Religion?


Ja vad dessa två damer ber om vet bara de! =D Drifwa tänker nog på godis och Thera möjligtvis på en puss! ;) Ber JAG om iallafall. =)
Det här är de två bästa tjejerna i världen!!!!
Älskar er!

Oj!

Man blir som nervös när man ser den här bilden....Att jag inte mår så där jättebra när bilden knäpptes är inte så svårt att lista ut... 2006 var året och allt var pest och pina. Visste inte då att jag två år senare skulle bli lyckligare än nånsin!

Men vad händer i kroppen när man inte mår bra? Varför rasade jag i vikt? Förmodligen för att pulsen låg på max under en väldigt lång tid trots att jag vilade eller sov. Det är min enda gissning...

Alla ni som känner mig vet ju att jag är betydligt större än så där. Det hade varit intressant att haft koll på min vikt där...

Men... Hellre myskilon på magen och lycklig i hjärta och själ än att se ut så där! HEY! Innebär detta att jag bara kommer få större och större mage?! =D Hee hee och nu menar jag inte bara det man har i typ nio månader!!! ;) Men jag antar det då jag bara blir lyckligare och lyckligare med mitt hjärta! =)

Så dumt!

Vet en mamma med tre (ursäkta uttrycket) stirriga, jobbiga söner. De slåss tills blodvite uppstår utan att visa minsta lilla medlidande. De är riktigt otrevliga och kan varken bete sig mot barn eller vuxna.

Idag efter jobbet behövde jag handla så svängde in på affären. Direkt innanför dörrarna hörde jag skrik och grin. "JAG HATAR DIG MAMMA!" Hörde jag när jag närmade mig ljudet. Var mamman med en av sönerna.
Varför hatade då denna lilla 4-5 åriga pojke sin mamma??? Jo han fick inte en helikopter! Och vad svarade då mamman? "Snälla lilla X. Nu kliver vi upp, sluta gråta."

Hatar?! HATAR?! För att han inte fick en leksakshelikopter??? Jag hade tagit tag i ungen och burit ut honom till bilen!

Sen fick jag syn på dem igen. Pojken hade satt sig ner på golvet. Skrek och skrek och skrek att han skulle ha godis JÄVLA MAMMA!

JÄVLA MAMMA?!?!?! En fyra fem åring som säger så??????

Sen säger hon... "X kom så får du en godis..."

Hon mutar alltså barnet. Ger godis när han gjort dumma saker och uppmuntrar därmed det DÅLIGA beteendet!!!

Hade detta hänt mig hade jag burit ut ungen ur affären, som sagt, och satt det i bilen. Det vet Melwin och Noa om. Oftast är vi ju båda två när vi åker och handlar och beter sig ena eller andra barnet inte så går vi bara ut. Struntar fullständigt i om de skriker ut hur orättvis denna världen är.

Men här då? Denna mamman med barnen? Vågar hon inte säga till när folk ser på? Varför kan inte någon av sönerna bete sig? Jobbar hon för mycket? Var tar dagis/skola över i uppfostran och hur mycket får dem/vi göra??? Jobbar man från 7-5 och har barn på dagis kan man inte någonstans klandra hur barnet beter sig då man i snitt alltså har 3 timmar per dag med dem medan dagis har 10 timmar!!!

Blir less och min hjärna sätter igång och snurrar varför hon inte kan säga till??? Vill hjälpa, men var kan man hjälpa? Såg förtvivlan i hennes ögon... Tycker synd om henne...

Nej nu ska jag släppa dessa tankar, gumman har precis lagat mat så dags att äta. =)

Undra om jag hade vaknat nu?

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

För precis 16 år sedan menar jag??? Då jag igår hade kramat om Icis mage, åkt hem, lagt mig för att sova för att sedan bli väckt runt 03 tiden av en ivrig telefonsignal som mamma svarade på? Där rösten sa att Ici höll på att valpa och det var dags för mig att åka dit???

Rätt svar är förmodligen: JAAAAAAAA! =)

För vem kan sova efter att ha blivit uppväckt av en tele, hört mammas ivriga röst säga att hon ska väcka mig, men jag låg redan vaken och visste PRECIS vad hon skulle säga. Jag sprang upp, kastade på mig kläder, fick en macka och ett glas mjölk i näven innan jag rusade ut till bilen som pappa skjutsade mig till kenneln med. Kom in då två valpar var födda. Nästa som kom ut fick jag värma... Jag, jag, jag, min alldeles första förlossning med världens bästa Ici, fick hålla i en valp en alldeles underbar nyfödd krabat som senare kom att heta Kakis Freestyle och som flyttade hem till mig den 15/4-94!!!! Jag fick dig i födelsedagspresent när jag fyllde 13. Du fanns i mitt liv från jag var 13 till 27, i alltså mer än halva mitt liv!!! Lilla älskade King vad jag saknar dig....

Idag skulle du ha fyllt 16 år... Tack för att du hjälpte mig uppfostra den underbara flock jag har... Det märks på dem att de haft en underbar mentor i dig...

Vet att jag skrivit om hans födsel tidigare men det kommer jag fortsätta med varje år han fyller år...

Så otroligt älskad och saknad hund.

Vila i frid men kom gärna och besök mig... =.(..

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


King och Safir april -03.


King och jag på utställning i Gideå, en Open Show.


Vovv, vovv, vovv.... Graaah! ;) Standardkommentar från King! =)


Min tatuering- Kings högra framtass sitter på min rygg! Här var den helt nygjord.


Lek med sönerna; Pajas och Pirat.


King på vårt ställe på jorden: Hällan vid stugan. Där trivs vi som fisken i... Nä som Kingen vid stugan! =)


King, Pirat, jag, Safir och Pajas på skogsvägen bortanför stugan.


King 14 år och Drifwa 14 veckor...

Welcome home boys!!!


Idag kommer killarna hem!!!! =)

Måste bara lägga in denna...

Tror jag bara lagt upp den på Facebook, men är osäker... Om inte annat får ni se den igen!!!Förstår ni känslan av att vara så älskad och älska någon så förbaskat mycket?!!? Hon får mig att le så här på en av mina svåraste dagar i mitt liv- mormors begravning!!!

Torsten och kommissarien!!! =DWell... Ibland brassar jag och gumman iväg och håller i Mordmysteriet via Aktivator... Jag är Torsten och beroende på om jag vill spexa eller vara seriös så varierar mitt utseende... Här är jag naturligtvis den lite mer oseriöse varianten... ;)
Gumman hon är alltid en seriös kommissarie och ger nog deltagarna en och annan mardröm på natten! =D


Tror ni det är kul att åka och jobba?!


Trånande Drifwa...

Jag älskar min flickvän och våra hundar, så det är inte skoj alls att skutta ut genom dörren och säga hej då. Så fort jag är på väg att stänga dörren skuttar hundarna till fönstret och tittar efter mig. Men bara Drifwa står kvar och spanar tills hon inte ser bilen mera...

Får ont i hjärtat att hon inte kan följa mig överallt!!!


inzoomning...

Bilder från i höstas naturligtvis då vi nu har snö ta mig tusan upp till fönstret!!!

Ny länk!

Malla bralla har skapat en mycket läsvärd blogg!!!

Länken finner ni bland mina länkar eller ta denna genväg dit nu BUMS! =) http://ilskas.blogg.se

Vi körde ju drag idag och i veckan och bilder finns upplagda!!! In och kika med er! =)

Upp på våran gård STOD en gammal Ford!

Utan hjul och utan däck och motorn den var väck! Tittar man där bak så finns där inget flak och tittar man där förarn satt så finns där ingen ratt!

ILLA! I princip... Min älskade Forrrrd Mondeo hamnade i bilhimlen i höstas... Vi hade haft lite trassel med besiktningen. När allt var åtgärdat hittade idioterna NYA fel!!! Två nya, vardera skulle gå på 2000:-!!! ILLA! Så bilen fick stå på mormors tomt medan hon levde. Hon såg det som en trygghet gentemot tjuvar; att en bil står på tomten och signalerar att någon är hemma. Iallafall köpte jag ett saabelände, med HÖG intelligens. Den startade inte när vi skulle åka från Bjästa! Överallt annars startade den direkt men så fort vi skulle åka från byn som Gud glömde så glömde även saaben hur man skulle starta! Blev såklart otroligt less och brollan fick nys om en Volvo till salu till väldigt bra pris. Vi slog till på den och är nöjda!
Vi hade även hört att om man plockat något på bilen kostar det 1000:- att skrota den. Förr FICK man 500 spänn när man lämnade in den. Men med nya regeringen försvann alla pengar av någon anledning...
Men på skroten sa de att det gällde om man bara kom med ett skal och det var ju inte Mondeon så vi fick lämna in den. Nu var bara problemet HUR vi skulle få iväg den! Avställd sedan ett år tillbaka får man ju inte köra den till skroten. Det drog alltså ut ordentligt på tiden men en kväll var det ett fasligt rassel utanför huset. Pajas och Safir var galna, de stod i fönstret och skällde. Sen kom de och tittade på oss med en menande blick och sprang sedan mot fönstret igen. VOV! Blev rädd att det var en tjuv, men ICKE! Var min storebror Jörgen som hade fixat ett släp man kan ha bilar på! Så jag skuttade ut och hjälpte till. Vad enkelt det går att veva upp en bil!!! Fattar inte hur de där kedjorna fungerar! Fascinerande att man bara behöver dra i kedjorna, som om man drog en mjölkliter och upp kommer bilen! =)

Jag som inte gillar förändringar så där jätte mycket blev relativt deppad. URK! Har ju varit en perfekt bil för mig och mina fybenta älsklingar. STORT bagage.
Well, Volvon är stor den med och betydligt bättre så det känns nice nu så här efteråt!Bye bye Forrrrden!

Snacka om Kodak-moment! =D

Gå in på Eniro och sök på Kartor: "Åsögatan 176" och klicka på "gatuvy". Dra eller klicka på pilen till höger till det röda huset (ligger på andra sidan gatan) och där på andra våningen"... Zooma :)

HAJK!

Hahaha såååååå meningslöst!!!! =D


Jag har varit i fjällen!!!!! =D

Underbart! Jag har längtat, och längtat och längtat och längtat och längtat och.... LÄNGTAT LITE TILL HELT ENKELT! =D Jag åker hellre till fjällen än utomlands!!!
Nu är det så att min underbara Sofia, a.k.a Huckelhöckert har en stuga med sin familj i Vemdalen och vi insåg att vi hade varsin lucka i allt jobbande och beslöt oss för att åka bara hon och jag och våra hundar! =) Eller ja, Safir är ju inte värsta fjällhunden direkt så han fick stanna hemma med gumman och mysa hos mormor och morfar. =) Jag hoppas, hoppas, hoppas att det blir av att vi åker upp alla fyra i april, ja alltså jag, Therese, Sofia och Jörgen. Vore tokmysigt att visa Therese fjällen. Hon har aldrig sett ett fjälltopp och jämför därför fjällen med SOLBERG!!!! Säkert för att jäklas lite också om jag känner henne rätt... ;)
Nej jag är en riktig fjällmänniska... Att vara utomhus med hundarna och andas fjälluft för att sen gå in och tassa runt i långkallingar och tjocksockar, det är livet på en pinne! Om det sen förgylls med världens bästa Sofia, Red Bull och Jäger, öppen spis, och braaaaaa filmer från varsin soffa så blir livet inte mycket bättre! =) Förutom att det var jobbigt att vara ifrån Therese några dagar förstås... Var första gången vi var ifrån varandra så länge på typ ett år! =/ TUR mobiler finns med funktioner som prata, skicka SMS, skicka MMS, samt att bara knäppa kort helt enkelt!!! Knäppte några och tänkte passa på att lägga upp dem. =)


Här sitter vi i bilen på väg mot fjällen. =) Våra mungipor gick ständigt åt detta hållet förutom då vi sov förstås... =D


Förmodligen den bästa skylt jag vet! =) Härliga Härjedalen!!!Om bilden ser suddig ut så är det för att den ÄR det. Hihihi! Himmel vad det rök in första gången vi skulle starta upp en eld...


Men så här fin blev den! DUKTIG HÖCKERT! =)


Utsikt från sovrumsfönstret. Fattar ni att jag trivdes som fisken i vattnet??? UNDERBAR stuga med perfekt planlösning. Skulle lätt kunna bo där året om!


Sofia och Drifwa.


KOLLA BILDEN! =) I skidspåret på väg mot Vemdalen. =) Älskar bilden, jag har den som bakgrundsbild på telen. =)


Och vrider man sig åt vänster ser man MERA fjäll! =) Å Sofia förstås. =)


Drifwagumman min!


Pajjipojk! Mina stjärnor i spåret! =)


Två stjärnor till! Anook och Wilda! Wilda sprang med Drifwa och jag tycker hon skötte sig riktigt bra en bra bit. =) Sofia hade Pajas och Anook och låg snäppet bakom mig i spåret så jag såg inte hur Anook klarade sig. Efter en stund var hon dock lös och sprang bredvid istället. Pajas hade varit för ivrig så han hade släpat henne framåt... =/


Älskade gänget samlade på ett kort! Anook, Wilda, Pajas och Drifwa.


Vi satt och drack varm choklad, åt bullar och Ballerina medan vi spanade på toka som åkte nerför fjället. =) Jyckarna fick på sig sina jackor för att hålla värmen och dom åt naturligtvis en hel del Frolic! =)


Vi hann mysa också såklart! Kolla vilket fint nytt täcke Drifwa har! =) Nu ser hålet där hennes arm kommer ut väldigt stort ut, men det är bara som det ser ut på bild. =)


Oki, liiiiite trött blev jag när vi kom hem till stugan igen... ;) Snön var ovanligt skön att ligga på! Man såg mycket fina saker, som...


Tallar! Eller granar kanske det är...? Aja!


Månen och flera granar/tallar! ;)


En nöjd Marre gör tummen upp i snödrivan!


Å foten upp! Betyder väl att man mår bättre än prima?! =)


Så var det bara att gå in i stugan, ta en dusch, mysa ner i soffan intill öppna elden och avnjuta en, två eller tre Red Bull och Jäger...


Nöjda hundar också! Skön känsla.


Drifwa- snödriva drömmer nog om snö som driver och en och annan golden retriever! =D


Dagen efter bar det av mot mitt älskade Funäs!!!! På Café Loftet har de världens godaste mackor, Souvas!!! Har väntat två år alltså på att få äta en sådan...


Utsikt från Café Loftet!


Insikt från Café Loftet. =) Skitsnyggt!


Förväntansfulla tjejer, jag är helt tårögd!!! =D


Världens snyggaste bestick har de där. OCH! Man får köpa! Jag köpte naturligtvis så gums och jag har varsitt par. =)


MACKAN! Den underbara!!!! =)


Slut. =( Som ni ser VÄGRADE jag ens röra salladen, villle inte förstöra smaken i munnen!!!!!!

Ja det var väl fjällen i stora drag. =) Återstår är bara att visa stugan vi bodde i. Som jag förhoppningsvis får bo i igen!!! =)


Tokmysig, verkligen!

TACK SOFIA!!!

KÄMPA!!!!

En kollega var med om en krock... Hennes lilla bil blev helt tillknycklad och hon ligger just nu nersövd i Umeå.

Vi tänker alla på dig och hoppas, önskar och ber att du blir piggelin igen!

RSS 2.0