Titt ut!Här är jag- världens bästa Eliyah som idag blir två månader, om prick en timme faktiskt!!! =)


Förkylningen har börjat släppa till mammornas stora glädje! =)


GRATTIS ÄLSKADE ELIYAH PÅ TVÅ MÅNADERS DAGEN!!! =)

"Ända sen den dan du kom till mej
ända sen den dan himlen öppnade sej
Liten trött och varm
mot min barm

Å jag vagga dej, vagga dej, vagga dej

Livet kan va hårt
livet kan va alldeles otroligt hårt
Å du tror jag är stark
du tror att hos mig står man alltid på säker mark
Om du blir besviken på det så känn dej aldrig sviken för jag ska alltid

Vagga dej, vagga dej
Vagga dej, vagga dej
Vagga dej så länge du behöver mej
så ska jag alltid vagga dej

Du är mitt ljus
du är mitt alldeles särskilda ljus
En äkta liten pärla som lyser upp vårt hus
Min kärlek utan krav
men din får jag göra mig förtjänt utav

Jag ska vagga dej, vagga dej
Vagga dej, vagga dej
Vagga dej så länge du behöver mej
så ska jag alltid...

Å när dina konturer känns svaga
och dina viljor vaga
kom hit så ska mamma laga

Å vagga dej, vagga dej
Vagga dej, vagga dej
Vagga dej så länge du behöver mej
så ska jag alltid vagga dej"

Världens finaste låt skriven av Irma Schultz Keller som jag sjunger dagligen för honom... Hade tänkt ha en skiva klar att lyssna på på förlossningen med låtar och artister jag "känner mig trygg med". Hann inte göra någon och hade nog ändå inte hunnit spela den med hans hastighet ut! =) Men denna låten hade nog varit tre- fyra gånger på den skivan! =)

Älsklings- Eliyah förkyld!

Huga så ont det gör i mammahjärtat... =(

Igår var vi på Knasiga Kojan med barnen. Therese hade stundvis lika roligt som barnen! ;) Hon kröp i gångar och åkte rutschkana. =)

Innan vi går in någonstans brukar vi påminna barnen: "Visst vet ni vad som gäller här?" De brukar svara: "Inget bus och spring och lyssna på mamma och Maria." Som standardfras nästan. Så igår ställde jag frågab lite lurigt och Melwin började svara "inget bus och..." sen tittade han på mig. "Massa bus och massa spring!!!" fyllde jag i. =)

Jag och Eliyah satt där uppe och tog det lugnt. Han var trött och jag likaså + att jag hade en hejdundrande huvudvärk som jag haft sen jag klev upp...

Barnen (och Therese) härjade på i cirka tre timmar och sen bar det av mot Sibylla och få lite mat i magarna. =) Väl hemma gick jag och Eliyah och vilade en timme och när vi sen klev upp var huvudvärken äntligen borta!! =) Jag skickade SMS till mamma och frågade om de villle ha sällskap, det ville de så vi åkte dit upp och då fortsatte lillgubben sova ÄNNU mera... Någon gång där under dagen började hans förkylning... Inatt har han hostat och nyst om vartannat och jag har inte fått mycket sömn. Känns som om det är sååå mycket jobbigare för de små då de inte kan ta i ordentligt eller veta vad det är... Idag blir det på sin höjd en promenad och sen kurera lilleman!!

Lite coolt!

Jag har sedan Eliyah var i magen velat ha en sparklåda! Tycker det så mysigt ut att bädda ner bebisar där och få åka iväg. Jag älskar ju att vara ute och sparkar jag inte efter hundarna så är det ju mysigt själv! =) Så jag skrev en liten förfrågan på Facebook om någon i min bekantskapskrets hade någon till salu! Då svarade Mona att hon alldeles precis hade suttit och pratat med sin kompis som hade frågat om hon inte kände någon som ville köpa en sparklåda. Då hade hon sagt mitt namn och minuterna efter sett att jag sökt en på facebook! =) Trolla ha tur som mamma säger! ;)
Sparklådan är femton år gammal, men det syns inte. Det är inte ett märke på den!!! =) Så mamma och pappa var så snälla ock köpte den till Eliyah!!! =)


Här sitter den på min gamla spark, jag har inte hunnit testa på min nya, men jag både hoppas och tror att den passar! Längtar till nästa vinter då man vågar ta med honom till skogen i denna lådan! =) Och tänk när han är så pass stor att han ska få sin första barnsläde och prova köra hund själv!! =)


Så här mysigt har man det nerbäddad iallafall!!! =)


Denna kommer stå på Eliyahs önskelista om cirka 6-7 år. ;) Björkis- naturligtvis!!! ;)

Låten som skulle ha vunnit igår!!!Swingfly- Me And My Drum

Men så här går det när alla barn under tio får låna sina föräldrars mobiltelefoner. De två låtarna det stod mellan var de sämsta!
Nej, heja Swingfly! Hoppas ni är med nästa år igen och att småjäntorna som röstade Saade har blivit ett år äldre...

Mer SwingflyTouch And Go

Bästa låten!!!Swingfly- Singing That Melody

Hundarnas reaktioner

Hundarna har nog vetat under hela graviditeten att jag hade en bebis i magen. När jag har suttit ner så magen har varit i rätt höjd har Pajas komit och "duttat" på magen med nosen. De har heller inte krävt något av mig vilket de aldrig gör när jag är tex sjuk.


Spanar in magen (september)


Magen i december

Ju mer höggravid jag blev dessto närmare ville hundarna vara. Sista månaden fick jag inte vara själv var jag än var. Var jag på toaletten satt alltid nån av dem utanför och väntade. I vardagsrummet var alltid någon med mig i soffan och helst också med huvudet i mitt knä...


Gick Safir och drack vatten ska ni inte tro att platsen i soffan var ledig i mer än tio sekunder innan Drifwa eller Pajas kom och la sig.


Pajas håller ett vakande öga...


Och Drifwa är sällskapsdam. =)

Drifwa var den jag reagerade mest på hur hon betedde sig. Hon levde sig in och när jag hade värkar satt hon med mig i soffan. Tittade med lugn blick på mig. Gäspade för att få mig att slappna av. Hade en tass på min mage... Helt fascinerande!!!


Lugna blicken 1


Lugna blicken 2. Här har hon höger tass på ryggstödet och den vänstra på min mage.

Hela dagen, den 24/1, satt hon så här med mig var jag än var. Hon lutade fram huvudet så jag skulle pussa henne mellan ögonen, det vet hon att både hon och jag gillar, det är vår grej! Men när till sist värkarna blev för kraftiga och vi bara var någon timme från att åka till förlossningen blev det för mycket för henne. Hon gick och la sig under sängen. Tror inte hon visste riktigt hur hon skulle bete sig. När jag var tvungen att kräkas gick hon förbi toaletten och tittade på mig i farten. Jag ropade på henne, då tittade hon bara och sprang sen in under sängen igen. Lillgumman!!!


Pajas och Soffe tidigare på dagen under värkarbetet.

Som tur var kom Soffe över alldeles innan vi skulle åka. Hon stannade med hundarna ett tag. Hur hade det gått för dem annars??? Att se mig i mitt "skick" och sen går jag ut och låser dörren och de inte ser mig på ett par dagar??? Nej nej nej... TACK SOFFE!!!

Vi hade redan innan planerat hur vi skulle göra innan hemkomsten- när Therese åkte hem från BB för att sova fick hon ta med en liten "trasa"  som bebis haft; bara så de skulle få känna lukten! Dag två gjorde vi likadant och sen var det dags att åka hem! Safir och Pajas fick komma hem samma dag, men Drifwa stannade några dagar hos mormor och morfar. Det var min skräck att hon inte skulle acceptera Eliyah eller ens förstå att det är en bebis; en MÄNNISKA!!! Men de thar gått hur bra som helst måste jag säga. Hon fick först snusa på honom genom en grind men det momentet hade jag kunnat skippa, hon var så duktig.

 
Pajas snusar på lillebror!


Drifwa är försiktig, försiktig så hon inte väcker lillprinsen.

Hahaha nu kommer en rolig bild på Eliyah och Drifwa!!!! Galet, båda ser helt snurriga ut! Jag ville ha dem på samma bild och Eliyah låg i mitt knä och tittade på mig. Jag vred hans huvud mot Drifwa, men han behöll blicken på mig vilket gör att han ser ganska motvillig ut på bilden. Samtidigt fick jag säga åt Drifwa att hon skulle sitta och stanna, så hon ser koncentrerad ut!


Hihihi!

Jag kunde verkligen aldrig drömma om att det skulle gå så himla bra! Hundarna är försiktiga när han är i närheten och ibland går de fram och snusar på honom. Gråter han och jag är upptagen med något, men på väg dit brukar Pajas komma springande och titta på mig och sen åt det håll Eliyah är som om "men matte! Hör du inte?!" =)

Gravida brukar kunna drömma konstiga saker, att de föder katter och allt möjligt. Jag har inte haft några såna mardrömmar. Har bara haft otäcka DAGDRÖMMAR om att de inte skulle acceptera honom. Men de tankarna är ju som bortblåsta nu... =)

Nu längtar vi bara till han växer i den här som Malla har gjort:


Såååååååååååååååå fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin!!!!!! =)

Hoppar några år framåt och ser honom i juniorhandling i utställningsringarna och på en barnsläde från Björkis med Pajas framför sig i skogarna tillsammans med mig. =)

Älskade liv jag lever!!! =) 

Barbapapatabbar!!!! =D


Vår dansande hjärtebebis!


Hmm... För att ni riktigt ska känna hans moves slänger jag in en bra låt också!!!


Mallas blogg!

Malin har också bloggat om dagen! =)http://ilskas.blogg.se

Jag ser dig när du sover

Av: Lisa Glans
Dikten skrevs till Lisas dotter Elviras dop.

Jag ser dig när du sover
så lätta andetag.
Vill ligga här bredvid dig
när natten blir till dag.Du ligger tätt intill mig
din hud är mjuk och varm.
Jag känner sådan lycka
att ha dig i min famn.I morgon när du vaknar
då vill jag se dig le,
förväntansfullt mot världen
och allt vad den kan ge.Vill skydda dig mot ondska
och finnas där för dig.
Att stötta dig i livet
är ett löfte ifrån mig.

Men forstsätt nu att sova
och ligga brevid mig
För ännu råder natten
och jag vakar över dig.


Fin sång- fel namn!

Eliyah ska det ju sjungas!!! Så man får tänka Eliyah när han sjunger, men låter ju nääääästan likt; Amalia- Eliyah ;)


Draaaaaaaaaaag!!!

Sweet! Idag skulle vi provköra en av de nya slädarna! =)
Så efter lite planering med Eliyahs mat, det gäller att sitta med understället på och storkängorna knutna så man bara kan pinna iväg, så brassade vi iväg mot en led jag såg för några dagar sedan.


Drifwa startklar!

Helt suveränt! Vårt andra favoritställe är väldigt kuperat, men här var det rakt och de kunde pinna på. Det tråkiga var bara att det snöat ganska mycket så det blev väldigt mnjukt för hundarna att springa, tassarna sjönk ner i snön och man såg på dem hur trötta de blev. Vi hann inte speciellt långt innan de la sig ner i snön och knaprade is. Men efter ett tag kändes det som om snön blev annorlunda och det gick lättare för dem att dra.


Naturligtvis lite trassel då och då... Var ju första svängen i vinter de var i lina, så inte så konstigt...

Underbart är det att susa fram i skogen, långt bort från vardagen, med en underbar vän och underbara älsklingshundar!! =)

Efter ett tag beslöt vi oss för att stanna och ta en paus. Vi kopplade loss hundarna och satte dem vid varsitt träd och plockade fram det vi skulle äta. Vi var sugna på att grilla kycklingkorv så vi hade köpt det och en engångsgrill och marsmallows. Engångsgrillar nu för tiden är ju värdelösa!!!


Malla försöker få liv i eländet!


Ilska tror att det är något smaskens på gång!


Pajji-snönos mitt älskade troll! =)


Drifwa undrar hur det går för Malla med elden, det undrar jag med...


Sådär alltså... =/

Passar på att kramas istället så länge....


Drifwa har myskramar!!!


Pajas likaså!!!!


Här är förresten snyggväskan Malin gjorde till mig!!!! =) På remmarna framtill står det Pack Leader! =)


Drifwa ser lurig ut... Hur går det för Malin med elden egentligen? Vi spanar väl!!!


Det går inte alls!!!!! Nu lägger vi ner detta och så här tycker Pajas om saken:


Pissigt värre!!!! =D


Äh, kall kycklingkorv funkar också! =) TUR vi köpte senap! =)


Fast denna senapen ser ut som... Någon som såg Solsidan?! DIJONSENAP!!!!!

Efterrätten var självklar:


Mums mums på spett!!!! =) Man ville ju inte förfrysa händerna!!!! En uppmaning till alla som tillverkar engångsgrillar: S K Ä R P N I N G ! ! !

Så bar det av hemåt igen, nu kändes snön lite hårdare och hundarna kunde springa på med glatt humör och slapp kämpa på som några toka!


Med släden lastad på taket, hundarna i bagaget och vi fastspända blev det dags för efterrätternas efterrätt; LION!!! =D En mysig dag som jag hoppas vi kan göra om snart!!! =)
Ny bil!!!

Wiiiiiihooooooo!!! =) Vi hade tidigare en Volvo 855 som vi var väldigt nöjda med. Gick kalasfint ända till en dag det kändes som om jag satt i en traktor!!! På tomgången studsade bilen och lät INTE bra. Vi lämnade in den så de gjorde en sån där koll med datorn och det visade att den gick på fyra cylindrar istället för fem. Hela motorn behövde bytas och summan för det kalaset skulle hamna på 20.000!!!! NJET! Bilen såldes för några ören och brorsan fick tag i en billig bil till mig så länge. Nu har den varit inne och lagats för 6000!!! Bromsarna var slut och kopplingen behövde bytas...
Less på bilar som strulas har jag kollat på Mitsubishi Space Wagon och Chrysler Voyager. Samma dag vi åkte ner för att köpa släde stannade vi till på en bilfirma som hade Mitsubishin, men den var bara sexsitsig och vi måste ha sju säten... Så vi åkte till en annan firma som sålde Chryslern och den slog vi till på!!!Vi känner oss helnöjda!!! Någon som vill köpa en Volvo 945?? =)

Sicket flax!!!!! =)

Min älskade Björkissläde gick ju sönder ifjol då vi körde över en stor hård snöklump. TUR det var alldeles i slutet av säsongen. Frågan är nu om vi ska be en snickare laga den eller om vi ska beställa nya medar från Björkis?? Med den frågan i huvuden kom denna säsongen smygandes på oss och jag sköt nog allt framför mig i tron om att det inte skulle gå att köra då jag ammar. Men PYTTSAN! Det funkar skitbra! =) Så tills bara för någon månad sen satt vi där- UTAN släde. Sen fick jag nys om Ljusdalssparken!!! Där kan man sätta plastskenor UNDER medarna så de funkar inne i skogen på tex ett skoterspår. =)


Så här ser den ut! Bild hämtad från www.ljusdalssparken.se

När man köper den sitter dessa skenor fast, de är 30 mm. Det går att köpa till 50 mm och tänka sig! Jag önskade mig denna "sparksläden" i födelsedagspresent och fick den av mina föräldrar!!! =) Skenorna jag ville ha? De fick jag av älsklingstösabiten min!!! =D
Malla åkte och köpte en någon dag före så med varsin sparksläde och hundarna begav vi oss ut i skogen!!


Hej vad det går!!! =) Bild hämtad från Mallas blogg; http://ilskas.blogg.se Drifwa och Pajas jobbade på riktigt bra!!! =) Vad det är som sitter fast på sparksläden förutom jag??? ;) Malla har gjort en  DRAGVÄSKA till mig som jag fick i present med diverse roliga prylar i!!! =) Bild på den kommer!!!! =)
Mer bra med sparksläden är att styret är höj- och sänkbart! Helt överlägset för en långstång som jag! =)
Det var en underbar känsla att komma ut i skogen igen. Att höra tystnaden! Sina egna hjärtslag! =) Och tolv ivriga tassar mot snön förstås! =)
Men ändå saknade vi känslan av EN stor släde, där en av oss kör och den andra får åka. Att alla tre hundarna drar.
Men så kom jag på programmet de har på P4, Sök och finn! Så i fredags ringde Malla in och fick två telefonnummer!!!!! =) Utav en av männen hon pratade med skulle vi FÅ!!! Ja, FÅÅÅÅÅÅÅÅ, två slädar.. Inte en- TVÅ!!!!! 2! Så ivriga som barn på julafton kastade vi in oss i bilen på en gång och begav oss mot Härnösand där de fanns!!!
Sen fick vi ett MMS från den andra mannen, hur hans släde såg ut. Den fick vi betala för men vem kunde motstå denna skönhet??? ;)Lätt värt en slant!!! =)

I veckan hoppas jag vi kan testa dem!!! =)


En påminnelse!!!

Ni bör alla läsa Mallas blogg!!! =)

Den finns länkad här intill eller så får ni adressen här!

http://ilskas.blogg.se


HA DET GICK!!!!!! =D

Woho!!! Känner mig som ett geni!!! Inte alls att jag fick ett mail av Malla med världens bästa instruktioner och att jag bra behövde kopiera en LÅÅÅÅÅÅÅÅNG text, eller två var det. ;) Tack för hjälpen och att jag slipper den trista stilen som de har som val här! =)

Hur ska detta gå???

Ja alltså... Det här ska bli galet intressant!!!! Kan inte ett jota om kodmallar och stilmallar, men har fått ett mail av min Mallabralla om hur sjuttsingen man gör. Eller en text om ska kopieras... Hahaha vi får väl se om jag lyckas stänga ner hela bloggen!!!!! =D

I så fall kastar jag in en sista bild på lillhjärtat! ;)


"Åh jisses, hur ska mamma klara av detta??"

DET DU!

KÄRLEK


Attitydproblem? JAG!?

=D LILLHJÄRTAT MITT!!!!!

Nej han är faktiskt aldrig så här kaxig... Han är bara go och glad. Gråter bara när han är hungrig...


Och som han gråter då! Tar i ända från tårna och blir till slut "Väsar'n".


Men annars är han världens bästa goskit!!!! =)


All kärlek!!!!

HAHA!


Håller ni inte med om att Saffes tass ser ut som -80 tals figurerna Gnuttarna??? =) Denna variant har dock fått horn... ;)

WOHO! Jag kan amma och blogga samtidigt! Det är inte dåligt det inte!!!!!!! ;)

Jaha nu har det dröjt IGEN!

Men men jag har mitt att skylla på nu för tiden- Lilla älskade Eliyah tar upp större delen av mitt liv nu! Resterande tid går åt till att pussa min blivande fru, klappa och gosa med hundarna eller umgås med Melwin och Noa.

Tiden bara rusar förbi mig och till mitt förtret också Eliyas blöjor! Jag grät floder när han växte ur ettan och gick upp till tvåan! Nu är det snart dags för nummer tre på blöjorna, vi ska bara göra slut på en nyöppnad tvåa först... Lille prinsen våran vägde 3740 och var 53 cm när han föddes och en månad senare vägde han 4480 och var 56 lång. BÄSTA BEBIS! =)


Två stolta storebröder!!! =)

Tiden här hemma handlar till största del om mat (både för honom och mig) och sömn (lika där). Vi äter, sover och växer- han på längden- jag på bredden! ;) Nej jag har faktisk minskat en hel del sen strax efter förlossningen, nu har jag fått på mig ett par av de jeans jag kunde ha innan jag blev gravid. =) Men jag kommer nog aldrig kunna komma i de flesta andra av mina jeans då bäckenet blir större och inte riktigt vill krympa till sin normala size igen... Fick dock presentkort då jag fyllde 30 på en klädbutik, så jag gissar att nya jeans lär följa med mig hem därifrån! =)


Min älskade Therese som köper hem semlor i tid och otid!!! =) Eller otid gäller nog inte när det pratas om semlor. Jag vet faktiskt inte hur många jag ätit i år redan? Gott är det och flera blir det! =D


Sista bilden på min mage innan han föddes. Knäppt 10 dagar före förlossningen. Inte HELT semmelfylld. ;) Tur att STÖRSTA bakelsen kom ut. Bakverk, underverk... Kalla honom vad du vill! Tjusigaste bebisen är han iallafall, kolla själv!


Lilla Eliyah endast sex timmar gammal och knappt torr bakom öronen... ;)


Mina vackra själasånger!!! =) Therese fick ju inte sova kvar på BB, men hon kom tiiiiidigt på morgonen den 25:e. Passade på att knäppa kort på mina vackra där de satt i fönstret och mös i varandras närvaro samt solens strålar. =)


Här är han så otroligt lik busungen i "Stand By Me"! Ni vet vem jag menar va?! =)


Meeeeeeeeeeeeeeen ÄLSKADE sötbebis!!!!!


Jag som ser hjärtan överallt... ;) Till och med i plåstret han hade på sin hand hittade jag ett!!! =)


Första natten hemma. Naturligtvis i en pyjamas med hundtassar på!!! =)


Lite mammaTherese mys! =) Som jag skrev på facebook angående denna bilden: Mitt enda bekymmer här i livet är att jag inte har tillräckligt lång armar för att kunna hålla om dem bägge två!!!

Nu har jag en hungrig prins sittandes i... Vad tusan heter de??? Sån typ vagg/gunga men har på golvet...? Står still, men där sitter han nu och ropar ut sin klagan om matbristen i högan sky!!!! ;) Skriver snart igen!!!

/Maria

RSS 2.0