Är detta okej?!?!?!


Stackars, stackars hund!!! Hundslagsmål som människan ska tjäna pengar på, är det okej i era ögon??? Att hetsa sina hundar till vansinne. Ta fram deras vansinne som sitter lååååångt inne. Ingen hund föds ond. Alla är små valpar, som går att forma till STOR del, liksom en lera. Det måhända vara en lera, men ska det bli en vacker ljuslykta av den eller en enda sörja; en geggamojja??? Visst är arvet och miljön en stor del, men likaså din hand och ditt psyke.
Vargen kom till människan för många herrans år sedan, vissa av dem modigare än andra och med en förkärlek till flockkänslan. Ju mer den litade på oss, dessto närmare vänner blev vi och idag kallar vi dem för hundar.
Jag tror INTE att detta bådar gott för vår vänskap, arter emellan. Det kommer bita oss i rövenöver hur vi behandlat dem och må just ägaren till denna hunds arsle se ut som hundens ansikte!!!
Jag vet inte om denna hunden överlevde, men att rehabilitera en "kamphund" går nästan inte. Fasligt många procent måste avlivas av VÅR hantering.
Tycker det borde införas ett "hundkörkort". Borde vara LAG på att alla ska gå valpkurs och steg 1. Likaså MÅSTE uppfödare av raserna som ligger i riskzonen ta ett större ansvar och kolla vad man säljer till?! Skriv i kontrakten att de ska se hundarna med jämna mellanrum och vid minsta lilla misstänkta sår eller ärr skall hunden tas tillbaka! Låter jag hård? Jag ÄR hård. Mina hundar är i särklass mina bästa vänner. Jag älskar dem enormt mycket.
Synd om de människor som kan göra någon dylikt..

/Maria Näslund

Jag tänker INTE vaccinera mig!

Nej nej och åter nej!!! Ingen i familjen heller...

Fick just ett intressant mail av min vän Malla nu. Här kommer det:

Jag vill bidra med några punkter att fundera på inför massvaccinationen av svenskar from 12 oktober, 2009.

1. Jag har varit i kontakt med en person som arbetar för Crusell SBL (den ledande vaccindistributören i Sverige). Personen kommer inte själv att vaccinera sig för denne vet att vaccinet ger “allvarliga biverkningar”.

2. Influensan kallad svininfluensan består egentligen av genetiskt material från svininfluensa, människoinfluensa och fågelinfluensa. Det är hur enkelt som helst att verifiera det genom att studera vad som skrivits i den vanliga pressen. Många tror att genblandningen beror på att virus i naturen korsar sig med varandra. Eftersom jag läst mikrobiologi och genetik vid Stockholms universitet vet jag att det är en omöjlighet eftersom virus inte förökar sig sexuellt. Virus förökar sig genom replikation. Korsning i naturen förutsätter sexuell förökning. Då tänker de flesta: men det vet ju alla att virus muterar i naturen. Ja, men det har ingenting med korsning och förökning att göra.

Jag har försökt förklara denna enkla grundkunskap i biologi för en SvD journalist som fortfarande inte förstår vad jag pratar om. Misstänker att de politiker som ligger bakom beslutet att köpa in 18 miljoner influensa “shots” inte heller förstår detta.

Konsekvensen av att vi förstår att ett virus bestående av genmaterial från svin, människa och fågel är omvälvande. Det kan nämligen endast betyda en sak. Viruset är fabricerat, tillverkat av människan.  

3. Genetiker, biologer och läkare känner till detta, men de är förhindrade att uttala det öppet i media. För i samma ögonblick som de påpekar att viruset är fabricerat kan dessa förlora jobbet. Så enkelt är det. Istället försöker läkare bla i Sverige (via DN, SvD) mer inlindat ifrågasätta behovet av massvaccination. Så mitt råd är: läs mellan raderna. Dessa läkare försöker förmå människor att ifrågasätta dels behovet av vaccination, dels politikernas felaktiga beslut och dels läkemedelsbolagens vinstintressen.

4. En ingrediens i Pandremix (svininfluensavaccinet) är thimerosal (konserveringsmedel) som innehåller kvicksilver (ethylkvicksilver). Jag fick uppgiften från Läkemedelsverket. Enligt Oxfords keminfosidor är thimerosal klassat som ett gift.

Amalgamfonden har varnat för samma form av kvicksilver eftersom formen på kvicksilvermolekylen är av typen etylkvicksilver (nära släkt med metylkvicksilver), en molekyl som lätt tar sig in hjärna och nervsystem. Förbud mot kvicksilver i amalgam infördes i Sverige 2009-06-01. Beslutet att köpa in vaccin som innehåller thimerosal till svenska folket togs 2009-07-24. I ena stunden totalförbjuds kvicksilver i munnen och i nästa stund är det okey att spruta in en liknande form av kvicksilver i blodbanorna. Nu är det helt plötsligt inte farligt alls.

5. Vaccinet är ej testat på människor. Stat och Landsting varken tänker eller agerar logiskt. De enda som tjänar på hela pandemicirkusen är läkemedelsbolagen som kontraktsmässigt gjort sig ansvarsfria om människor får skador av ett vaccin i en prototypmodell som inte testats på människor. Svenska läkare har gått ut via SvD och starkt ifrågasatt detta.

6. Har du hört att svenska läkare avråder äggallergiker att ta vaccinet? Varför? Jo, för vaccinet är tillverkat mha ägg. Vad som är känt men ej debatterat i media är att vaccinet därför innehåller djur-RNA och DNA rester från produktionsledet av vaccin (äggen). Dessa gensträngar fäster an vid kroppsceller efter att de sprutats in i kroppen. Vårt immunförsvar identifierar de främmande gensträngarna och angriper. Problemet är att gensträngarna fäst an vid kroppsceller med följden av att immunförsvaret angriper kroppsceller med anfäst djur-RNA/DNA. Slutresultatet är autoimmuna sjukdomar av typen MS, ALS (en neurodegenerativ nervsjukdom), fibromyalgi, artralgi och en rad andra besläktade “inre allergisjukdomar”. Det är alltså inte konstigt att det tom står i biverkningslistan från Läkemedelsverket nedan. Man känner alltså till de autoimmuna reaktionerna i kroppen, men man håller tyst om det.

7. Det återkommande mantrat som stat och landsting upprepar är: “Det är bättre att några få dör eller bli skadade av vaccinet än att långt fler dör och blir skadade av influensan.” Problemet är att slogan är ogenomtänkt och högst spekulativ och den enda part som tjänar på den är läkemedelsbolagen som dessutom gjort sig ansvarsfria.

8. Jag anser att Landstingets och politikernas okunnighet och godtrogenhet har nått farsartade proportioner. Nu är tåget satt i rullning och de varken kan eller klarar av att stoppa ekipaget. Prestige spelar naturligtvis in i bilden. De enda vi kan hoppas på är att folk tar sitt förnuft till fånga och låter kroppens immunförsvar skapa immunitet mot viruset genom att ha influensan. Inget vaccin behövs. Det är så naturen skapat oss och det har fungerat i miljoner år.  



Källor:

Oxfords Univesity om Thimerosal
http://msds.chem.ox.ac.uk/TH/thimerosal.html

Läkemedelsverket skriver: “Produktinformation för prototypvaccinet Pandremix”
http://www.lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2009/Produktinformation-for-protoypvaccinet-Pandemrix1/

Innehållsförteckning för vaccinet (Pandremix)
http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/pandemrix/emea-combined-h832sv.pdf


Biverkningarna enligt Läkemedelsverkets bilaga (från European Medicines Agency)

Blodet och lymfsystemet
Vanlig: lymfadenopati
Psykiska störningar
Mindre vanlig: sömnlöshet
Centrala och perifera nervsystemet
Mycket vanlig: huvudvärk
Mindre vanlig: parestesier, somnolens, yrsel
Magtarmkanalen
Mindre vanlig: gastrointestinala symtom (t ex diarré, kräkningar, buksmärta, illamående)
Hud och subkutan vävnad
Vanlig: ekkymos vid injektionsstället, ökad svettning
Mindre vanlig: klåda, utslag
Muskuloskeletala systemet och bindväv
Mycket vanlig: artralgi, myalgi
Allmänna symtom och/eller symtom vid administreringsstället
Mycket vanlig: induration, svullnad, smärta och rodnad vid injektionsstället, feber, trötthet
Vanlig: frossa, influensaliknande sjukdom, reaktioner vid injektionsstället (t ex värmekänsla, klåda)
Mindre vanlig: sjukdomskänsla

Biverkningar av Pandremix enligt Dinamediciner.se
Några av de vanliga är huvudvärk och trötthet, men i sällsynta fall kan vaccinet ge bland annat kramper, blåmärken eller dunkande smärta. Vid allergi kan allvarlig kollaps eller koma tillstöta, vilket kan leda till döden.
Livsfarligt för äggallergiker.

/Sammanställning av Torbjörn Sassersson

Dagens att-göra-lista.

Börjades skriva 07.15...

* Kliva upp V
* Klä på mig V
* Väcka barnen V
* Klä på barnen V
* Ge barnen frukost V
* Slänga in en tvätt V
* Gå med dem till dagis/skola V
* Ställa ut soptunnan V
* Äta frukost V
* Släppa ut hundarna V
* Väcka gumman V
* Ge gumman frukost V
* Hämta vinterkläder V
* Hänga tvätt V
* Handla V
* Skjutsa gumman till jobbet V
* Längta efter Therese V
* Packa in varorna V
* Ge hundarna mat V
* Lyfta ut bildäcken ur bilen V
* Längta efter Therese V
* Plocka bort ren disk V
* Diska V
* Göra kaffe V
* Blogga V
* Hämta kidsen V
* Ge dem mellis V
* Greja ute (studsmattan skall monteras ner, det skall krattas och gamla äpplen ska upp från backen)
* Källsortera V
* Spela en FIFA-match
* Äta middag V
* Ge hundarna mat V
* Släppa ut hundar V
* Natta kidsen V
* Se film V
* Släppa ut hundar V
* SOVA V

Mja, verkar vettigt... Hittar förmodligen hundra mer saker!

UNDERBART!!!!

WOW!!!!! Wow säger jag bara med ett fånigt upphängt och nersläppt leende!

Sitter på P3s hemsida och lyssnar på den där livespelningen med Miss Li!

"Jag vil ju inte jobba på Konsum liksom... Inte för att det är något fel att jobba där!!!!!" =D



Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah, hon är såååå bra! Beroendeframkallande på något sätt! =)

Apropå vänliga själar!

Ni kanske läste inlägget om cyklarna man får låna? Att det fanns nån som verklgen tagit dit cyklar och skrivit en lapp!

På väg em från ett annat dragställe fanns denna lappen:



Och det gjorde vi!!! =) ÄLSKAR verkligen sånt här! Finns för lite sånt i världen. Hoppas och tror att allt gammeldags kommer tillbaka lite, hembakat bröd, att ge bort sånt i present. Vackert hantverk... Övertygad om att det blir poppis, och det snart. Folk kommer vara less på all kommersiell skit och prylar. Troooooo mig.
Så mycket trevligare med såna här lappar än typ:

"Vilken jävel är det som tagit min parkering?? Må lössen från tusen kameler hemsöka ditt könsorgan."

=/

Och som neråt Mellanfjärden!!! Där säljer de jordgubbar i ett stånd som ser ut som en jordgubbe, men ingen står där. Bara flera, flera härliga askar med jordgubbar och en burk med pengar och en skylt med vad de kostar. =) UNDERBART!


Dragkärran



Här är den, kärran jag fick av Birgitta, eller VI rättare sagt. Vänliga själar som ser när jag och barnen har roligt och vill skänka glädje, för det var precis vad hon gjorde då vi fick den! Barnen ritade finfina teckningar som tack och vi köpte en blombukett till henne som tack.

Fin va?? =) Åhhhh har många roliga dragsaker nu... Lust att starta nån dragklubb i Övik. Transor är också välkomna... ;) =D Hahahaha!

Det ska alltså sitta ett skakel där den lutar neråt och i det står någon av våra underbara hundar. =)


YAY! =D

Gissa, gissa, gissa vem JAG fick mail av igår...??? Nu är jag ett steg närmare döden!!!! ;)

Gissa!!!


GISSA DÅÅÅÅÅ!!!!! =D


Gissat nu??


Rätt svar är MISS LI!!!!!!!! =D

Tror ni jag höll på att avlida eller??? =) Jag hade skickat ett mail till henne via hennes hemsida www.missli.se där jag skrev hur otroligt glad jag blev av hennes musik. Att jag fann henne samma dag King somnade in, att jag var ledsen och behövde få skratta. Hittade henne och blev genuint glad!!! Så fick jag ett mail tillbaka där hon beklagade King, var glad att jag skrev samt att hon gillar samma vin mig.

IKVÄLL tisdag 20 oktober är Miss Li på P3 kl 21.20-23.00!!!

MISSA INTE!



Miss Li på Pride, sjungandes "Let her go"

Vill tipsa om denna länken med, in och gör det ni uppmanas! ;)
http://www.national.se/?menu_id=147&art_id=245

Grannsämja!

Ja våra älskade vänner Soffe och Marcus bor nu som sagt grannar med oss... Det går över förväntan med hundarna, det är som om våra hundar bara accepterat att de fått grannar och finner sig i det. Skönt som bara den iallafall! Trodde ju att Safir skulle slå bakut alldeles, men icke! Han sitter i sitt vinröda hösttäcke och bara tittar på Sigges och Gizmos bravader. =)


Bild knäppt från hundarnas entré mot deras tomt. Vacker höstbild om inte... :


KOLLA var alla löv tagit vägen!!! Huuuuur är det möjligt?! =D

Safir



Afghan, på en persisk matta med en palestinasjal. Blir liksom inte bättre. ;)


Drag med Malla! =)

Åh tidigare i år tipsade Agneta mig om ett skitbra ställe att köra drag på. Jag och Malla åkte naturligtvis dit och det var verkligen ett perfekt ställe som tydligen även plogas vintertid. Hoppas det inte sandas, för i så fall kan jag ju köra där även i vinter med min underbara Björkissläde! =) Som jag för övrigt måste hämta hem från Sundsvall...

Iallafall står det ett skjul vid detta dragställe och bakom det stod följande lapp:


Och cyklarna det skrevs om var dessa!


Huuuuur gulligt är inte det???! Jäkligt snällt!

Iallafall var det bara att sela på hundarna. Vid detta tillfälle hade vi endast testat en gång tillsammans tidigare och det vid Hörnsjön när det var fullt med folk i farten, så vi fick stanna så folk vågade gå, jogga eller springa förbi oss, samt att min NYINKÖPTA expanderlina gick av på två ställen. TACKA VET JAG BJÖRKIS!!!!! Min gamla var en Björkis och den håller trots att den börjar bli lite nött på vissa ställen...

Så, dags att sela hundarna!!!
Då detta var första gången vi körde här fick Pajas springa lös före för att peppa Drifwa och Ilska. Han hade ändå sin sele på sig för att han skulle inse att detta var jobb och att han inte kunde kuta in i skogen och härja. Mycket riktigt- han sprang riktigt fint framför tjejerna.


Drifwa redo att springa


Fatta vilken UNDERBAR skogsväg att köra på???? Tror den var ganska precis en mil fram och tillbaka. Vi körde inte ända fram, men sju kilometer sammanlagt. (Har jag för mig)


Ilska är taggad!


Så här sitter alltså expanderlinan fast. =) Sååååå jävla roligt!!!! MÅSTE få hem min fyrhjuling med. =) Har en Golden Wagon från Björkis. =)


Bild tagen från www.bjorkis.com ÄLSKAR DENNA VAGNEN! =) Många säger med lite halvskryt i rösten att den här vagnen är ingenting att ha, att man måste ha en från Norge som går på typ 20.000, med riktiga skivbromsar, för bromsarna på den här DRAR de ju sönder. YEAH RIGHT!!!! Har man inga kommandon på sina hundar bör man fasen inte ens köra!!! Anser jag då naturligtvis. Säger jag STANNA! ska de stanna utan att jag ska behöva tokbromsa. Alltså funkar den här precis lika bra som någon från Norge. Ja jag lät irriterad, var inte bara som ni läste det. ;)


Pajas i full kareta!


Duktiga gänget efter en lyckad dragtur fylld av skratt och adrenalin och må-bra-känslor! Pajas, Drifwa och Ilska.






Låååååång vecka över...

Killarna är hemma igen!!! =D


Snyggingarna!

Idag har Maria och Stefan varit här med Simon och Bastian. Vi hann precis äta innan killarna äntligen kom hem. Igår var jag och pappa på hockey, tyvärr förlorade MoDo. =( Efter det åt vi middag hos mamma och pappa och kollade på diabilder från jag var lill-liten. =) Lustigt hur mycket som samlas i skallen på en. Alla minnen som legat undangömda. Bilder dök upp och jag minns till och med lukten. =) Sen sov vi över hos dem. Mysigt!

I fredags var det mordmysteriet! =) Tokroligt, gumman var hur bra som helst som kommissarie Guldhammar. =) Jag var Torsten Olivcrona, advokat. Jag såg nog halvspånig ut skulle jag tro... ;) Mamma var en rik dam med fasligt mycket bling bling och pappa en affärsman som sålde och köpte hela tiden. =) SKITROLIGT!!!!

Nej nu ska jag ta och skriva lite viktiga papper här och sen blir det nog till att läsa godnattsaga skulle jag tro. =)

Bilder från utställningen i H-sand 20/9

Ja som ni märker har jag hittat sladden till min mobil så jag kan få över lite bilder och hej vad bilder det var! =) Nästan 300 st, cirka 50 åkte i soptunnan så har lite att blogga om nu! =)


Dodge spanar in i ringen och lär sig hur man gör. =) Han var så himla duktig! =)


Han sprang väldigt fint intill Agneta.


Drifwa står för granskande ögon.


Liiiite trött blir man...


BIS-valparna. (Oplacerad)


Drifwas BIS-final, i väntan på placeringarna. (BIS-R)


Jag, gumman och vin!

Jag kan lätt påstå att vi älskar rödvin, vi dricker ofta Jacobs Creek. MUMMA! Så en kväll satt vi framför TVn med vinglas.


Hmm inser att vi visst drack Sheridans denna afton med vilket kan förklara vissa saker...


Jacobs kräk som sagt.

Jag satt längst från TVn så jag hade mina fötter över gummans ben och av nån okänd anledning tycker ajg det är skönt som bara den att dra strumporna (om man har typ tjocksockar) över hälarna. Therese började fnissa och sa att det ser ut som tomtar. Jag fattade inte riktigt vad hon menade så hon illustrerade...


Mja asså, asså, jag vet inte jag.. ;) TOKSÖTA!

Jag var naturligtvis tvugen att spana om hennes fötter skulle bli likadana med nerhasade strumpor...


Yepp! =) Våra fötter fick träffas och de blev bästa vänner. ;)


Tjusiga va?!

Ju mer vin och likör vi drack, dessto tröttare blev de...


Hahaha!!!

WELL- SKÅÅÅÅÅL!


TACK SOFFE!

Åhhh! Vackert höstväder = hundfotografering!!! Tyvärr har jag börjat klippa Safir och när vi skulle ut var han korthårig på sitt vänstra öra, så därför blev det inga huvudfoton på honom...



Vacker eller vad?!?! =)





Min vackra Pajas.





Tack så mycket Soffe!!! =) Fler bilder finns här på datorn på dem. Varför inte Saffe har nån ansiktsbild?? Svaret kommer här!


Mister Magoo alltså tidigare idag. Tänkte jag skulle ta och klippa ner honom för vintern så han kan leka i snön. Insåg då att öronen var toviga så jag fick klippa ner dem också. Började på hans vänstra öra och sen ringde Soffe...


"Bla bla bla, jamen då går vi ut nu!"


Så Saffemannen ser ut så här nu. På ett öra.That's why! ;)


Myser lite nere vid bryggan där vi tänkte knäppa kort. Var här nere jag fystränade Drifwa i somras, så nu trodde hon att hon skulle behöva bada i det kyliga vädret. Hon var INTE okej med att vara på bryggan. Klart man visar henne då att det inte är nån fara... Mer kärlek åt folket!!! =)

Slappardag

á la Maria och Therese idag. Skönt och behövligt. Tycker jag sprungit runt med skruvmejslar, borrar och plugg konstant i en evighet!!! Så idag är det XBOX som gällt för mig och data för gumman. Hon tog en paus för några timmar sedan och gjorde underbart god sushi! =) Mumma! Vi åt det igår med efter att Jessica och Danne hjälpt oss med det sista i lägenheten. Otroligt skönt att det i princip bara är städning kvar där nu.

Fick två grindar av Lars också! Superbra! Den i trä hamnar i trappen ner och den i stål blir i lilla hundhuset så småningom. =)

Nu tog gums en bloggpaus igen för att baka äppelpaj! =) Bara godsaker hela dagen lång... =) Gissar jag rätt hinner vi nog klämma in en Beckfilm till... Våra älskade grannar Soffe och Marcus har ALLA Beckfilmerna så vi är inne på näst sista boxen nu. Sen får de antingen köpa fler filmer eller också får Sjöwall och Wahlöö ta och skriva lite fler manus till flera filmer! ;)

Åh jag har nog fått Artros... =( Vi har det i släkten så varför skulle sån skit kunna tänka sig hoppa över mig??? Nä precis... SUCK. För mormor startade allt med en förkylning, det kan tydligen sätta igång det hela. Så sist jag hade feber UTAN att vara förkyld anade jag oro och tog febernedsättande hör och häpna. Jag som är emot ALLT vad medicin heter! Tog tablett för jag tänkte att det inte skulle sätta igång någon skit, men det gjorde det nog ändå, för för några dagar sedan så började min yttersta led i mitt vänstra långfinger att värka, värka och värka. Nu kan jag inte riktigt räta ut det utan att det drar där och jag har fått en knöl på fingret. Dags för ett besök på vårdcentralen kanske?? Inte bra nu, ringorm och artros. Dåligt köp du gjort gumman... =(
Gruvar mig för vintern lite, även om jag längtar till alla aktiviteter som kommer med den som snowboard, längdskidåktning och DRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAG!!!! =) Men kylan som brukar slå till med värk i mina leder blir förmodligen värre i år än andra år.

Ursäkta, men jag HATAR Helge Skoogs kommentarer i "Halv Åtta Hos Mig". Roligt upplägg i övrigt, men KAN verkligen INTE med hans dumma kommentarer!!!

Nä, dags för lite mer Fifa (fast nu ser gumman dyngan jag just skrev om) så får ta hand om lite mer tvätt istället så länge och vänta på att hennes ljuvliga äppelpaj ska bli klar. =)

Åh åh åh!!! För övrigt kommer mina jobbkompisar Pia och Ulla till oss på torsdag!!! Kommer bli tokmysigt! =)

Att lära sig av sina barn

För dem som inte har barn är det här hysteriskt.  
För dem som har barn som har passerat den här åldern är det här  skitkul.
För dem som har barn i den här åldern är det inte kul.
För dem som har barn som närmar sig den här åldern är det en varning.  
För dem som inte har barn men som vill skaffa är det preventivmedel.
 

1. En extra stor vattensäng rymmer nog med vatten för att fylla ett  
hus på 100 kvadrat till ett djup på tio centimeter.  

2. Om du sprutar hårspray på dammråttor och kör över dem med  
rullskridskor kan de självantända.  
   
3. En treårig pojkes röst kan på något magiskt sätt överrösta 200  
vuxna i en full restaurang.  

4. Om du hakar ett hundkoppel över en takfläkt är motorn inte stark  
nog för att rotera en pojke på 20 kilo iförd Batmankalsonger och  
mantel. Däremot är den stark nog att, ifall det hänger en färgburk  
från den, att spruta färg över alla väggarna i ett vardagsrum på 36  
kvadrat.
   
5. Det är inte bra att kasta upp tennisbollar mot en roterande  
takfläkt. När du använder takfläkten som slagträ måste du kasta några  
gånger innan du träffar. En takfläkt kan slå en tennisboll ganska  
långt.  
   
6. Glaset i fönster (även om det är dubbla rutor) stoppar inte en  
tennisboll som slagits av en takfläkt.  

7. När du hör toaletten spola tillsammans med orden "Hoppsan" är det  
redan för sent.  
   
8. Bromsvätska blandat med klor bildar rök. Mycket rök.  

9. En sexårig pojke kan göra upp eld med en flintasten även om en  
36-årig man säger att det bara går i filmer.  
   
10. Vissa legobitar passerar lättare än andra genom en fyraårig  
pojkes matsmältningskanal.  
   
11. Trolldeg och mikrovågsugn bör inte användas i samma mening.  

12. Superlim heter så av en anledning.
   
13. Det spelar ingen roll hur mycket gelatinpulver man häller i  
simbassängen, man kan ändå inte gå på vattnet.  

14. Bassängfilter tycker inte om gelatinpulver.  
   
15. Sopsäckar är inte bra fallskärmar.  

16. Stenkulor i bensintanken låter väldigt mycket medan man kör.  

17. Du vill INTE veta vad det är som luktar.  
   
18. Titta alltid i ugnen innan du startar den; plastleksaker tycker  
inte om ugnar.  

19. Brandkåren har en responstid på fem minuter.  
   
20. Centrifugen på tvättmaskinen gör inte daggmaskar yra.  

21. Däremot gör den katter yra.
   
22. Yra katter spyr upp dubbelt så mycket som de väger.  

23. 80% av de män som läser detta kommer att försöka blanda klor och  
bromsvätska.  
   
24. 100% av kvinnorna som läser det här skickar det vidare till alla  
sina vänner, med eller utan barn.

8/10

20!!!!! =D

MÅSTE lägga in en till...

Och den här låten är reklamlåt för nya iPOD Nano! =) HEEEEEELA låten, inte bara musiken... ;)



miss li-bourgeois shangri-la tillsammans med Amanda Jenssen

SÅLD!

Ryyyyyyyyyyyyyser!!!!! Lyssna på denna och kom sen inte och säg att ni inte tokfastnat för Miss Li?!?!!


Inte lätt att bli gammal...



En senior går in för sin årliga fysiska undersökning med sin hustru.   När
läkaren kommer in i
undersökningsrummet säger han:
"Jag behöver ett urinprov, ett avföringsprov, och ett spermieprov."
Mannen, som är lomhörd, vänder sig till sin hustru och frågar:
"Vad sa han?"
Hustrun skriker tillbaka till honom:
"Ge honom dina kalsonger!"


MISS LI!!!

Fick ju se Miss Li på Priden, det var stort som fan då alla som känner mig vet hur GALEN jag kan bli i en artist. Miss Lis skivor går på repeat i bilen, bör tilläggas att det är oftast när jag åker själv eller har barnen med mig. Gums blir lite.... lätt less när jag spelat samma skiva i över ett års tid. ;)
Iallafall stod jag och Therese allra längst fram under konserten. Jag såg genast två till som tyckte hon var lika bra som jag tycker. Vi hade nog en tävling i vem som kunde hennes låtar BÄST och sjunga med HÖGST! =)

Fick in några perfekta bilder av Miss Li, men som ni vet, mobilen pajjade... Hoppas på att få låna minneskortsmojängen av fröken Bodin snart, så kommer alla bilder!!!

Iallafall, idag bjuder jag på en av hennes senaste låtar, den är helt underbar och tror nog Mioreklamen snott lite av musiken där, ni vet i reklamen då de hoppar genom rum och soffor...?



I met a boy,
I met a boy last night
when me and the girls were out
It was Peace and Love, a festival down town
in my home town and
it was music and it was people everywhere
when I saw him standing there
He was the cutest,
he was the cutest thing i had ever seen

I, I fell in love,
I fell in love last night
and I was dancing the whole way home
I fell in love,
I fell in love last night
and I was dancing the whole way home

You sat down by the table and you said; Helo
I said Helo, helo
I was blushing by your precense 'cuse you where so,
so damn beautiful
and you had long dark hair like in the 70th
and I said; I dig your style
and I got his number on a tiny little paper
and he said; Pelase call, please be a aprt of my life

I fell in love,
I fell in love last night
and I was dancing the whole way home

I fell in love,
I fell in love last night
and I was dancing the whole way home, home

I fell in love,
I fell in love last night
and I was dancing the whole way home (x4)

4/10

24...

=D

Nunnorna

Två nunnor är ute och går. Den ena kallas Syster Matematik (SM) på grund av
 hennes skarpa matematiska sinne. Den andra kallas Syster Logik (SL),
eftersom hon är så logisk.
 
 Det blir mörkt och de är fortfarande långt ifrån klostret.
 
 SM: Har du lagt märke till att det är en man som följer efter oss? Undrar
 vad han vill
....
 
 SL: Men det är ju logiskt - han vill våldta oss.
 
 SM: Åh nej - med det här avståndet kommer han ikapp oss inom 15 minuter.
 Vad ska vi göra?
 
 SL: Det enda logiska är att vi går fortare
...

 SM: Det funkar inte.
 
 SL: Självklart funkar det inte, han gör ju det enda logiska, han går fortare än oss!
 
 SM: Så vad gör vi nu? Med det här avståndet är han ikapp oss om några minuter.
 
 SL: Det enda logiska är att vi delar på oss. Du går den vägen och jag den här. Han kan inte följa efter oss båda två.
 
 Mannen beslutar sig för att följa efter Syster Logik, och Syster Matematik kommer fram till klostret välbehållen. Hon är mycket bekymrad för den andra nunnan, men så dyker hon upp.
 
 SM: Syster Logik - gudskelov! Berätta vad som hänt!
 
 SL: Jo, det hände det enda logiska. Mannen kunde ju inte följa efter oss båda två, så han valde mig.
 
 SM: Jaja, det vet jag ju (lite förnärmad), men vad hände egentligen?
 
 SL: Det enda logiska. Jag började springa så fort jag kunde och mannen började springa så snabbt han kunde.
 
 SM: Och vad hände då?
 
 SL: Det enda logiska - han hann ikapp mig!
 
 SM: Åh nej, vad gjorde du då?
 
 SL: Det enda logiska, jag drog upp kjolen!
 
 SM: Åh nej Syster! Vad gjorde mannen då?
 
 SL: Det enda logiska, han drog ner sina byxor helt.
 
 SM: Åh nej
... Vad hände sen?
 
 SL: Jamen, det är ju helt logiskt! En nunna med uppdragen kjol kan ju springa snabbare än en man med byxorna nere!
 
 Och till er som trodde att det här var en fräckis - be genast 4 Fader Vår
 och gå tillbaka till arbetet!

3/10

YAY!!!!

Hemma från Internationella-

och det gick ju över förväntan!!! =) Åkte dit med starka tvivel då mina vänners (och mina) efterforskningar hade visat att han gillade dragare. Tänkte att tvåan lär vara ett faktum. Men så hade jag tre av mina absoluta favoritmänniskor där som hejade! Gumman, Ingela och Pernilla!!! =) Var nog dem som hejade fram mig till en etta! =)
Döm om min förvåning, men jag fick ett CK också! =) Så in i bästa tik där hon placerade sig som nummer tre. Så från att ha tänkt att vi skulle hem med en tvåa så åkte vi glada i hågen med ett CK! =)

Så... Internationell utställning i Sundsvall.
Domare: Arvid Göransson.
Kritik: "Mycket bra huvud. Bruna ögon. Utmärkta öron. Bra hals och rygg. Utmärkt kors och svans. Kraftigt bröst. Bra vinklar fram och bak. Bra ben och tassar. Rör sig mycket bra."

Sen blev dagen bara bättre då Drifwa hade sin släkt där också!!!! Innan jag ens hunnit sätta mig frågade en kvinna Thera om vår hund var efter Carl Philip. Jajamensan!!! Hon hade också en avkomma efter honom!!! =) Så en halvsyster där och sen visade det sig att en annan hund från Drifwas kennel också var där! Hennes halvsyster på mammans sida!!! =) Tokroligt att se!
Kollade mailen nu och hade fått bilder av Carl Philip avkommans matte! =) TACK TACK, alltid lika roligt att få!!! =)


Drifwa och Carl Philips avkomma i samma klass!


Domaren spanar på Drifwa.


Tycker hon tar ut steget bättre nu sen jag börjat stretcha henne kontinuerligt. =)


Syster 1


Drifw vill ha köttbullen i min hand. =)


Bus med syster nummer 2! =)


Anglayzors Princesse Leia
 

Bolag med bilar!

Ja vad säger man. Bluff och båg.

Vi besiktade vår bil för en månad sedan och fick fyra tvåor. Länkarmen var både glapp och upphängningen bristfällig, sen var det dåliga reflexer bak och blinkersen på passagerardörren var trasig. De två sista ordnade jag själv, jo då jag kan byta glödlampor på bilen nu tydligen! ;) Gums satt med rutan nere och förklarade via instruktionsboken... Hahahaha!! HATAR att fixa med bilar. Tråkigt, trist, idiotiskt och kommer ALDRIG lära mig!

Så förrgår var sista dagen för ombesiktning. Panik, ringa runt och försöka hitta någon som kan laga. En månads väntetid på all ställen vi ringde på! Så tänkte vi att bolaget med bilar kanske kunde laga den. Men för att släcka tvåorna var de även tvungna att laga det jag kunde laga själv. (Då hade jag inte fixat det ännu). Vi fick ett kostnadsförslag på 6.700:- !!!!!!!!!! Är de inte kloka i huvudet?! På Bilprovningen frågade jag om det var svårt att byta, om det var ett allvarligt fel och NEJ det var det inte! Sen visste de på bolaget med bilar inte heller vad det var som var fel trots att det stod klart och tydligt på papperet! "Vi pratar inte samma bilspråk". BULL! Här påstod de att de måste byta alla fyra fastän det stod VÄNSTER BAK! Och att Bilprovningen sagt att det bara var den! Så vi sket i de där bluffarna och åtgärdade det vi kunde och åkte och besiktade bilen. På Bilprovingen såg de ut som frågetecken när vi förklarade vad vi just varit med om...

Nu har vi en månad till på oss att laga bilen. Jörgens kompis visste av nån firma som kan fixa till veckan. Ringde dit och när jag sa vad bolaget med bilar hade sagt för summa skrattade han bara.

Undrar just vad de hade sagt om en man kom in med sin bil? Hade de gett samma hutlösa summa för att karlar ska tänkas kunna saker om bilar och inte bara vara dumma och betala?? Förmodligen. Men den gubben gick INTE hos oss.

Nu befinner vi hos i Sundsvall, får bo hos våra älskade vänner Sofia och Jörgen. =) Imorgon- lördag, är det dags för Internationella utställningen på Nordic. Drifwa har nummer 51, går i ring ett och den startar 09.00, så jag antar att hon är ine vid 11, 12 tiden. Kom gärna och titta!!! =)

Nu ska vi på IKEA!!!! =)

2/10

26

;)

RSS 2.0