TREVLIG VALBORG PÅ ER!

Vi firar genom att städa och fixa på altanen och sen ska vi grilla med vänner och bara mysa!!


MYSPYS!

Tack för bilden Soffe! =)

KRAMAR!

Å en länk till...

Malin och Evas hemsida är nu upplagd balnd mina länkar!

Malin är ju min "lillasyster" om ni undrar varför jag skrivit lillasyster men bara har bröder! Nope! Ingen av dem har bytt kön! Det är bara Malin som kommit in och blivit min lillasyster! =) Och det, mina vänner, det är inte så bara!!! =D

Kunde inte låta bli...



Någon som vet hur det går/gått för killarna i The Slaves???

Hihihi tror det var 2005 som jag var nere i Sthlm och skickade sms till Irma för att kolla om hon hade någon spelning då jag var nere. Det hade hon visade det sig, på Kulturmagasinets tak! =) Det var dock inte själv, utan hon medverkade i det här bandet då hennes man Nino är med. =) Ovanligt att höra Irma i denna typen av musik, men skicklig som hon är klarar hennes röst ALLT! =)
Och sen hällde jag en öl över henne... =( Är nog bland de mest pinsamma sakerna jag gjort i hela mitt liv!!!! Hoppas, hoppas, hoppas hon fick ordning på sin kappa!!! =/

Liiiiite konstigt är det att jag sett henne sååååååå många gånger nu men ALDRIG hört henne sjunga hennes egna låtar... Min drömspelning är nog att höra hennes skiva Andas Fritt live.

Nu ljuger jag!!! Har hört hennes "Bomull och blad" då hon sjöng på Priden! =) Men that's it!


Gårdagens utställning!



Premiärutställningen för i år avklarad! =)

Örnsköldsviks brukshundklubb. Inofficiell utställning. Domare: Kerstin Henriksson.

"Välformad helhet. Vackert huvud. Bra ögon och öron. Korrekt bett. Utmärkt hals, rygg, kors och svans. Tillräcklig bröstkorg. Utmärkt benstomme. Bra tassar. Korrekta vinklar. Rör sig med utmärkta steg och steglängd. Korrekt pälsstruktur."

Resultat: BIG-2. Precis som sist vi befann oss där, på Drifwas ALLRA första utställning. =)


Ligan! =) Rumpan tillhör min "lillasyster" Malin. Hon och hennes tjej Eva äger två små JRT. Framför henne står jag med Drifwa. I buret ligger Pajas och Ilska. Längst bort sitter Anki som rår om Tyson. Mamma håller i min brorsdotter och tillika kennelflicka Saga. ;) Hon var så duktig på fredagkväll; hon hjälpte min bada och föna både Safir och Drifwa. =) Tänkte att hon ska få gå Barn Med Hund något år framöver. =)


Saga skakar galler. =)


Tyson!


Här går Kerstin igenom Drifwa.


















Den svarta bakom mig blev BIG-1. Nån som vet hur det gick i BIS?


Hunddag med Malla!

Malin och Ilska kom och hälsade på idag och jag passade på att sätta henne i arbete med jyckarna mina! ;) Drifwa ska ju på utställning imorgon och då hon skulle fixas med tänkte jag att alla andra också kunde få sig en omgång. =)

Störst skillnad blev det på Safir som blev nerklippt och vårsnygg. =) Thera är galen i honom när han är nyklippt. =)


Fortfarande allt hår kvar, ser nååååågot misstänksam ut. =)


SÖTNÖT!


Drifwa väntar på hennes tur...


Här ryker det hår så varje svensk skulle kunna få en kofta kan jag lova!!!


Hahahahahahahaaaaa! XD Är han inte sööööööt?! =) Ska försöka få ett fint huvudfoto på honom imorgon, skitfin med snaggat på huvudet!


Pajas tappade nog ALL underull!!! Han fick även sin svans klippt. Fint!


Kolla in!!!


Damen fick sina tassar klippta. Liiite skillnad. =)


Man MÅSTE vila lite också...


Träning inför morgondagen.


Och myyyyyyyyys som varje dag. =)

Tack för bilderna och hjälpen Malin, hoppas vi ses imorgon!

Min favorit med farbror Torsten!! =)

Glad att jag hittade den!!!! =)

 

Tottas Bluesband- Too Late

Miss you... =(


Två lyckliga dårar!


Lite info...

Vad är njurbäckeninflammation?
Njurbäckeninflammation, även kallat pyelonefrit eller övre urinvägsinfektion, är en infektion med bakterier i en eller båda njurarna. Hos mannen kan infektionen även sitta i prostatakörteln.

Blåskatarr, även kallat cystit eller nedre urinvägsinfektion, är en mycket lindrigare typ av urinvägsinfektion där infektionen sitter i urinblåsan och inte omfattar njurar.

Orsak
Hos kvinnan orsakas infektionen av att hennes egna tarmbakterier klättrar upp i urinröret, in i urinblåsan och via urinledarna till njurarna.

Symtom
Symtom är feber över 38 grader samt ryggvärk och ömhet i sidan. De flesta har symtom från de nedre urinvägarna såsom sveda vid vattenkastning eller att de måste kissa ofta. Illamående och kräkningar är inte ovanligt.

I enstaka fall drabbas patienten av svår sjukdom med omtöckning och blodtrycksfall och måste då omedelbart tas in på sjukhus.

Diagnos
Diagnos ställs med ledning av symtom och påvisande av bakterier i urinen.

Behandling
Behandling sker med antibiotika i tablettform eller ibland till en början via dropp som dödar bakterierna i urinvägarna.

Om man är mycket allmänt påverkad bör man vårdas på sjukhus. Gravida kvinnor behandlas ofta på sjukhus de första dagarna.

Total behandlingstid brukar vara 10-14 dagar.

Febernedsättande medel och smärtstillande medel används för att dämpa symtomen. Febern och övriga symtom brukar försvinna inom några dagar efter inledd behandling. Trötthet kan kvarstå ytterligare en till två veckor.

Återfall
De flesta njurbäckeninflammationer läker utan problem och innebär ingen risk för bestående skada på njurarna. Återfall är dock inte ovanliga. Speciellt skall man vara observant på symtom närmaste månaden efter det att man avslutat sin antibiotikabehandling.

Om symtomen inte försvinner eller om du får symtom på nytt skall du söka läkare.

Eftervård
Inom några veckor efter att du tagit sista antibiotikatabletten bör du komma på återbesök till läkare för att lämna ett urinprov för odling och kontroll.


Urk på burk! =(

Igår var ingen bra dag... =( Jag frös som en tok och mådde tjyvens. Ingen som helst koll på klockan men Thera ringde sjukhusupplysningen och berättade om mina besvär vilket gjorde att jag fick en tid på sjukan vid sju. Fick lämna urinprov och de stack i fingret för att ta en snabbsänka. TUR jag hade Thera och mamma med mig. Var som en liten fågelunge!!! =)
Diagnosen blev njur-/bäckeninflammation så jag sattes på medicin. ÖVERLYCKLIG över att inte behöva stanna där längre än nödvändigt åkte vi hem och jag blev ompysslad av min egna undersköterska! =) Ipren var femte timme för att jag skulle slippa värken i kroppen. Den i bäckenet har suttit i hela tiden ändå, hade nog behövts starkare tabletter för att slippa den värken.

Kräktes MYCKET galla igår... Bara tre gånger, men i mängder istället... =/ HATAR att spy!!! =.(..

Feber, cirka 39 grader...

Hade inte ätit på ett dygn då Thera kom in med yoghurt. Det smakade bra, så sen fick jag varm soppa. MÅNGA glas vatten med citron i samt några glas tranbärsjice har slinkit ner för att slippa problemen.

Tur Thera tar hand om mig!!! TUSEN TACK!!!

Klasser:

Valpklass: 4 - 7 mån

Juniorklass: 8 - 17 mån

Unghundklass: 18mån - 3 år

Öppen klass: 4 - 6 år

Seniorklass: 7 - 10 år

Veteranklass: 11år och äldre

Om antalet anmälda hundar i klasserna senior och veteran understiger 5st slås dessa två klasser ihop.

Unghundklassen är delad i två avdelningar, avd A och avd B.

I avd A ingår hundar 1,5-2år och i avd B ingår hundar 2-3år.

Unghundsklassen har således två separata prisutdelningar.

 

Text från www.differentdogs.se


Vad gör domaren?

Vad gör domaren på en blandrasutställning?

Först gör domaren en enskild analys av hundindividen. De flesta börjar med att titta på huvudet. Då är det tändernas tillstånd, och om ögonen ser klara ut, eller om hunden har rinnande ögon, även öronen ses över. Gå igenom hunden ofta, så att den blir van vid tandvisning m.m.

Ingen domare tycker om att få händerna fulla med lösa hår och diverse smuts när han undersöker hunden. Här finns en chans att göra ett gott intryck för den som lagt ner lite arbete med schampo, kam och borste.

Domare bedömer också hundens tillgänglighet. Kan man ta i hunden utan att den skyggar och blir rädd? Många hundar blir "något reserverade" inför främlingar och vill dra sig undan. Detta är ingalunda enbart negativt, utan tyder på en medfödd försiktighet. Domaren går också igenom hela hundens kropp och "känner och klämmer", tittar på kors och ryggrad, benvinklar och mycket mer.

Träna din hund i att människor tar i den, så den vänjer sig. Det finns massor av idealmått och proportioner på hunden oavsett ras. Termer som "lågt kors", "kohasighet" och "markvid" kan vara inskrivna i den analys den får av ringsekreteraren. Domaren vill se på hundens rörelser, för att bedöma balans och harmoni i steget på din hund. Du och hunden får springa, gå, trava diagonalt, längs med och mot domaren. Här fattas många beslut av domaren, så det gäller att se energisk och positivt beslutsam ut. Många utställningar avgörs på den rörliga delen! Öva att springa med din hund i den takt den visar sig bäst. När de här momenten är genomförda görs bedömningen om man går vidare i utställningen. Man erhåller då ett HP (=Hederpris).


Alla hundar som erhållit HP kallas senare in i ringen. Löpning sker då tillsammans med de andra uttagna hundarna och aggresiva hundar, kommer oftast inte längre än hit. Här kan domarna om de är flera, jämföra sina iakttagelser.



ENSKILD BEDÖMNING;

Domarna startar med enskild bedömning i enligt de startnummer, som deltagarna erhållit vid vaccinationskontrollen. De som tilldelas HP (=Hederspris) får ett lila plastband, som skall fästas på kopplet. Detta plastband berättigar till inköp av en HP-rosett för 30:-/st. Finns i sekreteriatet.

HP innebär att man har gått vidare i utställning till s.k. "kvartsfinal". De som erhållit HP skall få sitt DIPLOM och ev. provpåse samt informeras om att de förväntas komma tillbaka till kvartsfinal efter de enskilda bedömningarna. De som INTE tilldelats HP skall få sitt Diplom, ev. provpåse och bedömningslapp och tackas för deltagandet.


När ALLA hundar är bedömda skall RÖSTKORTEN lämnas in till sekreteriatet, för sammanräkning av SPECIALERNA; CHARMTROLL, UTSTÄLLNINGSBUSE, Mr MASKULIN OCH Frk FEMININ.

KVARTSFINAL;

TIKAR: Domaren kallar in alla som fått HP i ringen och fem (5) tikar skall utses och tilldelas en medalj
HANAR: se tikar ovan
OBS! Sammanlagt 10 deltagare skall utses om det inte skulle finnas 5 tikar resp. 5 hanar .

SEMIFINAL:
Direkt efter "kvartsfinalen" följer "semifinalen" och av de tio (10) som tilldelats medaljer skall fem (5) sorteras ut och tackas för deltagandet. Återstående fem (5) placeras från Bästa 1-Bästa 5. Dessa får dagens sponsorpriser och prisrosett. Bästa 1:a i varje klass ombedes komma in igen för slutlig FINAL efter alla klassernas semifinaler.

KLASSORDNING;
Valpklass; kvartsfinal= Tio(10) deltagare får medalj i BRONS och semifinal =fem(5) får prisrosett och sponsorpris.
Veteranklass; se valpklass

SPECIALERNA skall koras enligt röstkorten innan kvartsfinalen för Juniorer börjar

Juniorklass; kvartsfinal= Tio(10) deltagare får medalj i SILVER och semifinal =fem(5) får prisrosett och sponsorpris.
Unghundsklass: se juniorklass
Öppen klass; kvartsfinal= Tio(10) deltagare får medalj i GULD och semifinal =fem(5) får prisrosett och sponsorpris.

FINAL;
De BÄSTA 1:orna i varje klass skall tävla om priset bäst för dagen "BEST IN SHOW" . Prisrosett.

  

FINALORDNING
1. Bästa Valp
2. Bästa Veteran & Senior
3. Specialerna koras
4. BÄSTA JUNIOR
5. BÄSTA UNGHUND avd A & B
6. BÄSTA ÖPPEN
7. BEST-IN-SHOW


Bedömningskriterier för blandrasutställningar
ALLMÄNT:
Ingen som helst hänsyn skall tagas till de raser som finns i hunden. Domarna får ingen kännedom om vilka eller vilka raser hunden är innan bedömning. Det finns vissa undandag, exempelvis "tångbett", som kan vara rastypiskt.

HUVUD: Huvudform, bra bett, friska tänder ljusa/mörka ögon m.m.
HALS: Lång, kort, kraftig eller tunn (i förhållande till kroppen). HELHETSINTRYCK!
BRINGA:Tunn eller kraftig. Trång eller bred. HELHETSINTRYCK!
VINKLAR: Framben, skuldror
RYGG: Svank, stabilitet, hullet och muskulation. HELHETSINTRYCK!
KORS: Högt eller lågt. HELHETSINTRYCK!
BAKBEN: Höft, knäled och has. Muskulation på in - & utsida av lår. HELHETSINTRYCK!
SVANS: Krokig, kort eller lång. HELHETSINTRYCK!
LÖPNING: I triangel avslutning längs med och åter mot domaren.
IFRÅN: bakbenens ställning ex vis kohasig eller hjulbent mm
TVÄRS ÖVER: hundens rörelser
EMOT: framtassarnas ställning ex. vis fransysk. Vekhet i frambenen. Bakbenen ska ses emellan framtassarna. Syns en och en = trång bak.
HELHETSINTRYCK!

Välfyllda prisbord beror helt och hållet på vilka sponsorer vi kan ordna. Vi söker ständigt sponsorer, så hör av dig om du vill sponsra någon av våra utställningar.

TASSAR: Bra knutna tassa. Klorna. Glesa tår
PÄLS: Sträv, fäller, mjäll, torr eller smutsig mm.
TILLGÄNGLIGHET: Mentalitet. Lite vek, något skygg eller bitsk mm.

BEDÖMMNINGAR:
UTMÄRKT - MYCKET GOTT - GOTT - K.E.B (kan ej bedömas)

LÖPNING MED ALLA UTTAGNA HUNDAR TILLSAMMANS:
Det inbördes förhållandet. Aggressiva plockas bort.

UTSTÄLLNINGENS SPECIALER:
Dagens Charmtroll, Utställningsbusen, Frk Feminin och Mr Maskulin röstas fram av deltagare och publik på röstkort
som kan köpas till en kostnad om 25kr i sekretariatet. Varje deltagare erhåller 1st röstkort men äger ej rätt att rösta på egen hund.


Text från Different Dogs hemsida: www.differentdogs.se


Different Dogs!!!




Woooooooooohooooo!!!! Jag kommer vara domare på Different Dogsutställningen i Matfors den 6/6! Thera blir min sekreterare så det kan inte bli bättre!!! =) Liiiiite tråkigt känns det dock att jag därför INTE kan ställa Pajas och Pirat...

Såååå min uppmaning till alla er med blandraser och oregistrerade jyckar blir att anmäla er till en rolig dag i Matfors!

Här kommer "annonsen" från Different Dogsordföranden Sarah Notefält



Hej på er,  
Nu har vi spikat datumet för årets blandrasutställning som blir lördagen den 6 juni, i Matfors.
Vi kör samma upplägg som tidigare i princip.
Nytt för i år är att vi har utökat antalet domare/ringar till tre istället för två för att försöka korta ner väntetiden för alla deltagare.  

Klara domare hittills är Maria Näslund & Kent Strandberg.  

Unghundsklassen kommer även i år att delas om deltagarantalet blir fler än 30st. Det innebär att det blir två separata prisutdelningar i unghundsklassen.
Senior- och veteranklassen kommer att slås ihop om deltagarantalet blir för lågt.  

Vi kör hundrace och barn med hund under domarnas lunchpaus i vanlig ordning och vi kommer naturligtvis att kora våra specialer under dagen.  

Anmälningsavgiften är 200kr/klass för samtliga klasser från i år.

Sista anmälningsdag är 15maj och betalningen önskar vi ha oss tillhanda senast den 20maj.

Obs! anmälan är bindande!  

Besök gärna vår hemsida:
http://www.differentdogs.se/  

Varmt välkommen till en trevlig utställningsdag!

Med vänliga hälsningar  

Sarah Notefält Different Dogs

RSS 2.0