer än en.
 Ofta visar de oro och till och med svartsjuka om 'matte' bryr sig för mycket om andra karlar! Kostnader 

Det är givetvis något som man bör tänka på innan man skaffar karl. Att ha karl är inte billigt. En karl äter mycket
 och behöver kläder, bil, mm. En duktig arbetskarl kan ofta själv tjäna ihop till sitt uppehälle. Har man en skicklig jägarkarl kan han bidra till hushållet med bland annat älgkött. På höstarna kan man till och med se hur karlar beger sig ut i flock för att jaga älg. Se till så att just din karl har tillstånd, d v s licens, för detta annars bör man inte låta dem löpa omkring hur som helst i skog och mark. Om din karl saknar det rätta intresset för jakt kan du kanske istället träna honom till att bli en skicklig bär- och svampplockare. Allmän skötsel 
För att din karl ska få leva ett långt, friskt och lyckligt liv behöver han god mat, frisk luft, daglig motion och någon eller några aktiviteter som inspirerar honom. Tänk även på att hålla din karl vacker. Östgötarasen är vanligen renlig av sig och sköter det mesta själv till exempel ansning av skägg och naglar. Avancerad tandvård och trimning av huvudhår bör man överlåta till en fackman. 

OBS! All kupering är strängt förbjudet i Sverige, sådant kan till och med medföra rättsliga följder i vissa fall! 
Raser 
Det finns ett stort antal olika karlraser. Vid resor till sydligare länder slås man av hur många lösdrivande karlar som finns på gator och stränder. Och visst är det lätt att glömma allt förnuft när man ser in i ett par bedjande, sammetsbruna ögon... men tänk på att dessa karlar oftast helt saknar uppfostran och dessutom kan vara smittbärare av allehanda sjukdomar då vaccinationer är ovanliga i dessa länder. Dessutom är det ofta problem med att få införseltillstånd till Sverige för sådana karlar. Vi vill därför rekommendera att du väljer en av våra erkända svenska raser. Vi väljer att här presentera Skånerasen. 

Vad som kännetecknar Skånerasen är främst ett lugnt psyke, relativt lättuppfostrade men de behåller ändå sin
 lekfullhet högt upp i åldrarna. Alla färger och kroppsbyggnader är godkända. 

En könsmogen karl tycker om att visa upp sig med sina artfränder på dansställen. Det är där som parningslekarna
 inleds. I jakten på en ägarinna kan till och med vilda slagsmål utbryta. Vi avråder dock från att välja någon av de riktiga 'stridstupparna', de kan bli svåra att få någon riktig pli på. De kan i vissa fall morra och anfalla sin ägarinna! Då måste man omedelbart säga ifrån och visa vem som bestämmer. Det ger honom en trygghet att veta sin plats. Även den lugnaste karl kan ibland brusa upp och försöka ta kommandot. Det gäller då att vänligt men bestämt tillrättavisa honom. Om det inte räcker så måste list tillämpas. Du bör i ett tidigt stadium bestämma om du vill ha en inne- eller en utekarl. Väljer du en innekarl så bör du tänka på att motion är otroligt viktigt. En innekarl kan annars bli passiv och hemfalla åt öldrickande framför tipsextra. 

Det är inte svårt att lära en karl enklare små sysslor såsom att gå och handla eller att dra en barnvagn runt kvarteret. Glöm inte heller att ge rikligt med beröm. Karlar sporras då och utför villigt sina små tjänster. Godbitar användes med fördel för att belöna önskvärt beteende. Uppfostran 
Även om du vet att din karl är lydig och snäll och inte skulle göra en fluga förnär så bör du inte låta honom i glädje hoppa emot främmande människor. Någon som ej är van vid karlar kan till och med bli rädd. En annan viktig uppfostringspunkt är att lära honom att tiga på kommando samt att hålla sig intill dig så att han inte ställer till förtret för andra. Mycket vanligt är en tendens att springa efter andra karlars bilar och ett sådant beteende är oacceptabelt och bör kvävas i sin linda!Avel 
Även om du idag inte är intresserad av avel så är inte snöpning något vi vill rekommendera. Det kan komma en dag när du ångrar dig och då blir du tyvärr tvungen att byta ut din gamla trotjänare mot en ny. Om du tänkt använda din karl i avelssyfte bör du först kolla stamtavlor men även tänka på att påssjuka kan försämra avelsmöjligheterna. Ett byte kan komma i åtanke. För övrigt brukar karlarna visa sig villiga till avel något som bekräftas från BB-håll. Om du inte vill lämna din karl hemma vid förlossningen så går det bra att ta med honom till BB. Personalen där har utbildning och är vana att handskas med nervösa karlar. En positiv reaktion är att många karlar uppvisar en högre mognadsgrad efter den första avkomman även om motsatt reaktion i sällsynta fall kan förekomma. Vidare avel bör inte bedrivas på karlar som inte visar intresse för sin avkomma, inte vill kännas vid sin avkomma eller till och med är aggressiv mot avkomman. Sådana karlar är inte ens lämpliga som sällskapskarlar och du bör snarast göra dig av med honom hur söta de än må vara. 

Eventuella framtida ägarinnor till en sådan karl bör varnas för att han har sådana defekter innan de tar hem honom. 
Kost 
En karl kan äta i stort sett vad som helst även om de tycks föredra den kost de är uppfödda på (det sk 'mammas-köttbullar- syndromet'). Rådgör därför gärna med uppfödarna om vad karlens kost varit baserad på under uppväxten. Låt inte mannen rumstera fritt i kylskåp och skafferi och fall inte för bedjande blickar vid kaffebordet. Det är direkt olämpligt att låta honom tigga vid bordet. Vissa karlar visar ibland tendenser att vilja hjälpa till att tillreda sina egna måltider. Detta bör uppmuntras! Maltdrycker uppskattas ofta av karlar men låt det inte bli till någon vana. Ett par burkar per månad under sträng uppsikt är dock inget att oroa sig för. Sjukdomar 
Karlar kan ofta uppvisa diverse små sjukdomssymtom. Ta dock dessa med en nypa salt. En kvinna kan vanligtvis fortsätta att utföra sina dagliga sysslor trots sjukdom men detta tycks vara svårare för en man. Han sjukskriver sig gärna i rent förebyggande syfte. Detta inträffar oftast vid helg- och skiftarbete. Många karlar har tendenser till färgblindhet. Du bör därför hjälpa honom med påklädningen. Karlar med orange tröja och rosa byxor har faktiskt  påträffats. Sammanfattning Vi hoppas att du får mycket glädje av din nya karl under många år. Som komplettering till våra små tips kan du gärna läsa andra, mer utförliga fackböcker i ämnet karlavård. Vi kan rekommendera 'Allt en kvinna bör veta om män'. Du kan givetvis också vända dig till närmaste klinik. 

Svenska Brukskarlsklubben


Min älskling älskar hösten!

Och jag? Jag älskar henne bara mer och mer! =)Är hon inte den vackraste...? =)

 

 


TADAAAA!!!! =)

Jag är tillbaka!!! Min älskade storebror har lagat datorn och nu har jag en si så där tiotusen bilder att gå igenom för att se vad det är datorn hittat och inte hittat. Har kollat på kanske hundra och hittade där åtminstone ett på mormor. Man får vara glad för det lilla... ;)

Min tele pajjade ju också så jag lämnade in på på Elgiganten för att laga. Hade inget kvitto med mig och tänkte nog att garantin kan ha gått ut då Nokia har endast ett års garanti. Men det spelade ingen roll, det var en dyr och bra telefon och jag ville se om det var värt att laga den. Jag lämnade gummans nummer som de kunde höra av sig till och informera hur det går. Det började bra med mess som "vi har nu emottagit din mobiltelefon". Seriöst, kan man ju tycka. Men sen spårade det ur då de skrev att "den går inte att laga pga garantin gått ut". VADÅ?! Varför skulle den inte gå att laga för det?! OM jag hade lämnat in den med garantin kvar, hade felet varit mindre allvarligt då??? Kontaktade Elgiganten och de tyckte det lät knasigt så de skrev till de som reparerar och sa att "kunden vill ändå ha den lagad och vill ha ett kostnadsförslag". Då fick de tillbaka att "den startar inte så den går inte att laga". MEN HALLÅ?!?!?!? Det var det som var problemet!!!!!! Jag gav upp. Ville ha telen tillbaka men då sa de att om de ska ge mig den vill de ha 500 kronor för det, men de kan kasta den gratis! Har ni hört något dummare...? Hur som helst, R.I.P Nokia N73. AND HELLO Nokia 6700! =) Nöjd som bara den med den nya iallafall... =) Frågade om det var samma minneskort till den här så slipper jag köpa det och jag kan få med alla bilderna jag hade från andra telen. Jag vill ju ni ska få se PRIDEN!! =) Sen har jag kort på mormor även där... JADÅ sa kassörskan- det är samma.
HELL NO! visade det sig när jag kom hem... Så nu vet jag inte riktigt HUR jag ska få över bilderna och SMSen från den telen???

Vad annars har hänt?? Har jag nämnt att barnen fått skol- och dagisplats på skolan vars tak vi ser från köksfönstret?? =) Heeeelt underbart överlägset. Idag klädde jag på Melwin varma kläder och gjorde matsäck till honom för hans klass ska vara i skogen och mysa hela dagen. =) Noa är hemma och jag har laddat en film åt honom. Jag ville bara skriva ett inlägg här innan jag kryper ner och lägger mig och sover någon timme till intill min kärlek. Vi har varit sjuka hela veckan... Jag och vår nya vänner Agneta och Dodge (som ni kommer höra en hel del om =) ) var på utställning i Härnösand i söndags. På väg hem fick jag riktigt ont i huvudet och var hängig men försökte ändå hålla mig på benen då gumman låg hemma och var sjuk. Men höll inte så länge... Fick strax över 39 graders feber. Igår var vi båda feberfria och passade på att fixa lite här hemma- bilder kommer!!! =) Vill passa på att tacka min underbara mamma som ställt upp att hämta och lämna barnen på skola och dagis samt handlat hem sånt som behövs! Du är underbar!!!

Men som sagt; vi var på utställning i Härnösand på söndagen. Men jag kanske ska presentera Agneta och Dodge först? =) I våras promenerade jag och fick syn på en huskyvalp några gator från där jag bor så jag stannade såklart och pratade med ägarna som var supertrevliga. Sen dess har jag bara tutat när jag kört förbi men för ungefär en månad sedan gick jag och gums exakt samma runda och då var de ute! Vi bestämde oss för att börja träna drag tillsammans vilket vi också gjort efter en underbar väg hon tipsade om! Vi sätter expanderlina på cykeln och sele på hundarna och sticker iväg. Malin och Ilska brukar också vara med, känns skitroligt att ha vänner med sig på det jag älskar att göra! Pajas har byggt muskler, han har aldrig varit så musklig. =)

Utställningen ja... Var Mittlabben som anordnade den i Härnösand. Vill gratulera pudeln som vann, för andra året på raken, TOLV år gammal!!! =) Vilken stjärna! Drifwa slutade som BIS-R och Dodge blev oplacerad i BIS, men han kom så långt på hans första utställning! Exemplariskt visat av Agneta. =)

Inofficiell utställning i Härnösand/Mittlabben.
Domare: Susanne Nilsson
Kritik: "2 årig tik, feminimt uttryck. Pigmentet i ansiktet harmonierar med pälsfärg.
 Små välformade, välplacerade öron. Mörka vackra ögon. Korrekt bett. Vackert huvud.
Något kort hals. Något framåtlagd skuldra. Plan rygg. Utmärkt bröstkorg. Raka framben.
Utmärkta ben och tassar. Vacker päls och färg. Vinklar okej. Bra svans.Rör sig okej. Trevlig tik."

Undrar bara varifrån hon fick att Drifwa har mörka ögon?!?!?!? ;)

På söndag är det dags för utställning igen- på hundtorpet. Jag hoppas det anordnas barn med hund där då så kan kanske barnen få gå med Leo och Wilson! =) Då ska Malla och Agneta med jyckar också med! =)

Helgen efter det är det dags för utställning IGEN! Denna gången i Sundsvall så då får vi bo i min älskade stuga. Ska bli underbart! Men denna utställningen är en Internationell! Förra gången tog ju Drifwa CERT, har inga som helst förhoppningar eller förväntningar då det verkar som om domaren gillar de riktigt dragarna... =/ Well, hur det än går har vi den vackraste hunden! =) Eller hundARNA! =) Älskar mina småfisar. De är underbara. När vi låg febriga i omgångar så hoppade de upp och la sig på oss för att värma. Inga som helst krav om promenader. De är bara glada man klappar dem. HOPPAS, HOPPAS vi hinner få upp en hundgård innan vintern kommer. Skulle vara mysigt då den kommer ligga intill huset och hundarna kan gå in genom köksingången! =)

Nej nu är det dags att sluta skriva, klä på mig, dricka mitt kaffe och... HAR JAG SAGT ATT SOFFE OCH MARCUS SKA FLYTTA HIT! =) WAY! =) Underbart! Soffe och jag bodde som grannar i 19 år, tills jag flyttade hemifrån. Innan dess hade våra föräldrar bott grnnar i typ 11 år. DERAS föräldrar grannar i, ja vad blir det? 20??? =) Så nu är allt som det ska igen! =)

KRAM PÅ ER!


RSS 2.0