Här är hon pappa!!!

Med en av världens bästa låtar! =)


Första advent idag! =)

Och igår var jag och adventsstökade här hemma tills klockan blev halv fyra på natten/morgonen. DÅ gav jag upp. =)
Många pauser blev det, bland andra två upp till mamma och pappa! =) De bjöd nämligen på tacos till middag! =) De är barnvakt till min äldsta brors barn över helgen då de är utomlands. Sen ville även min andra brors jänta åka till farmor och farfar och sova över och naturligtvis fick hon det så kussefinerna fick träffas och leka! =) Efter maten åkte jag hem och fortsatte fixa, sen ringde mamma några timmar senare och sa att hon hade gjort varma mackor tills kvällsfika! En paus då var given! =D Gott var det och både jag och bebis blev mätta och belåtna. =)

ALLTS ALLTSÅ! Om två dagar ska jag ha i nästa månad?!! SJUUUUUUUUUKT! =D

Idag ska jag försöka komma ihåg att be gumman knäppa lite nya kort på min mage. Vi kommer oftast på det när vi ligger och vilar eller sitter och ser film och då orkar man ju inte kliva upp och "anstränga" sig i onödan. ;)

Men åter till huset, det är så gott som fixat. I bebisens rum går de tinte att göra alltför mycket då det fortfarande renoveras där, men adventssljusstakar har han fått i fönstren iallafall. =) I barnens rum är det julgardiner uppe. =) Har inte kunnat göra så mycket där heller då vi har massa kartonger stående där som varit i bebisrummet... Men hallen/datahörnan är fixad, städad och klar! Nya gardiner och ljusstakar i fönstren. =) Badrum klart, skurat från topp till tå med nya handdukar och allt. =) Vardagsrum har nya gardiner och nya kuddar, men köket... =/ Alltså där är MASSOR av saker som jag ska bära ner och det ser ut som ett smärre krig brutit ut där... Sen kan vi inte diska då det är STOPP i avloppet, på allvar denna gången. Tvättstugan står i någon centimeter vatten... Tror pappa skulle ringa någon imorgon så vi får fixa det...

Tror det är dags för mig att dela med mig av min favoritjullåt!!! =)Ainbusk- En julsaga

För övrigt är Ainbusks julskiva den bästa julskivan någonsin! Den går varm varje jul! =) Sen kan det sitta i att jag sett dem uppträda med denna skivan live två gånger och de är helt otroliga! =)

Ha en mysig första advent nu alla!!!! =) För mig brukar det innebära LUTFISK hos mamma och pappa men då de har barnen i helgen blir det inte av då inte så många barn gillar lutfisk, men hon lovade att det blir en annan helg istället. KALAS! Då har jag något att se framemot! =)

I DID IT! ;)

Hee hee var jag som väckte upp min skönhet. Pajas, Safir och Drifwa kom i ett tåg bakom mig för att kontrollera att hon verkligen vaknade. =)

Måste bara få visa en rolig bild på kanonkulan i vecka 29! Nu är det ju tre veckor senare, så hur ser den ut nu??? MÅSTE knäppa bilder idag! =)


Idag: Vecka 32+3!

Info om vecka 32:

Bebisen

I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

 Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.

 Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

 

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

 Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen. Om du inte redan har gjort det så kan det vara ide att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika.


Undra just hur vår lillprins ser ut?! =) Så nyfiken så jag spricker snart! Eller också spricker jag av annan anledning! =D Hihihi!!!
Mormor hade en grön massagegrej som man stoppar in i väggen som vi hittade igår! Jisses så bra den var för mina fogar!!!! Även under revbenen där jag har ont kändes det bra. Ont men bra liksom. Svårt att förklara. =)

Imorgon blir det barnmorskan för min del, Therese jobbar tyvärr... =( Så vi får veta om magen vuxit något, vilket jag nog vågar satsa 100.000:- på! =D Det blir ingen stick i fingret eller armen denna gången så jag slipper gruva mig så förbaskat. Hoppas på att få höra hans hjärtslag också!

I tisdags drog föräldragruppen igång. Känns skoj att sitta med andra med i princip lika stora magar då alla ska ha i januari och början på februari. =) Skönt att höra att iallafall en till kände av värken under revbenen. Av nån anledning känns det alltid skönt att veta att det är fler "i samma sits". =) Vi fick presentera oss, jag tror vi var sex par om jag nu inte missat något? Sedan lyssnade vi på när Törnrosa, ehhhh, Aurora... ÄHUM! ELEONORA berättade lite nyttig info för oss och till sist blev det en kort liten film. Var ett väldigt blandat gäng som var där, jag och Therese var enda samkönade paret där..

Nu ska jag väcka stumpan som försov sig i morse och jag låtit henne sova till... om ungefär fem minuter. ;) Sen ska jag måla lite dörrar en sista sväng hade jag tänkt. Så ikväll kommer de nya handtagen upp på ALLA dörrar hoppas jag. =) Blir så fint! Från mörka tråkiga -50talsdörrar med vita plasthandtag till vita, fräscha (så småningom också speglar, men det får vänta ett tag) med silverfärgade handtag som mer ser ut som ett liggande S än ett vanligt rakt. Blir superfint! Och igår var pappa här och slipade det sista på vardagsrumsväggen och bebisrumsväggen. Sen drog han på ett lager med färg innan vi ska tapetsera. =) TACK FÖR HJÄLPEN PAPPA!!! =) Jag får det liksom svårare och svårare att skutta upp och ner på stolar känner jag, det är inget jag vill göra heller, men det måste ju bli gjort. Nu är slipandet, fogandet, skruvandet och spacklandet klart så hädanefter kommer även jag befinna mig på marknivå. =) LÄNGTAR TILL BEBISRUMMET ÄR KLART!!!!

Vi hade tänkt köpa ett skötbord av min kompis Jossan ifall hon hade hunnit använda det klart, men det var inte riiiiktigt färdigt där så jag har hittat på Blocket. Det fanns typ två i Sundsvall så vem tror ni inte ska åka och hämta det åt mig och förvara det tills vi åker ner om inte VÄRLDENS BÄSTA HUCKELHÖCKERT!!!!! =D Nice, nice, nice och åter nice! Så då vet vi att vi har det också. Då har vi allt! Och lite till... ;)

Nej nu ska gumms väckas med en blötpuss på pannan! Får se om jag gör det eller om jag skickar Pajas! ;)


Höggravid & jobba & renovera- går det???

Jajamensan!!!!! Eller nej nu ljög jag nog lite... Höggravid funkar finfint förutom foglossningarna som kommer och går. Jobbigt med tunga saker, gå snabbt, gå i trapp eller icke förväntade rörelser; som tex när en hund helt plötsligt ligger framför mina fötter jag jag måste ta ett skutt över för att inte göra illa mig eller hunden. Kruxet är bara att jag GÖR illa mig. Men är duktig på att inte svära så enda som kommer ur min mun är: Foooooooogarnaaaaaaaa!!!! Sen ligamenten "under" magen värker mest hela tiden. Och sen undrar jag om man har ligament även alldeles under revbenen??? Jag skrev ju att jag fick åka hem från jobbet för att jag mådde illa en dag och det var i samma veva som det som värken där kom. Den håller fortfarande i sig och gör sig mer eller mindre påmind. SKULLE kunna vara ligament där också, men jag vet inte riktigt. Annars har jag ingen gissning på vad det kan vara.
MEN! Att vara gravid väger upp så mycket mera än värken jag har till och från! =) Det är en otrolig känsla att veta att han ligger mer eller mindre klar där inne, lite finjusteringar och fett på kroppen så kommer han ut om nio veckor!!! =) Precis idag faktiskt. =) Lilla älskade pojk vad du är efterlängtad!!! =)

Jobba går så där med alla lyft. Det är TUR jag har världens bästa kollegor som alltid ställer upp för mig. Har en sko åkt under en hylla är nån där och plockar upp den för att jag ska slippa det bekymret, det är mer eler mindre ett marathonlopp att böja sig ner på golvet och under en hylla för att hitta en sko!!! =) Vid lyften får jag stå på den sidan som blir minst belastning på. Alla är förstående och jag hade verkligen inte kunnat få bättre kollegor! Men nu har chefen skrivit på havandeskapspenningpappret och det ska skickas in snarast så får vi se vad försäkringskassan säger. Problem när en av de boende behöver en timmer promenad på förmiddagen och en timmes på kvällen; det går helt enkelt inte...

Så till renoveringen: Det går HUR bra som helst! ;) Har haft pappa och Patrik hos oss i veckan som gjort det tunga. Vi tre åkte till ByggMax och shoppade loss, jag pekade och de bar! Måtte jag ALLTID vara gravid! ;) =D Vi fick med allt som behövdes för att slå upp väggen till bebisens rum samt till vårt sovrum. Väl hemma började de genast med att lägga reglarna till bebisrummet. Hej vad det gick! Jag satt på en stol, dokumenterade och försäkte lära mig hur man sätter reglar. Kan mycket om renovering men just reglar har jag varit osäker på, men nu sitter nog även det! =) I ett huj var reglarna uppe och det var dags för gipsskivor och isolering. Efter det kom dörrkarmen på plats med tillhörande dörr. Men när gipsskivorna skulle upp kunde stora tjocka jag inte sitta stilla längre. Har sagt att jag EGENTLIGEN bara vill få hjälp med reglarna till det rummet men sen göra allt annat där inne själv så jag skuttade upp och tog över skruvdragaren och körde in alla skruvar. Men jag kommer nog inte palla med att göra rummet HELT själv, en del grejer behöver jag hjälp med då jag inte pallar att lyfta stora, tunga saker. Men testa, det SKA jag, tjurig som jag är. ;)

Dagen efter kom pappa och Patrik ner igen för att fortsätta med sovrumsväggen. Det gick undan och till kvällen hade vi ett sovrum!!!! De snurrade även runt sängen så vi fick den åt rätt håll. Nu ska jag bara få min älskling att vilja sortera lite i sina tusentals kläder så vi får bort byrå och ger plats för vaggan!!! =)

Sen har jag målat alla dörrarna vita i huset, de har varit träfärgade tråkiga bara. Men nu är de målade, vissa behöver något extravarv på sig och sen blir det nog till att sätta speglar där! Och NEJ älskling, inte en som man kan spegla sig i. =D
Hemma är det lättare att hålla på än någon annanstans. Pauser är lätta och ta och jag kan vila i soffan eller vårt sovrum hur mycket jag vill. SKÖNT!

Tänkte ni kanske var sugna på lite bilder från allt som händer nu? Mage och renovering?? =) Här kommer iallafall några!!!


Vecka 29+4 (är i 31+5 nu)


Älsklingstösabiten får ett praktiskt bord!!! V. 29+6


Eller varför inte en allergivänlig och naturlig kudde?? Just nu finns endast XXL i lager. =D V.30+1


Ska vi spela kula? JAG VINNER! =D V.30+4


Så här såg det ut tidigare där bebisens rum numera är. Hundarna hade sina krypin där och det stora svarta till höger är IKEAs Expedit som nu är flyttad in till vardagsrummet.


Patrik och pappa mäter reglar.


"VILKET OLJUD!!!!!! BÄST JAG TAR PÅ HÖRSELKÅPORNA!!!"


YAY!!! Alla reglar uppe, plus en gipsskiva!!!!


Isolering, här måste skruvas!!! =)


NÄMEN EN DÖRR!!! =D Och slipdamm! ;)


Dag två, dags för sovrumsväggen att komma upp! Patrik borrar och skruvar de tunga sakerna. =)


Snickarna! =) Patrik och pappa! =)


Jamen så där ja!!! Ala reglar uppe, börjar ana mig ett sovrum där bakom. =)


Går som hejsan det här!!! =) Mamma sopar upp allt skräp som blir.


Oh nice, bara ett litet, liiiiiiitet hål kvar nu. =)


Här ska skruvas! Med pennan bakom örat och allt. =D


Bara en gipsskiva som fattas, sen klart! =) Den gipsskivan kom som sagt upp och de bar Expediten på plats! =) Det får bli ett senare projekt att tapetsera, nu läggs allt krut på bebisrummet så vi hinner få det klart innan storken dimper ner till vår skorsten! =)


Det är inte alls så att jag vill börja inreda NU NU NU NU NU NU, nej då. Jag är såååå lugn så. Renovering före inredning. SJÄLVKLART! Men! Vi behövde en lampa där inne så pappa hjälpte till att sätta upp en liten lampa i taket. =)


Massa att göra på väggarna!!! De har lager på lager på lager på lager på... ja, ni hajar. Lager verkligen av tapeter!!!! Lossnar stora kakor. Men är både intressant och spännande att se vilka tapeter som suttit i huset som är byggt på -50 talet. =) En sak säger jag iallafall, jag anser mormor och morfar hade god smak i tapetväg! Inga hysteriska mönster direkt. =) Här kommer lite smakprov på NÅGRA av tapeterna:
Fina va? =) Sen finns det väl 5-6 till... ;) Den nedersta är den första, sen huset byggdes!!!


Mamma hjälper mig dra tapet....

Tack Patrik, mamma och pappa för all hjälp!!!!!!!! KRAM!

Och mina älsklingar!

Om de så tassar runt på molnen eller är nere på jorden så är de alla lika älskade!


Och min andra bror med fru och barn! =)


=)

Min käre bror och hans sambo med barn!! =)


Högst upp,  Stefan och Helena
i mitten Robin
längst ner Julia, Sanna och Alice! =)

Mysdag i skogen!

Igår begav vi oss till Hörnsjön där jag och Therese har börjat promenera nu med jyckarna. Jag brukar ha Drifwa och Safir i sele och expander till njurbältet och Therese brukar ha Pajas. Idag ville mamma och pappa följa med så jag hade handlat lite grillgrejer! =) Pappa tog Pajas och jag hade de andra två tokarna.

Vi ville grilla nästan direkt då vi var hungriga. Favoritstället blev ledigt då vi kom och elden var redan påbörjad, sicket flyt! =)


Mamma något frusen, tur elden värmer!!! =)


Pappa frös han med, men mysigt var det!!! =)


Nån som INTE frös, det var Drifwa! Hon sjöng sig varm- operasångerska som hon är! =)


Pajas avnjöt ett ben då han inte spolade... ;)


Saffemannen skötte sig utmärkt! Han struntade fullkomligt i vad vi grillade och satt mest och tittade ut över sjön och njöt av utsikten. Han vet att han får smaka. Det vankades kyklingkorv! =)

Och vad han tittade på var:


Ganska vackert trots en grådisig dag! =) Och längst ner på bilden ser man faktiskt Hans Majestät sitta och dagdrömma sig bort. =)


V A C K E R T !


Naturen kan verkligen inta olika skepnader- här en tall som vill vara en bläckfisk! =)


Ösäker på VAD det var det grillade här, antingen korv eller Marshmallows. =) Hittade de godaste NÅNSIN nere på affären, COOPs egna! Rekommenderas varmt!!! =)


Ja, alltså... Det ser konstigare ut än vad det var!!! =D Det var rätt kallt ute och jag hade köpt med mig lussekatter. Det var en briljant idé att värma dem oanför grillen en stund, att de smakade eld kvittade! ;) Sen gick vi rundan och åkte hem! En mysig dag!!!

Kungen och drottningen- bebis mormor och morfar!!! =)

KLART jag var tvungen att göra om mamma och pappa också, och skulle de vara små serieigurer skulle de se ut så här:


Tjusiga va?! =)

La familia!


Längtar till han i mitten är ute så jag vet om han ser ut så där eller inte! =D

RSS 2.0