Myskväll med bebisklädshopping! =)

Mamma och pappa var här i eftermiddag och röjde lite mer nere till vår stora glädje. =) Så hade Therese gjort förmodligen världens godaste lunch; älgköttfärs varvat med potatis och sås och ost i ugn. MUMMA säger jag bara! Iallafall blev det över så då gums åkt på jobb stannade mamma och pappa kvar och fick smaka maten. De tyckte också det var gott. =)
När de åkt hem påtade jag på lite här hemma för att sen sitta vid nätet ett tag. Trillade över en annons om bebiskläder som jag och Therese bara ÄLSKAR! Så jag skickade ett sms till numret, kläderna fanns kvar, jag frågade var de bodde, fick svaret Hörnett. HÖRNETT?! Kollade namnet och insåg att det är min klasskompis fru som säljer kläderna, de bor typ sju hus ifrån oss bara!!! =) Så jag kastade in mig i bilen för att ta ut pengar och åkte dit.


Är de inte fina så säg?! =)

Så nu sitter jag i soffan och myser med massa barnkläder och ett glas vitt vin, alkoholfritt såklart. =)

Längtar så jag håller på och dö!!!!!! =D

Vecka 24 denna veckan

Fast just idag är vi ju vecka 24+3!

Jag och hundarna har varit ute idag och klippt ner lite buskar och växter. De undrar nog varför jag inte orkar lika mycket som vanligt och spanar på magen:


Älsklingarna mina!

Lite info om vecka 24:
Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram. Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen. Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter. Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

Du
Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner. Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod. Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen. Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.


GRATTIS PAJAS OCH PIRAT!!!

Mina älskade, älskade tvillingar fyller 6 år idag!!! =) Detta innebär att jag för sex år sedan låg toksjuk i stugan i feberfrossa och det knackade på dörren mitt i värsta feberyran. Där stod grannen och berättade att Pära fått nio stycken valpar!!! Lyckan var total och jag blev genast friskare är friskast och skuttade i stövlarna och tjockjackan och följde med honom bort mot valparna som NATURLIGTVIS var de sötaste jag sett. =)


ÄLKLINGARNA!!! Pajas till vänster och Pirat till höger!!!

Hahahaha Noa sitter nu bredvid mig och berättar hur man ser skillnad på Pajas och Pirat: "Pirat är lite tjockare än Pajas i huvudet!" =D Hahahahaha!


Här är de vuxna- Pirat och Pajas. Älskade hundar!!!


Vi har ju hängt lite i Malmö...

Och jag vill bara säga: VILKEN NDERBAR STAD! =) Både jag och gumman fattade tycke för staden som är stor, men det är betydligt trevligare folk där än i Stockholm, även om man kanske inte alltid förstår vad de säger... ;) Åh andra sidan var det inte alltid de såg att vi hade en husky heller. Ett barn stod och drog mamman i jackan: - "Mamma, mamma, em wolf!" =D Nja, visst kan hon yla som en, men sååååå mycket mer likheter är det ju inte... ;)

Sista gången vi var ner var i april, vi hade det underbart där och fick en guidad tur genom alla sevärdigheter! =)

Vi bilade neråt med Sofia och Jörgen, det var otroligt skönt för mig att slippa köra hela vägen själv! De skulle av i Uppsala, så de körde dit, riktigt nice. Det var mycket skratt och slams i bilen som det naturligtvis alltid blir när vi umgås... ;) Vi stannade till i Sundsvall för att köpa med oss lite godis inför den LÅÅÅÅNGA resan. Inne i godisbutiken började Therese garva och trodde hon såg i syne!!! Jag läste vad godisarna hette: "Rosa musen" =D Kolla själv och bedöm om det är en rosa mus eller inte!!!!Sen spädde ju gumman på detta:


"Kolla, min mus har fått ett skjut!" =D


"Kolla, min mus har fått mask!" =D Hahahahaha!!!!

Naturligtvis hann vi bara vara seriösa vi också...


Eller inte...

Som ni förstår gick de 113 milen smärtfritt. Vi har det alltid roligt efter vägarna.


På tur i Malmö- Turning Torso


Var ett väldigt vackert område kring Turning Torso. Snygga byggnader, kändes som om vi var utomlands!


Bron över till Danmark! =)


Känns som Grekland!


Jag och Drifwa spanar förmodligen på någon fyrbent sak. =)


HÖGT ÖVER HAVET OCH BORT EMOT LAND! (Sjunger lite Arja Saijonmaa) Drifwagumman var höjdrädd och kröp ihop till en tax och ilade in igen...


Vackraste älsklingen på jorden! Eller i luften kanske man ska säga?


Follow the yellow brick road...


Detta område är alltså närmast havet!!! TOKMYSIGT!


NÄRA Turning Torso! =)


En stor stark på torget

Malmö är vackert och vi längtar tills vi ska åka ner igen!!! =)

Ja, vecka 23 som sagt!

Hej och hå, tiden går! =) Min mage växer och det känns underbart!!! Tyvärr skriver jag ju från min dator som är lite.... trasig. =( Men brorsan har sagt att jag kan köpa en skärm och trådlöst tangentbord så kanske den går att använda som en stationär, det får vi hoppas på! Men eftersom den varit/är paj så har jag inga bilder att lägga upp på magen... ELLER JO!!!!!! Kan ju hämta från Facebook!!! =) Ska strax gör det... =)

Jag mår fortfarande prima, enda jag känner av är foglossning. Lillpojken sparkar och har sig för fullt!!! =)

Nu ska jag hämta bilder! =)


Första ultraljudet, vecka 15+2 Profilbild, han tittar åt vänster. =)


Puss på moderkakan i vecka 18+2. =)


Hand och fot på samma bild! =)


Här ligger han på rygg, huvudet åt höger, handen ser ni tydligt, likaså lår och vad. =)

Magbilder kommer framöver!

Vecka 23!!!

Barnet

Barnet är nu så stort att du kan känna de olika kroppsdelarna. Barnet fortsätter lagra fett men huden är ofta rynkig.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. Barnet börjar även varva perioder av vakenhet och sömn.

Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 600 gram.

Mamma

Du har kanske gått upp fem till sju kilo, eller mer. Många kommenterar magen och säger att den är stor eller liten. Lyssna inte så noga, din barnmorska stämmer av att allt är som det ska. Känner du när barnet hickar? Det kan kännas lite roligt som ett regelbundet pickande som pågår någon minut. Långt ifrån alla känner när barnet hickar.

Stress

Känner du dig stressad? När du stressar frigörs hormoner i ditt blod som sedan passerar moderkakan och överförs till barnet. När mammans puls ökar av någon anledning, så ökar också barnets puls. Det kan du märka genom att barnet kan sparka. Vi lever i en stressig värld men försök att leva lite lugnare när du är gravid. Planera för ledighet i slutet av graviditeten. De allra flesta kvinnor behöver en tid för vila och för att koppla om från arbetslivet inför förlossningen och nyföddhetsperioden. Du kan för stunden lugna barnet genom att lugna dig själv, till exempel genom avslappningsövningar och vila. Du kan även försöka stryka över magen. Ta väl hand om dig!

Partner

Är du och/eller din partner stressade? Du kan hjälpa henne genom att ni pratar med varandra. Avlasta. Uppmuntra henne att ta det lugnare på jobbet. Försök strukturera upp hemmasysslor, arbetet och planera jobb och ekonomi tillsammans. Har ni behov av det kan ni prata med professionella rådgivare. Hör med mödravården.Text och bild hämtat från www.vardguiden.se


RSS 2.0